İsim Arama

Fatih İsminin Anlamı Nedir? Fatih Ne Demek?

Fatih ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Fatih isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Fatih isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Fatih isminin anlamı nedir? Fatih ne demek?

Fatih isminin anlamı nedir?
  • Fatih isminin cinsiyeti: Erkek
  • Fatih isminin kökeni: Arapça
  • Fatih isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Fatih ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Fatih ismindeki harf sayısı: 5
  • Fatih isminin rengi: Mavi
  • Fatih isminin nitelikeri: Sinirli, İnatçı, Romantik, Yaramaz, Tez Canlı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Fatih

Fatih isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Fatih ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.

Fatih isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Fatih İsmiyle Uyumlu İsimler

Fatih İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Fate, Fatinah, Fatmagül, Fatma, Fatıma, Fatima, Fatoş, Fathia, Fatina, Fatine

Fatih İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Fatih, Fathi, Fateh, Fetih, Fatin

Fatih ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Fatih İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Fatih İsmi Konulabilir Mi?

Fatih isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Fatih isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Fatih İsmi Caiz Mi?

Fatih ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Fatih isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Fatih İsminin Özellikleri

Fatih isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Fatih İsminin Sayı Analizi

Fatih isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

F: 7
A: 1
T: 24
İ: 12
H: 10

Fatih isminin numerolojik değeri: 54

Fatih İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Fatih İsmi İle Akrostiş Şiirler

Farkında olmadan kapıldım sana
Aşık oldum sevdalandım tutuldum yarim
Tek tanem inan çok sevdim ben seni
İnan ki bu yüreğim sana kapıldı yarim
Hasretinde yandım seni özledim yarim

Fatih İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Fatih isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Fatih

Fatih İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Fatih isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Fatih

Fatih İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Fatih isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Fatih

Fatih İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Fatih Saraç: Mehmet Fatih Saraç, 1960 yılında istanbul’da doğmuştur. Aslen Tokat´ın Erbaa kazasının Tanoba köyündendir.Babası Hadis Alimi Muhammed Emin Saraç'dır. Prof. Dr. Yekta Saraç kardeşidir. Mekke Üniversitesinden mezun olmuştur. Mehmet Fatih Saraç, İir isim olan Emin Hoca’nın oğludur. Mehmet Fatih Saraç, Bim A.Ş.,Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101), Ak Gıda A.Ş. kurucu ortağıdır ve eski Yönetim Kurulu Üyesidir.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu ile BİM’de de eski ortak olan Mehmet F...
  • Fatih Akın: Türk yönetmen ve senaryo yazarı. Avrupa’nın en iyi yönetmenlerinden biri olarak kabul edilmektedir. 58. Cannes film festivalinde Emir Kusturica’nın başkanlığını yaptığı jüride yer almıştır. Ünlü yönetmenin 2004’te çektiği Duvara Karşı filmi,Britanya Film Enstitüsü tarafından Almanya’nın bugüne kadar çekilmiş en iyi filmi seçilmiştir. 25 Ağustos 1973’te Sürmene asıllı Karadenizli bir ailenin çocuğu olarak Hamburg, Almanya'da dünyaya geldi.7 yaşında sinemayla ilgilenmeye başladı.80’lerde özellikle...
  • Fatih Erbakan: Saadet Partisi Genel Başkan DanışmanıFatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Tam adı Muhammed Ali Fatih Erbakan’dır. Annesi Nermin Erbakan, babası başbakanlık da yapmış olan Necmettin Erbakan’dır. Zeynep Erbakan, Elif Erbakan adlarında iki kız kardeşi vardır. İlkokulu Ankara’da okuduktan sonra ortaokulu Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda okudu. Lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi'nde okuyarak mezun oldu. Başkent Üniversitesi Elektrik-akültesinden Elektrik-Elektronik Mü...
  • Fatih Portakal: Fatih Portakal, 1968 yılında Aydın Nazilli’de doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Nazilli’de okudu ve sonra geldiği İzmir’de okuduğu İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. istanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme bölümünü 1993 yılında bitirdi. 1993 yılında Üniversiteden mezun oluncatirmek hem de yüksek lisans eğitimi yapmak için yurtdışına; Avustralya’da yaşayan bir arkadaşının daveti ile gitti. Ancak eğitim aldığı alanla ilgili iş bulamayınca dünyaca ünlü bir otelin Sidney şubesinde...
  • Fatih Çekirge: Fatih Çekirge, 1947 yılında istanbul'da doğmuştur. Liseyi İzmir’de İzmir Atatürk Lisesi'nde okudu. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun oldu. 1970 yılında İzmir gazetelerinden Yeni Asır'da gazeteciliğe başladı. Daha sonra 1985 yılındaSabah gazetesine ve 1993 yılında Hürriyet gazetesine geçti. 1994 yılında Hürriyet'in Aydın Doğan'a satılmasıyla Hürriyet gazetesinden ayrılıp 1994 yılında Sabah gazetesine döndü. 1999 yılında Sabah gazetesinden ayrılıp Star gazetesi...
  • Fatih Kısaparmak: Fatih Kısaparmak, 31 Ocak 1961da Elazığ’ın Madenilçesinde eğitimci bir ailenin tek çocuğu olarak doğdu. Annesi Yıldız Hanım, emekli bir ilkokul öğretmeni; babası Necip Güngör Bey ise, sırasıyla ortaokul ve öğretmen okulu müdürü, il milli eğitim müdürü, ortaöğretim genel müdürü ve bakanlık teftiş kurulu başkanı olarak hizmetler vermiş; basılı beş eseri de bulunan bir bürokrattır. Ankara Deneme Lisesi`ni bitirdikten sonra, bir sltelerinde öğrenim gördü. Ankara Devlet Konservatuvarı ile Ankara Rady...
  • Fatih Hürkan: Survivor 2017 yarışmasına katıldı.Fatih Hürkan, 12 Eylül 1972 yılında istanbul’da doğmuştur. Aslen Samsunludur. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Fatih Hürkan, 1998 yılında Best Model of Turkey’de 2. seçildi ve mankenliğe başladı. Bir süre mankenlik yaptıktan sonra 1998 yılında Emrah, Arzu Yanardağ, Ebru Şallı, Ebru Destan, Yakup Yavru, Suzan Avcı, Bülent Kayabaş, Saruhan Hünel gibi oyuncuların oynadığı “Unutabilsem”...
  • Fatih Erkoç: Türk müzisyen, söz yazarı, besteci, ses sanatçısı. Türk caz müziği denildiğinde akla gelen ilk isim olan Fatih Erkoç, 37 yıllık profesyonel müzik hayatı boyunca gerek söz yazarlığı, gerek bestekarlık gerekse enstrüman çalışındaki ustalık sayesinde, dinleyicinin gözünde gerçek bir müzisyen profili çizmiştir. "Yol Verin a Dostlar"la başlayan popüler müzik serüveni, bir "best of" çalışması olan "Kör Randevu-Collection"la devam etmektedir. Fatih Erkoç, 7 Nisan 1953 tarihinde istanbul'un Fatih semtin...
  • Fatih Erdoğan (iş adamı): Pasifik İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanıdır.Fatih Erdoğan (iş adamı), 1978 yılında Rize’de doğmuştur. Annesinin adı Havva babasının adı Ahmet’tir. Orçay’ın kurucusu ve Rize Ticaret Borsası Başkanlığı yapan Mehmet Erdoğan (d.1967)’ın kardeşidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir akrabalığı yoktur. Fatih Erdoğan, Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2012 yılında Ankara’da “Next Level” adlı AVM ve rezidans inşaatını yapmıştır.Fatih Erdoğan, Ankara’da yaptığı “Next Level” projesinin...
  • Fatih Sultan Mehmed: Fatih Sultan Mehmed, II. Mehmed, istanbul'u fethetmesinden sonra "Fatih" lakabını alan, yedinci Osmanlı padişahı. 30 Mart 1432'de, o dönemde Osmanlı Devleti’nin başkenti olan Edirne'de, II. Murat’ın Hüma Hatun'dan olan oğluydu olarak dünyaya gelen Fatih Sultan Mehmed, Molla Gürani gibi dönemin ünlü bilginlerinden özel dersler alarak yetişti. 1443’te, çocuk yaşta sancakbeyliğine atanmasının ardından, hocaları ve danışmanlarıyla birlikte Manisaya giden Mehmed, daha sonra babası II. Murad tarafında...
Fatih İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Fatih ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Uysal, Girişken, Canayakın, Enerjik, Sakin olmalarıdır.

Fatih İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Fatih ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güven Vermeyen, Agresif, Sessiz, Kırılgan, Panik olmalarıdır.

Fatih isminin Notasyonları Nelerdir?

Fatih isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

F: Fatsa
A: Adana
T: Tokat
İ: İzmir
H: Hatay

Fatih Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Fatih
A: Ahmet
T: Temel
İ: İrfan
H: Hasan

Fatih isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Foxtrot
A: Alfa
T: Tanfo
İ:
H: Hotel

Fatih isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Felenk
A: Aydın
T: Turgut
İ: İstif
H: Halat

Fatih İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Fatih ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Fatih ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Fatih ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Fatih İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 2 yorum yapılmıştır.

Aylin Bulut
10.10.2019

Eşimin adı Fatih, adam gibi adamdır. Yalan olmaz, dolan olmaz neyse odur. "Kız dediğin İstanbul gibi olmalı fethi zor Fatih'i bir tane"

Fatih
08.03.2018

Doğru.