İsim Arama

Kartay İsminin Anlamı Nedir? Kartay Ne Demek?

Kartay ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Kartay isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Kartay isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Kartay isminin anlamı nedir? Kartay ne demek?

Kartay isminin anlamı nedir?
  • Kartay isminin cinsiyeti: Erkek
  • Kartay isminin kökeni: Türkçe
  • Kartay isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Kartay ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Kartay ismindeki harf sayısı: 6
  • Kartay isminin rengi: Mavi
  • Kartay isminin nitelikeri: Hayalperest, İnatçı, Komik, Romantik, Maceracı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Kartay

Kartay isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Kartay ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.

Kartay isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Kartay İsmiyle Uyumlu İsimler

Kartay İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Karisa, Karlyn, Karmen, Karsu, Karaca, Kariina, Karye, Karyağdı, Karissa, Karima

Kartay İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Karlık, Karpos, Kocatay, Öztay, Karabudun, Karcan, Karabaş, Çintay, Karatan, Tay

Kartay ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Kartay İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Kartay İsmi Konulabilir Mi?

Kartay isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Kartay isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Kartay İsmi Caiz Mi?

Kartay ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Kartay isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Kartay İsminin Özellikleri

Kartay isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.

Kartay İsminin Sayı Analizi

Kartay isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

K: 14
A: 1
R: 21
T: 24
A: 1
Y: 28

Kartay isminin numerolojik değeri: 89

Kartay İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Kartay İsmi İle Akrostiş Şiirler

Kalbim seninle atıyor inan bir bilsen
Allaha inancını yitirme, her kötü güne sabret
Rengarenk bir bahar için gel yarim dedim
Tam tamına sonsuza dek sevecek.
Allaha inancını yitirme, her kötü güne sabret
Yüzümdeki gülümseyiş yarınım oldun

Kartay İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Kartay isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Kartay

Kartay İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Kartay isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Kartay

Kartay İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Kartay isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Kartay

Kartay İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

Kartay ismine ait herhangi bir tanınan kişi eklenmemiştir. Tanınmış kişi eklemek mi istiyorsunuz? Bize yollayın hemen yayınlayalım.
Kartay İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Kartay ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Romantik, Girişken, Maceracı, Canayakın, Gezgin olmalarıdır.

Kartay İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Kartay ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kıskanç, Agresif, Gaddar, Sessiz, Geçmişte Yaşayan olmalarıdır.

Kartay isminin Notasyonları Nelerdir?

Kartay isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

K: Kars
A: Adana
R: Rize
T: Tokat
A: Adana
Y: Yozgat

Kartay Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kadri
A: Ahmet
R: Rasim
T: Temel
A: Ahmet
Y: Yahya

Kartay isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kilo
A: Alfa
R: Romeo
T: Tanfo
A: Alfa
Y: Yankee

Kartay isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kalyon
A: Aydın
R: Reis
T: Turgut
A: Aydın
Y: Yılmaz

Kartay İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Kartay ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Kartay ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Kartay ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Kartay İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.