İsim Arama

Emra İsminin Anlamı Nedir? Emra Ne Demek?

Emra ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Emra isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Emra isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Emra isminin anlamı nedir? Emra ne demek?

Emra isminin anlamı nedir?
  • Emra isminin cinsiyeti: Kız
  • Emra isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Emra isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Emra ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Emra ismindeki harf sayısı: 4
  • Emra isminin rengi: Pembe
  • Emra isminin nitelikeri: Çalışkan, Uyumlu, Komik, İnatçı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Emra

Emra isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Emra ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Emra isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Emra İsmiyle Uyumlu İsimler

Emra İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Nimra, Zümra, Emriye, Tamra, Bahamra, Emra, Amra, Emral, Semra, Hamra

Emra İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Emri, Emrah, Emre, Damra, Zimra, Emrullah, Emran

Emra ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Emra İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Emra İsmi Konulabilir Mi?

Emra isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Emra isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Emra İsmi Caiz Mi?

Emra ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Emra isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Emra İsminin Özellikleri

Emra isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Emra İsminin Sayı Analizi

Emra isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

E: 6
M: 16
R: 21
A: 1

Emra isminin numerolojik değeri: 44

Emra İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Emra İsmi İle Akrostiş Şiirler

Elinde elimle mutlu olurum
Mustafa Ermişcan
Resimlerine Bakıp Feda Etmektir
Adın, kokun, sesin…

Emra İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Emra isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Emra

Emra İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Emra isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Emra

Emra İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Emra isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Emra

Emra İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Emrah: Arabesk ve pop müzik şarkıcısı, sinema ve dizi oyuncusu. Emrah Erdoğan, 1971 yılında Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Elyasa Erdoğan ve Ayten Erdoğan’ın tek çocuğu olarak doğdu. Terzi olan babasını1.5 yaşında kaybeden sanatçı annesinin işi nedeniyle Elazığ'ın Maden ilçesinin Gülaman köyündeilkokula başladı. Okulda müzik hocası tarafından müziğe olan ilgisi, kendine öğretileni çabuk kavrayışı ve özellikle sesinin güzelliği ile dikkat çekti ve aralarında yapmış oldukları amatör bir kasetle ilk adımı...
  • Emrah Yücel: Hollywood sinemasının film posterlerini tasarlamasıyla tanınır. Emrah Yüceöy Enstitüsü'nde öğretmenlik yaparken, 24 Mayıs 1968'de Diyarbakır'da doğar. Aslen Ankara’lıdır. Anne Sezer Yücel edebiyat, baba Hasan Yücel resim öğretmenidir. Diyarbakır'da hayatının ilk altı ayını geçirdikten sonra Ankara'ya taşınırlar. Annesi radyo programı yazarı (senarist) olur. Dönemin bütün arkası yarınlarında imzası vardır.İlkokula başlayacağı sırada bir yıllığına İngiltere'ye giderler. Baba Hasan Yücel Londra'da ...
  • Emrach Uskovski: 21 Mart 2015 tarihindeAtv ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Elin Oğlu” adlı canlı yayınlanan talk-show programındadır.Emrach Uskovski, 7 Temmuz 1992 tarihinde Slovakya’da doğmuştur. Annesinin şarkıcı Emrah’ın hayranı olması dolayısıyla adını Emrach olarak koymuşlardır.2006 senesinde ailesinin işi dolayısıyla Babaeski’ye gelip yerleştiler. Liseyi Türkiye’de Babaeski’de okudu. Sonra üniversite için istanbul’a geldi. 2012 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünd...
  • Emrah Kaman: Kardeş Payı dizisinin Emrah karakterini canlandırmıştır.Emrah Kaman, 10 Ekim 1985 tarihinde Sivas’da doğmuştur. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Murat Emre Kaman adında senaristlik yapan bir abisi vardır. Emrah Kaman, 2014 yılın yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı “Kardeş Payı” dizisinde Sivas'lı Emrah karakterini canlandırırken, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan, Sinasi Yurtsever, Ayşe Kökçü, İhsan Varol ile birlikte oynamıştır.Emrah Kaman,...
  • Emrah Serbes: Emrah Serbes, 1981 yılında Yalova’da doğmuştur. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu yarım bıraktı, Ankara Üniversitesi, Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Teoremi ve Tarihi Anabilim Dalı Bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında BirGün galeme aldı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı, Hayvan dergisinin Ankara muhabirliğini yaptı.Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile birlikte gerçekleştirdikleri söyleşileri "Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz" (Say Yayı...
  • Emrah Karaduman: 2016 yılında Aleyna Tilki'nin Cevapsız Çınlama şarkısının aranjörlüğünü yaptı.Emrah Karaduman, 4 Kasım 1987 tarihinde Samsun’da doğmuştur.İlk zamanlarında Samsun'da çeşitli yerlerde çalıştıktan sonra istanbul’a taşındı. İstanbul’da Kadıköy'de bir barda çalışırken Hande Yener’in sahne ekibine dahil olarak uzun zaman onun orkestrasında klavye çalmıştır. Emrah Karaduman, daha sonra Hande Yener'in çeşitli şarkılarının yanı sıra Demet Akalın, İrem Derici, Emir Sevinç, Bengü, Mustafa Ceceli, Murat Boz...
Emra İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Emra ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Duygusal, Zeki, Maceracı, Girişken olmalarıdır.

Emra İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Emra ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Gereksiz İnatçı, Sanat Yönü Başarısız, Gaddar, Agresif olmalarıdır.

Emra isminin Notasyonları Nelerdir?

Emra isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

E: Edirne
M: Muş
R: Rize
A: Adana

Emra Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

E: Ekrem
M: Mehmet
R: Rasim
A: Ahmet

Emra isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

E: Echo
M: Mike
R: Romeo
A: Alfa

Emra isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

E: Engin
M: Merih
R: Reis
A: Aydın

Emra İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Emra ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Emra ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Emra ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Emra İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Emra Savaş
28.05.2017

Mantiken bazıları doğru.