İsim Arama

Derya İsminin Anlamı Nedir? Derya Ne Demek?

Derya ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Derya isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Derya isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Derya isminin anlamı nedir? Derya ne demek?

Derya isminin anlamı nedir?
  • Derya isminin cinsiyeti: Kız
  • Derya isminin kökeni: Farsça
  • Derya isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Derya ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Derya ismindeki harf sayısı: 5
  • Derya isminin rengi: Pembe
  • Derya isminin nitelikeri: Agresif, Çalışkan, Komik, Maceracı, İnatçı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Derya

Derya isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Derya ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Derya isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Derya İsmiyle Uyumlu İsimler

Derya İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Sarya, Derem, Deran, Aleksandrya, Deren, Darya, Zerya, Kirya, Deryanur, Derbe

Derya İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Dervişhan, Derinöz, Deryadil, Derbas, Derlen, Derviş, Dernas, Dervişani, Derda, Derman

Derya ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Derya İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Derya İsmi Konulabilir Mi?

Derya isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Derya isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Derya İsmi Caiz Mi?

Derya ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Derya isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Derya İsminin Özellikleri

Derya isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Derya İsminin Sayı Analizi

Derya isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

D: 5
E: 6
R: 21
Y: 28
A: 1

Derya isminin numerolojik değeri: 61

Derya İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Derya İsmi İle Akrostiş Şiirler

Dertsiz bir hayat istiyorum ben
Eskisi gibi güzel durmuyor
Rengarenk bir sevda yaşattın bana
YazarYiğithan Avci
Aşkım sevdam umudum her şeyim ol

Derya İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Derya isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Derya

Derya İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Derya isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Derya

Derya İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Derya isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Derya

Derya İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Derya Alabora: Salkım Hanımın Taneleri, Masumiyet ve Adem’in Trenleri gibi ödüllü sinema yapımlarında rol almış olan Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Derya Alabora 19 Ağustos 1959 tarihinde, istanbul’da dünyaya geldi. Annesinin adı Türkan Harupçu, babasının adı Nazım Harupçu’dur. "Alabora" soyadını "ikinci annem" dediği teyzesinden almıştır. Mimar Sinan Üniversitesi’nde Tiyatro bölümünden 1982 yılında mezun olmasının ardından Bursa Devlet Tiyatroları bünyesine geçen oyuncu, burada bir yıl kadar çalıştıkt...
  • Derya Karadaş: Oyuncu, Eğitmen“Yalan Dünya” adlı dizide canlandırdığı konsomatris Zerrin rolü ile tanınmaktadır.Derya Karadaş, 4 Mayıs 1981 tarihinde istanbul’da İşçi emeklisi bir babayla, ev hanımı bir annenin ortanca kızı olarak doğmuştur. Aslen Bingöllüdür. 3 kız kardeştir. Ailesi 1980 yılında İstanbul’a taşınana kadar Bingöl’de yaşamıştır. Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro kurslarına devam etti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi konservatuvarından 2007 yılında mezun oldu ve orada eğitmenlik yapmaktadır.2007 yılında...
  • Derya Baykal: Derya Baykal, 21 Ekim 1957 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Oya İnci (d.1944) adında tiyatro sanatçısı ablası vardır. Ankara’da Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaptı.1975 yılında Ankara Radyo Televizyon'undaki eğitimini tamamladı, ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. “Küçük Esma Sultan” oyunuyla Devlet Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda 9 yıl çalıştı.1981 yılında Spiker Orhan Ertanhan ile ikinci evliliğ...
  • Derya Şensoy: 2013 yılında Doksanlar dizisi ile oyunculuğa başladı.Derya Şensoy, 7 Şubat 1990 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Tam adı Neriman Derya Şensoy’dur.Babası tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy ve annesi de tiyatrocu Derya Baykal’dır. 2004 yılında annesi ile babası boşanmıştır. Müjgan Ferhan Şensoy (d.1989) adında bir ablası vardır. İstanbul’da Amerikan Lisesi’nden mezun oldu. Sonra da illüstrasyon ve tasarım eğitimi almak için New York’a gitti. ABD’de Parsons The New School for Design okulunda eğitimini ...
  • Derya Sazak: Derya Sazak, 1956 yılında Ankara’da doğmuştur. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. 1976 yılında Yeni Ulus gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. ANKA haber ajansında parlolarak çalıştı. 1982 yılında Güneş Gazetesi'nin kuruluş kadrosunda yer aldı. 1983 yılından itibaren uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nde yazdı. Milliyet’te parlamento muhabiri, Ankara Büro şefi, Ankara Temsilcisi olarak çalıştı. Daha sonra Milliyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni görevine get...
  • Derya Büyükuncu: Sırt üstü ve kelebek kategorilerinde yüzmekte olan Milli Türk yüzücüdür. Derya Büyükuncu, 2 Temmuz 1976 da istanbul Kadıköy’de doğmuştur. Babası Gazianteplibir doktor adı Yılmaz, Çapa’da öğretim görevlisi.Annesi İstanbul’lu eczacı, Kadıköy rıhtımda eczanesi var. 1,5 yaş büyük ablasının adı Berna’dır. Derya Büyükuncu, Büyükada’da oturan anneannesi ve dedesinin isteğiyle yüzme sporuna 5 yaşındayken GS kulübünde başladı. Ailesinin yazın denizde boğulmasından endişe duyması üzerine yüzme sporuyla ta...
  • Derya Tuna: 4 kız, 1 erkek kardeşli, kalabalık bir ailenin ama çok mutlu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Derya Tutanıştığı yıllarda o dönem ikinci sınıf bir şarkıcı olarak Yenikapı'daki gazinolarda sahneye çıkan "uvertür" şarkıcıdır. İbrahim Tatlıses,1983'te Günah filmini çekerken tanıştığı Derya Tuna'yla ilişkisinden "İdo" (İbrahim) adında bir oğlu oldu. Tatlıses, Derya Tuna ile birlikte yaşamaya başlar, Tuna'nın kısa süren sahne hayatı da sona erer. Derya Tuna, daha sonra bir ya da iki filmde dah...
Derya İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Derya ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Güçlü, Duygusal, Maceracı, Gezgin, Girişken olmalarıdır.

Derya İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Derya ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güçsüz, Gereksiz İnatçı, Gaddar, Geçmişte Yaşayan, Agresif olmalarıdır.

Derya isminin Notasyonları Nelerdir?

Derya isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

D: Denizli
E: Edirne
R: Rize
Y: Yozgat
A: Adana

Derya Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

D: Davut
E: Ekrem
R: Rasim
Y: Yahya
A: Ahmet

Derya isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

D: Delta
E: Echo
R: Romeo
Y: Yankee
A: Alfa

Derya isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

D: Deniz
E: Engin
R: Reis
Y: Yılmaz
A: Aydın

Derya İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Derya ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Derya ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Derya ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Derya İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 5 yorum yapılmıştır.

Derya Ilhan
22.03.2019

Lan derya ılhan büyük harflerle ne iş aptal herkeste inatmı olurmuş.

Derya Deniz Sulugöz
22.03.2019

Herkeste inatçılık olur bu hakaret değil yani derya ıhancım.

Derya Hamdi
27.01.2019

Evet burda yazılanlar çok doğru tamamen olmasa da biraz beni anlatıyor ama derya isminin gerçek açıklaması benimdir çok doğru söylemiş sina.

Derya Ilhan
23.12.2018

Bu hakaret benim adım derya ben hiç inatçı değişimdir bunu yazanlar yalacılar size soruyorum derya ismi inatçımı yanıt bekliyorum.

Derya Baykal
18.10.2017

Kız derya deniz demek... :).