İsim Arama

Orhan İsminin Anlamı Nedir? Orhan Ne Demek?

Orhan ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Orhan isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Orhan isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Orhan isminin anlamı nedir? Orhan ne demek?

Orhan isminin anlamı nedir?
  • Orhan isminin cinsiyeti: Erkek
  • Orhan isminin kökeni: Türkçe
  • Orhan isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Orhan ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Orhan ismindeki harf sayısı: 5
  • Orhan isminin rengi: Mavi
  • Orhan isminin nitelikeri: Pozitif, Komik, Tez Canlı, İnatçı, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Orhan

Orhan isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Orhan ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Orhan isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Orhan İsmiyle Uyumlu İsimler

Orhan İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Nagehan, Güldehan, Pinhan, Nurcihan, Gülcihan, Aycahan, Refhan, Nurhan, Reyhan, Perihan

Orhan İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Öztarhan, Dervişhan, Sancarhan, Çoğahan, Bolhan, Kırhan, Ulaçhan, Dağhan, Bayırhan, Şahinhan

Orhan ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Orhan İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Orhan İsmi Konulabilir Mi?

Orhan isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Orhan isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Orhan İsmi Caiz Mi?

Orhan ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Orhan isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Orhan İsminin Özellikleri

Orhan isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Orhan İsminin Sayı Analizi

Orhan isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

O: 18
R: 21
H: 10
A: 1
N: 17

Orhan isminin numerolojik değeri: 67

Orhan İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Orhan İsmi İle Akrostiş Şiirler

Olmasa yanımda her an özlediğimsin
Rengarenk bir sevda olur musun yar
Hasretinle tarumar oldu gönlüm
Anneye ithafen yazılmıştır.
Nasıl kötü bir özelliktir insanlardaki cehalet

Orhan İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Orhan isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Orhan

Orhan İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Orhan isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Orhan

Orhan İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Orhan isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Orhan

Orhan İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Orhan Asena: Oyun yazarı, şair, Doktor (çocuk hastalıkları uzmanı)Orhan Asena, 7 Ocak 1922 tarihinde Diyarbakır’da Melikahmet mahallesinde doğmuştur. Dedesi Mirikatibizade Rüştü Efendi toprak aristokrasisinden gelen, toprağı bilen, 3 köy sahibi, soylu taşra aydınıdır. Büyükannesi Ziya Gökalp’in ablasıdır. Babası M Celaleddin Bey’dir. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. Liseyi de Diyarbakır’da okudu. 1939’da Diyarbakır Halkevi’nin açtığı şiir yarışmasında birinci olunca özüne güveni arttı. İlk şii...
  • Orhan Hançerlioğlu: Felsefe, İnançve Ekonomi Sözlükleri başta olmak üzere yazdığı çok sayıdaki sosyal bilimler sözlüğü ile tanınan Türk yazar ve araştırmacı. Sözlüklerin yanı sıra Düşünce Tarihi, İnanç Tarihi ve Felsefe Ansiklopedisi’ni de kaleme almış olan Hançerlioğlu, ayrıca yazmış olduğu romanlarla da tanınmaktadır. Orhan Hançerlioğlu, 19 Ağustos 1916 tarihinde, istanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1939 yılında mezun olmasının ardından Keşan ve Karaisalı’da kaymakamlık görevlerinde bulunan H...
  • Orhan Veli Kanık: Türk şair, yazar. Özellikle Cumhuriyet sonrası Türk edebiyat tarihinde, şiir türüne farklı bir soluk ve yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat Horozcu ile birlikte, "Garip Akımı"na (Birinci Yeni olarak da bilinir) önderlik etmiştir. Türk şiirinin, ağır kalıplardan, klişeleşmiş söylemlerden ve yoğun sanatsal kuramlardan bağımsızlaşması ve yenilenmesi gerektiğini savunmuş; ölçü ve uyak gibi biçimleri terk etmiş; konuşma dilinin ve gündelik hayatın her boyunun şiire ...
  • Orhan Cemal Kalyoncu: Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanıdır.Orhan Cemal Kalyoncu, 1960 yılında babası Mehmet Kalyoncu'nun yerleştiği Bitlis Tatvan'da yedi çocuğun en küçüğü olarak doğmuştur. Aslen Trabzon Çaykara’lıdır. Müteahhitlik yapan babası Mehmet Kalyoncu, askerliğini yaptığı Bitlis’in Tatvan ilçesine 1944 yılında giderek yerleşmiştir. 1970’lerin başında babasının başlattığı inşaat işlerinden dolayı Gaziantep’e taşındılar. Liseyi bitirdikten sonra Lisans eğitimimi İngiltere’de tamamladı. İngiltere’den geldikten...
  • Orhan Oğuz: Orhan Oğuz, 24 Mart 1948 tarihinde Kırklareli’nde doğmuştur. Kariyerine fotoğrafçı olarak başladı, on altı yaşında kamera asistanlığı ile sinemaya başladı. Arkadaş gruplarıyla dört kısa film gerçekleştirdi. Fotoğraf ve resim sergileri açtı. 1978 yılından sonra görüntü yönetmeni olarak birçok ünlü yönetmenle çalıştı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin kurucularındandır. Kardeşi Abdullah Oğuz (d.1958) da yapımcı ve yönetmen olarak sinemaya hizmet etmektedir.1987 yılında “Her şeye Rağmen” filminin y...
  • Orhan Aksoy: Orhan Aksoy, 1930 yılında Bursa’da doğmuştur. Liseyi bitirdikten sonra okumadı. Sinema dünyasına Şık ve Saray sinemalarında 3 yıl sinema operatörlüğü yaparak başladı. 1952 yılından itibaren de İpek film stüdyosu'nda kurguculuk yapmaya başladı. 1963 yılında Ayhan Işık ve Ajda Pekkan'ın başrollerinde oynadığı “Şıpsevdi” komedi filmi ile yönetmenliğe başladı. Vurun Kahpeye (1964), Hayat mı Bu (1972), Altın Şehir (1978), İsyan (1979) Kezban (1968), Hayat Bayram Olsa(1973), Ah Nerede (1975), Aile Şer...
  • Orhan Elmas: Orhan Elmas, 1927 yılında İstanbul’da doğmuştur. Bir süre Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti. Parasızlıktan Güzel Sanatlar Akademisinin son sınıfından ayrılır. Sinemaya geçmeden önce Yelpaze, Çiçek ve YıldızDergilerine resimler çizerek ressamlık yapar. gazetecilik, tezgahtarlık vitrin düzenleyiciliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Sonra Ses, Muammer Karaca, Avni Dilligil, Maksim ve Küçük Sahne'de tiyatro oyunculuğu yaptı. 1944 yılında Son Dakika Gazetesine Makalele Postası” Gazetesine Sinema ...
  • Orhan Gencebay: Müzisyen, besteci ve sinema oyuncusu. Müziğe 6rı mezunu ve aslen Kırım göçmeni eski bir opera sanatçısı olanklasik batı müzikçi Emin Tarakçı Hoca'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı.13 yaşında Türk Sanat Müziği ve tambur eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve istanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tam...
  • Orhan Kılıç: Orhan Kılıç, 19 Ekim 1974 tarihinde Almanya'da doğdu. Gülhanım ve Ahmet Kılıçın en küçük çocuğudur. Almanyavatandaşıdır. Berlin Yüksek Sanatölümünden 2000 yılında mezun oldu.Türkiye'ye gelmeden önce Almanya'da Stendal Şehir Tiyatrosu'nda iki yıl oyunculuk yaptı ve çeşitli tv dizilerinde rol aldı. Rol aldığı ilk tiyatro oyunuyla en iyi erkek oyuncu ödülü kazanmış. Almanyada doğup büyümüş ve birkaç yıl önce tatil için Türkiye’ye geldiğinde tesadüfenoyunculuğa başlamıştır.Orhan Kılıç, “Sağır oda” d...
  • Orhan Erdem: Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.Orhan Erdem, 7 Ekim 1963 tarihinde Konya Akşehir'de doğmuştur. Babasının adı Nuri, annesinin adı Zarife'dir. İlköğrenimini Akşehir Nasreddin Hoca İlkokulu’nda, orta öğrenimini Atatürk Orta Okulu ve Akşehir Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında öğrenime başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu’ndan 1986 yılında mezun oldu. Orhan Erdem, Turizm ve serbest ticaret işiyle uğraş...
Orhan İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Orhan ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sırdaş, Maceracı, Sakin, Girişken, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Orhan İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Orhan ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları İçine Kapanık, Gaddar, Panik, Agresif, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Orhan isminin Notasyonları Nelerdir?

Orhan isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

O: Ordu
R: Rize
H: Hatay
A: Adana
N: Niğde

Orhan Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

O: Osman
R: Rasim
H: Hasan
A: Ahmet
N: Nizam

Orhan isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

O: Oscar
R: Romeo
H: Hotel
A: Alfa
N: November

Orhan isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

O: Oruç
R: Reis
H: Halat
A: Aydın
N: Neptün

Orhan İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Orhan ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Orhan ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Orhan ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Orhan İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 5 yorum yapılmıştır.

Mustafa Polat
06.11.2019

Orhan Kaplan (1963, Uşak) Müzikolog, Bestecidir. Tiyatro-Sinema müzikleri yapmaktadır. Entelköy Efeköy’e Karşı adlı filmin özgün müziklerini yazıp bestelemiş ve seslendirmiştir. Prostat Müziğin mucididir.

Orhan Barçın
06.11.2019

İsmimi zaten seviyordum anlamını hiç merak etmedim bugün biri ismimin anlamını sordu ben de bilmiyorum dedim şimdi aklıma geldi araştırim bari dedim ve şimdi ismimi daha da çok seviyorum site yöneticilerine teşekkür ederim 🙂

Orhan Şahin
06.11.2019

Iyi hissetmek icin ara ara yorumlara bakiyorum yanlizlik zor 🙁

Orhan Eren
19.05.2018

Gerçekten hoşuma gitti.

Orhan Devriş
16.02.2018

Bilgiler yanlışsa eğer.