İsim Arama

Öklü İsminin Anlamı Nedir? Öklü Ne Demek?

Öklü ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Öklü isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Öklü isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Öklü isminin anlamı nedir? Öklü ne demek?

Öklü isminin anlamı nedir?
  • Öklü isminin cinsiyeti: Erkek
  • Öklü isminin kökeni: Türkçe
  • Öklü isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Öklü ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Öklü ismindeki harf sayısı: 4
  • Öklü isminin rengi: Mavi
  • Öklü isminin nitelikeri: Uykucu, Hayalperest, Gösterişli, Çekici

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Öklü

Öklü isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Öklü ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

Ö: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.

Öklü isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Öklü İsmiyle Uyumlu İsimler

Öklü İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Öklü İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Köklü, Öklü, Körklü

Öklü ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Öklü İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Öklü İsmi Konulabilir Mi?

Öklü isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Öklü isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Öklü İsmi Caiz Mi?

Öklü ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Öklü isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Öklü İsminin Özellikleri

Öklü isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Parasal konulara çok önem verirler ve finansal problemler yaşayabilirler. Doğal liderlerdir. İnsanları etkilemeyi çok iyi bilirler. Güçlü , iradeli ve yenilmesi zor kişilerdir. İnsanlar tarafından gizemli bulurlar ve haklarında çok fazla konuşurlar. Düşündüklerini iyi ifade eden ve hitap yeteneği olan insanlardır.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Öklü İsminin Sayı Analizi

Öklü isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

Ö: 19
K: 14
L: 15
Ü: 26

Öklü isminin numerolojik değeri: 74

Öklü İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Öklü İsmi İle Akrostiş Şiirler

Ölecekti soğuktan.
Kalbim seninle atıyor inan bir bilsen
Lakin biraz bana gül artık yarim
Ümidimsin sen benm sensiz yüzüm gülmez

Öklü İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Öklü isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Öklü

Öklü İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Öklü isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Öklü

Öklü İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Öklü isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Öklü

Öklü İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

Öklü ismine ait herhangi bir tanınan kişi eklenmemiştir. Tanınmış kişi eklemek mi istiyorsunuz? Bize yollayın hemen yayınlayalım.
Öklü İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Öklü ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Keşifçi, Romantik, Yetenekli, Sağlamcı olmalarıdır.

Öklü İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Öklü ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Dümenli, Kıskanç, Obur, Sinsi olmalarıdır.

Öklü isminin Notasyonları Nelerdir?

Öklü isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

Ö: Ödemiş
K: Kars
L: Lüleburgaz
Ü: Ünye

Öklü Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Ö: Ömer
K: Kadri
L: Lokum
Ü: Ümit

Öklü isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Ö:
K: Kilo
L: Lima
Ü:

Öklü isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Ö:
K: Kalyon
L: Levent
Ü:

Öklü İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Öklü ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Öklü ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Öklü ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Öklü İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.