İsim Arama

Katina İsminin Anlamı Nedir? Katina Ne Demek?

Katina ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Katina isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Katina isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Katina isminin anlamı nedir? Katina ne demek?

Katina isminin anlamı nedir?
  • Katina isminin cinsiyeti: Kız
  • Katina isminin kökeni: Yunanca
  • Katina isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Katina ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Katina ismindeki harf sayısı: 6
  • Katina isminin rengi: Pembe
  • Katina isminin nitelikeri: Hayalperest, İnatçı, Romantik, Yaramaz, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Katina

Katina isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Katina ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Katina isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Katina İsmiyle Uyumlu İsimler

Katina İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Amina, Naina, Kariina, Aretina, Philina, Mina, Despoina, Kathrina, Halina, Katun

Katina İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Katıhan, Zarina, Katı, Zelina, Idina, Kateb, Gemina, Sina, Mekselina, Sirina

Katina ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Katina İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Katina İsmi Konulabilir Mi?

Katina isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Katina isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Katina İsmi Caiz Mi?

Katina ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Katina isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Katina İsminin Özellikleri

Katina isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Katina İsminin Sayı Analizi

Katina isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

K: 14
A: 1
T: 24
İ: 12
N: 17
A: 1

Katina isminin numerolojik değeri: 69

Katina İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Katina İsmi İle Akrostiş Şiirler

Kollarımı açtım gel hadi bekleniyorsun
Asılsız değil gerçek bu sevda
Tenin kokusu gitmedi hala
İsterim hep yanında olmak, mesafelere meydan okumak
N ice kelimeler aradım, tekrar baktım lügata
Asılsız değil gerçek bu sevda

Katina İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Katina isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Katina

Katina İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Katina isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Katina

Katina İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Katina isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Katina

Katina İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

Katina ismine ait herhangi bir tanınan kişi eklenmemiştir. Tanınmış kişi eklemek mi istiyorsunuz? Bize yollayın hemen yayınlayalım.
Katina İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Katina ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Romantik, Girişken, Canayakın, Enerjik, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Katina İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Katina ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kıskanç, Agresif, Sessiz, Kırılgan, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Katina isminin Notasyonları Nelerdir?

Katina isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

K: Kars
A: Adana
T: Tokat
İ: İzmir
N: Niğde
A: Adana

Katina Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kadri
A: Ahmet
T: Temel
İ: İrfan
N: Nizam
A: Ahmet

Katina isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kilo
A: Alfa
T: Tanfo
İ:
N: November
A: Alfa

Katina isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kalyon
A: Aydın
T: Turgut
İ: İstif
N: Neptün
A: Aydın

Katina İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Katina ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Katina ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Katina ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Katina İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.