İsim Arama

Mete İsminin Anlamı Nedir? Mete Ne Demek?

Mete ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Mete isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Mete isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Mete isminin anlamı nedir? Mete ne demek?

Mete isminin anlamı nedir?
  • Mete isminin cinsiyeti: Erkek
  • Mete isminin kökeni: Türkçe
  • Mete isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Mete ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Mete ismindeki harf sayısı: 4
  • Mete isminin rengi: Mavi
  • Mete isminin nitelikeri: Uyumlu, Çalışkan, Romantik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Mete

Mete isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Mete ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.

Mete isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Mete İsmiyle Uyumlu İsimler

Mete İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Meter, Metine, Ocypete, Metis, Arete, Methel, Methiye, Grete

Mete İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Methusaleh, Metinkaya, Aymete, Methodos, Mete, Metiner, Methusael, Metin, Gökmete, Kete

Mete ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Mete İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Mete İsmi Konulabilir Mi?

Mete isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Mete isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Mete İsmi Caiz Mi?

Mete ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Mete isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Mete İsminin Özellikleri

Mete isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Mete İsminin Sayı Analizi

Mete isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

M: 16
E: 6
T: 24
E: 6

Mete isminin numerolojik değeri: 52

Mete İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Mete İsmi İle Akrostiş Şiirler

Masmavi derinliğin ötesindeki yıldırım adeta içimde ukte..
Ellerini bırakmak istemiyorum.
Tek tanem yüreği elmas sevdiğim
Ellerini bırakmak istemiyorum.

Mete İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Mete isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Mete

Mete İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Mete isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Mete

Mete İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Mete isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Mete

Mete İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Mete Yarar: Mete Yarar, 1967 yılında Samsun’da doğmuştur.Kara harp okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 20 yıl boyunca silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı. Mete Yarar, TSK’da görev yaptıı aşkın bir süre doğu ve güneydoğu’da hizmet etmiş, sınır ötesi operasyonlarda yer almıştır. En son bulunduğu görev de 2003'teki, Türk askerlerinin kafa...
  • Mete Sözer: 2015 yılında “Ve Panayır Köyden Gider” filmini yaptı.Mete Sözer, 1971 yılında istanbul'da doğmuştur. İsviçre, Zürih’de Mimarlık eğitimi aldı. 15 yıl mimarlık yaptı. Ardından Los Angeles’e taşınıp, (UCLA) Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles’de sinema eğitimi aldı. 15 yıllık mimarlık hayatından sonra 2013 yılında sinemacılığa başlamaya karar verip “Kayıp” kısa filmini yapıyor. Los Angeles’de yaşayan Mete Sözer, o dönem Türkiye’ye tatile geldi ve Fethiye’de bir otelde odadan çıkmadan bu hikayeyi ...
  • Mete Akyol: Mete Akyol, 11 Ağustos 1935 tarihinde Ordu’da ailesinin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Babası Ordu eşrafından Hüsnü Akyol, annesi Mebrure hanımdır. Bir ablası vardır. Babası Hüsnü Akyol Ordu Milletvekili olarak da görev yaptı. Ordu Gazi İlkokulu’nu bitiren Mete Akyol, orta öğrenimini, Kayseri’de paralı, yatılı ve İngilizce dili ile ders veren Talas Amerikan Ortaokulu ve ardından 1953 yılında Lise bölümünü okuyacağı Tarsus’a gitti ve lise eğitimi Tarsus Amerikan Koleji’nde yaptı. Ankara Üniversi...
  • Mete Kalkavan: Futbol hakemi ve makine mühendisiMete Kalkavan, 17 Ağustos 1979 tarihinde Samsun’da doğmuştur. Annesi Gülşen Kalkavan, babası, CHP Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'dır. Melis adında diş hekimi kız kardeşi vardır. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı. Bu arada lise ikinci sınıfa giderken de 1995'te hakemliğe başladı. 1996 yılında kazandığı İTÜ 000 yılında mezun oldu. ABD'de tarım makinaları üzerine master yaptı. 2006'da istanbul'da en son teknoloji ile üretim yapan UNİPAK Amba...
  • Mete Çubukçu: Televizyon gazetecisi, yazar.Mete Çubukçu, 1962 yılında Kocaeli'nin ilçesi Gebze’de doğmuştur. Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu'nda okurken 12 Eylül 1980'den sonra okuldan ayrıldı. Ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okuluna girdi. Oradan 1987 yılında mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Fakültesi Radyo – Televizyon Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Uluslararası seminer ve çalıştaylara kABD ve İngiltere’de burslu olarak ga...
  • Metehan Demir: Metehan Demir, 1969 yılında Edremit’te doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Edremit’te okudu, liseye Edremit’te başladı İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdi. Liseden sonra girdiği Hava Harp Okulu’ndan 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında Hava Kuvvetleri’tına başladı. Ankara’da İngilizce yayın yapan Turkish Daily News’de gazetecilik yapmaya başladı.1997 yılında Hürriyet Gazetesi’nde Savunma ve Diplomasi haberlerinden sorumlu muhabir olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında ABD’de Washington’da ’Amerikan Dı...
  • Mete Özgencil: Mete Özgencil, tam adı Halil Mete Özgencil’dir. 1962 yılında istanbul’da doğmuştur. Çocukluğu 1972 yılına kadar Ayvalık’ta geçmiştir. İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi, Pazarlama ve Reklamcılık bölümünde okudu. 1988 yılına kadar da İzmir’de yaşadı. 1981 ve 1985 yıllarında Akademia’nın yayınladığılarının tasarımlarını üstlendi, 1993 yılına kadar 4 karma, 8 kişisel olmak üzere toplam 12 resim sergisi açtı. 1992 yılından sonra resim ile pek ilgilenmeyi...
  • Mete Horozoğlu: Mete Horozoğlu, 11 Eylül 1975 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlkokulu, ortaokulu Ankara'da okudu. Ortaokul son sınıfta Karamürsel’e taşındılar. Okuluna Yalova’da devam etti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. 2001-2003 yılları arasındaTürkiye'deki ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatrosu olarak Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'nde kurulan tiyatro; Tiyatro Anadolu'da oyuncu olarak çalıştı. 2002 yılında istanbul'a yerleştikten sonra birçok tele...
Mete İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Mete ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Zeki, Duygusal, Canayakın olmalarıdır.

Mete İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Mete ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sanat Yönü Başarısız, Gereksiz İnatçı, Sessiz olmalarıdır.

Mete isminin Notasyonları Nelerdir?

Mete isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

M: Muş
E: Edirne
T: Tokat
E: Edirne

Mete Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Mehmet
E: Ekrem
T: Temel
E: Ekrem

Mete isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Mike
E: Echo
T: Tanfo
E: Echo

Mete isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Merih
E: Engin
T: Turgut
E: Engin

Mete İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Mete ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Mete ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Mete ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Mete İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.