İsim Arama

Yılmaz İsminin Anlamı Nedir? Yılmaz Ne Demek?

Yılmaz ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Yılmaz isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Yılmaz isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Yılmaz isminin anlamı nedir? Yılmaz ne demek?

Yılmaz isminin anlamı nedir?
  • Yılmaz isminin cinsiyeti: Erkek
  • Yılmaz isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Yılmaz isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Yılmaz ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Yılmaz ismindeki harf sayısı: 6
  • Yılmaz isminin rengi: Mavi
  • Yılmaz isminin nitelikeri: Maceracı, Zeki, Gösterişli, Uyumlu, İnatçı, Uyumsuz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Yılmaz

Yılmaz isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Yılmaz ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.
I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.

Yılmaz isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Yılmaz İsmiyle Uyumlu İsimler

Yılmaz İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Solmaz, Yılgün, Yıldız, Yıldanur, Yılgül, Almaz, Yıldıku, Yılay, Yılşen

Yılmaz İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Yılmazok, Yılhan, Yılbay, Türkyılmaz, Koramaz, Caymaz, Yılma, Taymaz, Korkmaz, Yıldırım

Yılmaz ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Yılmaz İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Yılmaz İsmi Konulabilir Mi?

Yılmaz isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Yılmaz isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Yılmaz İsmi Caiz Mi?

Yılmaz ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Yılmaz isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Yılmaz İsminin Özellikleri

Yılmaz isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.

Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Sokakta bile gölge olan taraf yerine güneşli tarafı tercih edecek kişilerdir. Yüksek standartlara sahip, lüksü seven insanlardır. Sevecen, sempatik, sağduyuludurlar. Zeki insanlardır. Çabuk düşünür ve düşüncelerini hayata geçirmeyi severler.

Yılmaz İsminin Sayı Analizi

Yılmaz isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

Y: 28
I: 11
L: 15
M: 16
A: 1
Z: 29

Yılmaz isminin numerolojik değeri: 100

Yılmaz İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Yılmaz İsmi İle Akrostiş Şiirler

Yeni ojeleri havalı
Irak yollarım inan seninle yakın olacak
Lafta sözde değil gerçekten sevip
Masmavi derinliğin ötesindeki yıldırım adeta içimde ukte..
Anneye ithafen yazılmıştır.
Zaman gözterecek herşeyi

Yılmaz İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Yılmaz isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Yılmaz

Yılmaz İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Yılmaz isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Yılmaz

Yılmaz İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Yılmaz isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Yılmaz

Yılmaz İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Yılmaz Atadeniz: Fantastik filmlerin yönetmeniYılmaz Atadeniz, 1 Şubat 1932 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Aile kökeni Samsun Vezirköprü’ye dayanmaktadır. Yönetmen Orhan Atadeniz'in kardeşidir. İstanbul Bebek İlkokulu, Gaziosmanpaşa ortaokulu ve Kabataş Lisesi Fizik Bölümü’nde okuyarak mezun oldu. Robert Koleji’nde Mühendislik okurken eğitimini yarım bırakarak, Sinema ve Yönetmenlik okumaya başlamıştır. Yılmaz Atadeniz, 1951 yılında ağabeyi Orhan Atadeniz'in teşvikiyle tekniker olarak sinemaya girdi. Sinemaya ...
  • Yılmaz Zafer: Yılmaz Zafer, 24 Eylül 1956 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Fatih halkevi'nde tiyatroya başladı. Daha sonra Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Yılmaz Zafer, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında tiyatro oyunculuğu yaptı. 1976 yılında başrolünde Cüneyt Arkın’ın oynadığı “Babanın Suçu” adlı film ile sinemaya başladı1993 yılında “İskilipli Atıf Hoca” adlı sinema filminde İskilip'li Atıf Hoca'nın avukatı Ferit rolünde oynadı.1987 yılında oyuncu Perihan Savaş il...
  • Yılmaz Vural: Yılmaz Vural, 1953 yılında Adapazarı, Sakarya’da doğmuştur. 1960 – 1965 yılları arası İlkokul, 1965 - 1969 yılları arası Ortaokul, 1970 - 1974 yılları arası Lise olmak üzere hep Adapazarı’nda okudu.1975 - 1979 yılları arasında Ankara’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisini "iyi" not ortalaması ile ve Futbol İhtisas bölümünü "pekiyi" notu ile bitirmiştir. 13 Kasım 1979'da Futbol Uzmanlığı sınavını basan 1980 tarihindeYüksek Lisans Eğitimi ve Futbol Antrenörlüğü için Almanya’ya gitmiştir. 19 Şubat...
  • Yılmaz Duru: Adana doğumlu yönetmen, oyuncu, dansçı, müzisyen, senarist ve yapımcı. 1944-2010 yılları arasında aktif olarak görsel sanatın içinde olan başarılı oyuncu, 69 sinema filminde rol almış ve 37 sinema filmini yönetmiştir. Yılmaz Duru, 8 Ağustos 1933 tarihinde, Adana’da dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine, 1933 yılında sahnelenen Ses adlı operet ile başlayan Duru, 1940’lı yılların başında bir süre şarkıcılık yaptıktan sonra sinema sektörüne adım attı.1950 yılında, Çete adlı sinema filmi ile beyaz per...
  • Yılmaz Aslantürk: Karikatürist, Çizgi romancı, GrafikerOtisabi çizgi roman karakterinin yaratıcısıYılmaz Aslantürk, 1964 yılında Artvin’de doğmuştur. istanbul’da yaşamaktadır. Mimar Sinan Üniversitesi seramik Bölümünden mezun oldu. Otisabi çizgi roman karakterinin yaratıcısıdır. Gırgır, Avni ve Fırt dergilerinde karikatürleri yayınlandı.1992 yılında Pişmiş Kelle dergisinde Otisabi başlıklı mizah yazıları yazarken derginin editörünün desteğiyle Otisabi'yi çizgi roman karakteri haline getirerek öyküler çizmeye başl...
  • Yılmaz Güney: Yönetmen, oyuncu, senarist ve öykü yazarı. Gerçek adı Yılmaz Pütün'dür. Türk sinemasında çığır açan yapımlara imza atmış, Yeşilçam’ın klişelerini sarsmış, siyası duruşu, mahkûmiyeti ve başarılı yönetmenliğiyle kilometre taşı olmuştur. Çirkin Kral lakaplı Güney, hapishane yıllarında kaleme aldığı Yol adlı filmin senaryosuyla Cannes film festivalinde Altın Palmiye ödülünü kazanmıştır. Umut, Arkadaş ve Sürü Güney’in önemli filmlerinden bazılarıdır. 1 Nisan 1937'de bir işçi ailesinin iki çocuğundan ...
  • Yılmaz Morgül: Yılmaz Morgül, 14 Ocak 1964 tarihinde istanbul'un Beykoz ilçesinde yedi çocuklu Morgül ailesinin altıncı çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Rize’lidir. Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim Bey'in usta bir tulum müzisyeni olması nedeniyle müzikle içiçe büyüdü. 7 yaşındayken babası öldü. İlk, orta ve lise öğrenimi boyunca müsdi, korolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında roller üstlendi. Onbir yaşına geldiğinde Yurdaer Doğulu Müzik Merkezinde müzik eğitimine başladı.Yılmaz Morgül, İshakağa ...
  • Yılmaz Gruda: Tek kişilik gösterilerinde geleneksel Türk tiyatrosundan esinlendiği bir oyunculuk anlayışı ortaya koymuştur. Edebiyat alanında kendine özgü şiirleriyle dikkati çekmiştir. Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Tam adı Ahmet Yılmaz Gruda’dır. Babasının adı Hasan, annesinin adı Emine Mediha’dır. İlk Okulu İstanbul 12. İlkokulunda okudu. Anne-babası ayrıldığı için 5.sınıftayken Ankara'ya göç etti, ticaretle uğraşan babasının yanında büyüdü. Ortaokulu Ankara da okudu. Yılmaz ...
  • Yılmaz Büyükerşen: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Anadolu Üniversitesi eski rektörü.Yılmaz Büyükerşen, 8 Kasım 1937 tarihinde Eskişehir’de doğmuştur. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Eskişehir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden de 1962 yılında mezun oldu. 1966 yılında doktorasını tamamladı. 1968 yılında doçent oldu. Aynı yıl akademi Başkan Yardımcılığına getirildi. 1973 yılında profesör oldu. 1976 yılında Eskişehir İktisadi ve İdari İlimler Akademisi Başka...
  • Yılmaz Ulusoy: Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı'dır.Yılmaz Ulusoy, 1 Ocak 1941 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde doğmuştur. Annesi Rahime Balcı, babası Mehmet Bahattin Ulusoy’dur.Saffet Ulusoy kardeşi, Haluk Ulusoy ise yeğeni olur. 7 erkek 4 kız çocuğu olmak üzere 11 kardeştirler. Orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1958 yılında Liseyi bitirdikten sonra babasının 1937 yılında bir otobüs alarak başlattığı Ulusoy Holding'de çalışmaya başladı. İlk olarak yolcu taşımacılığı ile başlayan kurum yıllar ...
Yılmaz İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Yılmaz ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Gezgin, Hassas, Yetenekli, Zeki, Girişken, Bilimsel olmalarıdır.

Yılmaz İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Yılmaz ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Geçmişte Yaşayan, Polyanacı, Obur, Sanat Yönü Başarısız, Agresif, Hurafeci olmalarıdır.

Yılmaz isminin Notasyonları Nelerdir?

Yılmaz isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

Y: Yozgat
I: Isparta
L: Lüleburgaz
M: Muş
A: Adana
Z: Zonguldak

Yılmaz Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yahya
I: Irmak
L: Lokum
M: Mehmet
A: Ahmet
Z: Zühtü

Yılmaz isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yankee
I: India
L: Lima
M: Mike
A: Alfa
Z: Zulu

Yılmaz isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yılmaz
I: Irmak
L: Levent
M: Merih
A: Aydın
Z: Zuhal

Yılmaz İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Yılmaz ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Yılmaz ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Yılmaz ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Yılmaz İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.