İsim Arama

Sibel İsminin Anlamı Nedir? Sibel Ne Demek?

Sibel ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Sibel isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Sibel isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Sibel isminin anlamı nedir? Sibel ne demek?

Sibel isminin anlamı nedir?
  • Sibel isminin cinsiyeti: Kız
  • Sibel isminin kökeni: Türkçe
  • Sibel isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Sibel ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Sibel ismindeki harf sayısı: 5
  • Sibel isminin rengi: Pembe
  • Sibel isminin nitelikeri: Dürüst, Yaramaz, Sevimli, Çalışkan, Gösterişli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Sibel

Sibel isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Sibel ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
B: Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

Sibel isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Sibel İsmiyle Uyumlu İsimler

Sibel İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Mehetabel, Sibylla, Sibella, Mehitabel, Maribel, Sibilla, Sibel, Aybel, Jezebel

Sibel İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Ashbel, Çambel, Label

Sibel ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Sibel İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Sibel İsmi Konulabilir Mi?

Sibel isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Sibel isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Sibel İsmi Caiz Mi?

Sibel ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Sibel isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Sibel İsminin Özellikleri

Sibel isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Sibel İsminin Sayı Analizi

Sibel isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

S: 22
İ: 12
B: 2
E: 6
L: 15

Sibel isminin numerolojik değeri: 57

Sibel İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Sibel İsmi İle Akrostiş Şiirler

Seher Merve
İsimlerimiz hafızalara kazınsın
Bu gece sensiz zor geçer inan
Ellerini bırakmak istemiyorum.
Lafta sözde değil gerçekten sevip

Sibel İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Sibel isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Sibel

Sibel İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Sibel isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Sibel

Sibel İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Sibel isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Sibel

Sibel İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Sibel Egemen: Sibel Egemen, 13 Mayıs 1958 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Annesi Ayla Egemen’dir. Dedesi bestekar Muzaffer İlkar’dır. Sibel Egemen, 3 yaşında bale, 5 yaşında keman, 7 yaşında piyano dersleri aldı. Sibel Egemen, liseyi bitirip 1975 yılında profesyonel müzik hayatına başladı. 1976 yılında söylediği “Hayret” adlı şarkı çok beğenilmiştir.1986 yılında yapımcılığını Türker İnanoğlu’nun yaptığı senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Bozkuş’un yaptığı “Beni Bırakma” adlı sinema fil...
  • Sibel Eraslan: Sibel Eraslan, 1967 yılında İstanbul Üsküdar ’da doğmuştur. 1985 yılında Üsküdar Kız Lisesi’nden mezun oldu. 1989 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İnsan hakları, kadınların larıyla ilgili inisiyatiflerde görev aldı.Teklif ve İmza dergilerinde yazılar yazdı. Öyküleri Dergâh, Mostar ve Hece dergilerinde yer aldı. Star gazetesinde köşe yazıları çıktı. Vakit Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.Refah Partisi zamanında Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı.Sibel Eraslan, 3 ...
  • Sibel Gökçe: Sibel Gökçe, 20 Haziran 1970 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Tam adı Sibel Demen Gökçe’dir.Dasnçılık da yapan Sibel Gökçe, dansçılık hayatında Hakan Peker Dance Group (1989-1990), Sema Tekin Dance Group (1990-1991), Çetin Cengiz Dance Group (1991), Solo Dance 1991-Today guruplarında dans etmiştir. Daha önce oyunculuk ve dans alrını izlediğimiz Sibel Gökçe, Atom, Deneysel Oluşum gibi alt kültür şehir edebiyatında yer alan dergilerde köşe yazarlığı yaptı.Türkiye’de 3 kitabınıaynı anda 2003 yılında...
  • Sibel Turnagöl: Sibel Turnagöl, 28 Şubat 1968 tarihinde doğmuştur. 16 yaşında,başlayan Sibel Turnagöl, kısa bir süre sonra mankenler kraliçesi seçildi. Sanatçı, Alinur Velidedeoğlu'nun çektiği Pelikan kalemleri reklam filminde oynadıktan sonra 1986 yılında Şerif Gören yönetiminde Kadir İnanır’la başrolünü paylaştığı “Sen Türkülerini Söyle” filmiyle beyazperdeye adım attı.Birçok sinema ve dizi filmlerde rol aldı. TV programlarında sunuculuk yaptı. Sahnelerde şarkıcılık yaptı. 1999 yılında; Şehrazat, Kerem Ökten ...
  • Sibel Arna: Show TV 2. sezon “Bu Tarz Benim” yarışması Jüri Üyesi Sibel Arna, 1979 yılında istanbul’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.1997-2000 yılları arasında Milliyet Gazetesi için moda, kozmetik ve güzellik üzerine “Gezdim Gördüm Yazdım” köşesini hazırladı. 2000-2002 yıllarında, Sabah Gazetesi Hafta Sonu İlaveleri için mekanlar, moda, tasarım, sinema ve müzik gibi alanlarda haber, röportajlar yaptı. 2002 yılının Temmuz ayında Vatan Gaze...
  • Sibel Can: "Deli Yüreğim", "Dedikodu" ve "Padişah" gibi parçalarıyla tanınan Sibel Can, Maksim Gazinosu'nda assolistlik yapmış en genç sanatçı ünvanına sahiptir. Sibel Can, 1 Ağustos 1970'de, Engin Cangüre ve Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocuğu olarak İstanbul, Fatih, Karagümrük'te dünyaya geldi. İlkokul mezunu olan Sibel Can’ın annesi Bursa Mudanyalı, babası Yugoslav göçmenidir. Gerçek adı Sibel Cangüre olan sanatçının babasıEngin Beybirçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı. Sibel Can'nın...
  • Sibel Alaş: Sibel Alaş, 13 Şubat 1973 tarihinde İzmit’te ailesinin ilk çocuğu olarak doğmuştur. 7 yaşında iken babası ona bir mandolin aldı, Kitaplar ve müzikle olan dostluğu o yıllardan beri hiç bozulmadı. İlkokuldan sonra Orta kulu ve liseyi Çavuşoğlu Koleji’nde tamamladı. Ortaokulun ilk yılında, gitar çalmaya başladı. Okul orkestrasına girdi. Yarışmalara konserlere katıldı. Okulda yazdığı şiirlerigitarı eşliğinde okumaya başlayınca şiirlerin şarkıya benzediğini farketti. On yaşından itibaren Önder Bali M...
  • Sibel Kekilli: Sibel Kekilli, 16 Haziran 1980 yılında Almanya Heilbronn’da dünyaya gelen Sibel Kekilli, Kayseri'li Kekilli ailesinin 4 çocuğundan biridir. Bir ikiz kız kardeşi ve iki erkek kardeşi vardır. Babası bir fabrikada işçi, annesi de temizlik işinde çalışmıştır. Dedesi Kayseri’den 60′larda göçmüş Almanya’ya. Ardından 70′lerde babası gelmiş ikinci kuşak olarak. Dedesi dönmüş, babası dönmeye niyetlenmiş; üçüncü kuşakta o niyet hepten kaybolmuş. Alamancılar’ın ilk kuşağı tabutlar içinde memlekete döndükte...
  • Sibel Tüzün: Türk şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Sibel Tüzün, 29 Eylül 1971 tarihinde istanbul'da doğmuştur. 1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu'nda ilk müzik eğitimine başladı. Orta okul yıllarında yine radyonun Gençlik Korosu'nda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın, Yücel Elmas, Hikmet Şimşek gibi değerli öğretmenler ve koro şefleriyle çalıştı.Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilendi ve 1986 da Milliyet Gazetesi Liselerarası Müzik Yarışma...
  • Sibel Bilgiç: Sibel Bilgiç, 1971 yılında Ankara’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu. Liseye devam ederken, bir yandan da Hacettepe Devlet Konservatuvarı'nda şan dersleri aldı.Sonra kazandığı bir bursla Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimine devam etti. Türkiye'ye dönüşünde önce Bç Bar'da şarkı söyledi. Bir süre Zerrin Özer'e vokal yaptı. Hilton Ankara’da jazz ve pop jazz söyleyerek profesyonel müzik hayatına atıldı.1997 yılında "Alışamadım" isimli şarkısıyla büyük ses getirmiş, Alışam...
Sibel İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Sibel ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Enerjik, Sıcakkanlı, Duygusal, Yetenekli olmalarıdır.

Sibel İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Sibel ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Kırılgan, Aşırı Duygusal, Gereksiz İnatçı, Obur olmalarıdır.

Sibel isminin Notasyonları Nelerdir?

Sibel isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

S: Sinop
İ: İzmir
B: Bolu
E: Edirne
L: Lüleburgaz

Sibel Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Serhat
İ: İrfan
B: Behçet
E: Ekrem
L: Lokum

Sibel isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Sierra
İ:
B: Bravo
E: Echo
L: Lima

Sibel isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Seydi
İ: İstif
B: Burak
E: Engin
L: Levent

Sibel İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Sibel ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Sibel ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Sibel ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Sibel İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 6 yorum yapılmıştır.

Sibel kartal
22.06.2019

Cok sevindim okudukça okuyasim geldi iyiki adım Sibel çok teşekkürler

Isimsiz
18.05.2019

Herkeze sozum isim herkeze uyar.

Sibel Can
18.05.2019

Anlami guzel bir isim yani ben o ismi severim.

Gizli Sevda
26.01.2019

Ben im adım sibel söylediğiniz herşey mevcut canlarim.

Sibel Luks
21.05.2018

Sibel ismini tasiyorum da hiç te güzel değilim sadece biraz fazla sosyetik gibiyim.

Şendul Bekar
18.01.2017

Sibel ismini taşıyan bayanlar genellikle çok güzel oluyor.