İsim Arama

Nedim İsminin Anlamı Nedir? Nedim Ne Demek?

Nedim ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Nedim isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Nedim isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Nedim isminin anlamı nedir? Nedim ne demek?

Nedim isminin anlamı nedir?
  • Nedim isminin cinsiyeti: Erkek
  • Nedim isminin kökeni: Arapça
  • Nedim isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Nedim ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Nedim ismindeki harf sayısı: 5
  • Nedim isminin rengi: Mavi
  • Nedim isminin nitelikeri: Misafirperver, Çalışkan, Agresif, Yaramaz, Uyumlu

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Nedim

Nedim isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Nedim ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.

Nedim isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Nedim İsmiyle Uyumlu İsimler

Nedim İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Nedivah, Fadim, Neda, Nedime

Nedim İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Didim, Özerdim, Nedret, Qadim, Edim, Nedabiah, Ludim, Nadim, Nedim, Kadim

Nedim ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Nedim İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Nedim İsmi Konulabilir Mi?

Nedim isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Nedim isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Nedim İsmi Caiz Mi?

Nedim ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Nedim isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Nedim İsminin Özellikleri

Nedim isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Nedim İsminin Sayı Analizi

Nedim isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

N: 17
E: 6
D: 5
İ: 12
M: 16

Nedim isminin numerolojik değeri: 56

Nedim İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Nedim İsmi İle Akrostiş Şiirler

Nergizler açarken balkonda gördüm seni,
Elleri elinde olmalı yarin derler
Dertlerime gelipte son verir misin
İnsanlar anlatır oldu bizi herkese
Mutluluğum yüzümün gülüşü sensin

Nedim İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Nedim isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Nedim

Nedim İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Nedim isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Nedim

Nedim İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Nedim isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Nedim

Nedim İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Nedim Saban: Nedim Saban, 1967 yılında istanbul’da doğmuştur. Türkiye Musevilerin hahambaşı Rafael Saban'ın torunudur. Babası Avukat Rıfat Saban Türkiye Musevileri Cemaati Başkanlığı ve Hahambaşılık Müşavirleri Başkanlığı yapmış. Annesi Doli Berec- Kivi pil fabrikalarının ilk sahibinin kızıdır. 1986 yılında Robert Lisesi’ni bitirdi. 1990 yılında New York Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca, New York Üniversitesi’nde sinema ve televizyon eğitimi de almıştır. New York Üniversitesi’nde bitirme t...
  • Nedim Şener: Nedim Şener, 1966'da Almanya'da doğdu. Bolu'nun Mengen ilçesinde büyüdü. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'nde, "Uluslararası Ticaret ve Türkiye'nin Dünya Ekonomisine Eklemlenmesi" başlıklı teziyle, iktisat dalında yüksek lisansını tamamladı. Gazeteciliğe 1991 yılında, “İlk Haber” adlı gazetede adım attı. Gazeteciliğe 1992 - 1994 yılları arasında“Dünya” gazetesinde gevam etti. 1994 yılında çalışmaya başladığı Milliyet 2011'de son verildi. Ocak 2010'dan Mart 2011'e kadar Posta gazetesinde "Soruş...
  • Nedim: Osmanlı'nın en meşhur divan edebiyatı şairlerinden biridir. Şöhretini Osmanlı Devleti'nin 1718–1730 yılları arasındaki Lâle Devri'nde kazanmıştır. Nedim, 1681 yılınmed’dir. Babası Merzifon'lu Mehmed Efendi’dir.Medrese eğitimine daha küçük yaşlarda başlamış, Arapça ve Farsça öğrenmiş, daha sonra fıkıh eğitimi de almıştır. Müderrislik ve Mahmudpaşa mahkemesinde mahkeme naipliği yapmıştır. Lale Devri'nin sadrazamı olan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Nedim'i önce muhasipliğe sonra ise kütüphanesinde...
Nedim İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Nedim ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sağduyu Sahibi, Duygusal, Güçlü, Enerjik, Zeki olmalarıdır.

Nedim İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Nedim ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Hayal Dünyasında Yaşayan, Gereksiz İnatçı, Güçsüz, Kırılgan, Sanat Yönü Başarısız olmalarıdır.

Nedim isminin Notasyonları Nelerdir?

Nedim isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

N: Niğde
E: Edirne
D: Denizli
İ: İzmir
M: Muş

Nedim Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

N: Nizam
E: Ekrem
D: Davut
İ: İrfan
M: Mehmet

Nedim isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

N: November
E: Echo
D: Delta
İ:
M: Mike

Nedim isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

N: Neptün
E: Engin
D: Deniz
İ: İstif
M: Merih

Nedim İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Nedim ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Nedim ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Nedim ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Nedim İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.