İsim Arama

Rıza İsminin Anlamı Nedir? Rıza Ne Demek?

Rıza ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Rıza isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Rıza isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Rıza isminin anlamı nedir? Rıza ne demek?

Rıza isminin anlamı nedir?
  • Rıza isminin cinsiyeti: Erkek
  • Rıza isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Rıza isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Rıza ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Rıza ismindeki harf sayısı: 4
  • Rıza isminin rengi: Mavi
  • Rıza isminin nitelikeri: Komik, Zeki, Uyumsuz, İnatçı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Rıza

Rıza isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Rıza ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Rıza isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Rıza İsmiyle Uyumlu İsimler

Rıza İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Hafıza

Rıza İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Rıza, Rızvan, Rızkullah

Rıza ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Rıza İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Rıza İsmi Konulabilir Mi?

Rıza isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Rıza isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Rıza İsmi Caiz Mi?

Rıza ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Rıza isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Rıza İsminin Özellikleri

Rıza isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.

Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Sokakta bile gölge olan taraf yerine güneşli tarafı tercih edecek kişilerdir. Yüksek standartlara sahip, lüksü seven insanlardır. Sevecen, sempatik, sağduyuludurlar. Zeki insanlardır. Çabuk düşünür ve düşüncelerini hayata geçirmeyi severler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Rıza İsminin Sayı Analizi

Rıza isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

R: 21
I: 11
Z: 29
A: 1

Rıza isminin numerolojik değeri: 62

Rıza İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Rıza İsmi İle Akrostiş Şiirler

Rüyalarda uçuyorum
Irak yoldan geldim sana ben yarım
Zor günleri acıları seninle yendim
Aşkım yüreğim özlemimsin sen

Rıza İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Rıza isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Rıza

Rıza İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Rıza isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Rıza

Rıza İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Rıza isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Rıza

Rıza İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Rıza Çalımbay: Rıza Çalımbay, 2 Şubat 1963tarihinde Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Topulyurt Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlkokulu burada bitirdi. Annesi Fatma Çalımbay’dır. Babası Bektaş Çalımbay, Sivas'tayken taş ocağında çalışarak eşi ve dört çocuğunun geçimini sağlamaktayken birgün kaza geçirir, ayağından sakatkalınca işsiz kalır. Bunun üzerine 1970'li yıllarda Çalımbay ailesi istanbul'a göç etti. Hemşehrileri önce babasına Harbiye'de Toto Karaca Tiyatrosu'nda temizlik ve bekçilik işi buldu. Daha sonra dostları ...
  • Rıza Kayaalp: Milli Grekoromen GüreşçiRıza Kayaalp,10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat’ın Kavurgalı köyünde doğmuştur. 1,85 m boyunda 110 kg'dir. İlkokul çağında öğretmenlerin 'Rıza'yı pehlivan yapın, güreşe yazdırın' tavsiyesini dinleyerek, İlkokul eğitiminin ardından Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başladı. Babası Kelami Kayaalp, annesinin adı Sevgi Kayaalp’dır. Babası ve dedesi de güreş yapmış. 6 kardeşin en küçüğü olan Rıza’nın birde kız olan ikizi varmış. Rıza Kayaalp, lisenin ardından eğitimine Aksaray...
  • Rıza Kocaoğlu: Rıza Kocaoğlu, 19 Mart 1979 tarihinde İzmir Tepecik’de doğmuştur. Babası Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapan başbakan lakaplı İsmail Kocaoğlu'dur. Aynı zamanda kendisi de fanatik Göztepe'lidir. Oyuncu olan Gözde adında kız kardeşi var. Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Şehir Tiyatroları’nda, BKM’de, Dot’ta çalıştı.Çağan Irmak'ın 2001 yılında yönettiği “Bana Şans Dile” adlı dizi film ile sinemaya başladı.2016 yılında Uluç Bayraktar'ın yönetmenliğini ...
  • Rıza Pehlevi: 1925'ten 1941'e kadar İran'ın şahıRıza Pehlevi, 15 Mart 1878 tarihinde İran, Alaşt’da doğmuştur. Babası Abbas Ali Han, annesi Nushafarin Ayromlu’dur. 16 yaşındayken astsubay oldu. 1920 senesine kadar görev yaptı. İlerleyen zamanda Rıza Pehlevi, Tuğgeneral oldu. 21 Şubat 1921 tarihinde Rızan Tabatabai ile birlik olup darbe yaptı. Emrindeki birlikler tahranın 150 Km. batısında yer alan Kazvin’e yerleştiler ve hükümeti kan dökmeden istifaya zorladılar. Darbenin başarısından sonra Tabatabai Başbakan...
Rıza İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Rıza ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Maceracı, Hassas, Bilimsel, Girişken olmalarıdır.

Rıza İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Rıza ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Gaddar, Polyanacı, Hurafeci, Agresif olmalarıdır.

Rıza isminin Notasyonları Nelerdir?

Rıza isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

R: Rize
I: Isparta
Z: Zonguldak
A: Adana

Rıza Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

R: Rasim
I: Irmak
Z: Zühtü
A: Ahmet

Rıza isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

R: Romeo
I: India
Z: Zulu
A: Alfa

Rıza isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

R: Reis
I: Irmak
Z: Zuhal
A: Aydın

Rıza İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Rıza ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Rıza ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Rıza ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Rıza İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.