İsim Arama

Jose İsminin Anlamı Nedir? Jose Ne Demek?

Jose ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Jose isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Jose isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Jose isminin anlamı nedir? Jose ne demek?

Jose isminin anlamı nedir?
  • Jose isminin cinsiyeti: Kız
  • Jose isminin kökeni: İbranice
  • Jose isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Jose ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Jose ismindeki harf sayısı: 4
  • Jose isminin rengi: Pembe
  • Jose isminin nitelikeri: Mutlu, Pozitif, Dürüst, Çalışkan

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Jose

Jose isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Jose ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

J: Kaprisli ve Kıskançlık timsalidir. Sürekli kapris yapar ve herşeye sahip olmak ister.
O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.

Jose isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Jose İsmiyle Uyumlu İsimler

Jose İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Josée, Josetta, Josephina, Josephine, Josette, Jose

Jose İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Josiah, Josue, Josabad, Joseba, Josif, Joshwa, Josh, Josu, Josibiah, Josaphat

Jose ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Jose İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Jose İsmi Konulabilir Mi?

Jose isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Jose isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Jose İsmi Caiz Mi?

Jose ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Jose isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Jose İsminin Özellikleri

Jose isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Dürüstlük ve insanlara eşit davranmaya çok önem verirler. Çok iyi arkadaştırlar. Arkadaşlarının, dostlarının mutlu olmaları için çabalarlar. Ancak diğer insanlara verdikleri önemi kendilerine vermeyebilirler. Kendi yeteneklerini göz ardı edebilirler.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Jose İsminin Sayı Analizi

Jose isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

J: 13
O: 18
S: 22
E: 6

Jose isminin numerolojik değeri: 59

Jose İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Jose İsmi İle Akrostiş Şiirler

Jestlerimle mimiklerimle
Onursuz olmuş inan aşklar sevdalar
Sevmek için yar gerekli derler
Ellerim başımdan ayrılmıyor ki

Jose İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Jose isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Jose

Jose İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Jose isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Jose

Jose İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Jose isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Jose

Jose İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Josef Hickersberger: Josef Hickersberger, Avusturya'lı eski futbolcu, Avusturya Milli Takım'lar teknik direktörü. 27 Nisan 1948'de Avusturya'nın Amstetten kentinde doğdu. Kariyerine Austria Wien takımında futbolcu olarak başladı. Sonra Kickers Offenbach, Fortuna Düsseldorf, Rapid Vienna gibi takımlarda oynadı. Arjantin'de düzenlenen 1978 FIFA Dünya Kupası'nda Avusturya Milli Takımı kadrosunda yer aldı. Jübilesini yaptıktan sonra Avusturya Milli Takım teknik direktörü oldu. İtalya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda ...
  • Joseph John Thomson: İngiliz Fizikçi. Joseph John Thomson, 18 aralık 1856'da Manchester şehrinin varoş semptlerinden olan Cheetham Hill'de doğdu.1870'de lisans eğitimi için burs kazanarak girdiği Owens College'ın ardından 1876'da Trinity College'a, daha sonra da Cambridge'e yine burslu olarak girdi.1880'de Trinity College da hayatının sonuna kadar görevine devam edeceği akademi üyeliğine seçildi. Daha sonraları Lord Rayleigh'ın yerine Cambridge'e deneysel fizik profesörü oldu.1884 - 1918 yılları arasında Cambridge v...
  • Josef Stalin: 1922 yılından 1953'e kadar Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nde parti liderliği ve en yüksek mevki olarak görülen Genel sekreterlik yapmış, Bolşevik İhtilali'nde önemli rol üstlenmiş ve II. Dünya Savaşı'nda savaşın gidişatını değiştirmiş Gürcü siyaset adamı. Lakabı olan "Stalin" Rusça'da çelik anlamına gelmektedir. Asıl adı İoseb(Yusef)Vissarionovich Cugaşvili olan Josef Stalin, 18 Aralık 1879'da Gori'de doğdu. Stalin'e ait erken dönem kaynaklarının azlığı nedeniyle çocukluğu hakkında fazl...
  • Joseph Pulitzer: Joseph Pulitzer, ABD'nin gelmiş geçmiş en ünlü gazetecisidir.Joseph Pulitzer, 10 Nisan 1847 tarihinde Makó, Macaristan’da Yahudi bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Budapeşte'de büyüdü. Joseph Pulitzer'in babası Yahudi bir tahıl tüccarı, annesi ise Alman asıllı bir Katolik'ti. 1853 yılında baba Fülöp Pulitzer artık emekli olacak kadar zengin olduğuna karar verdiğinde ailesiyle Budapeşte’ye yerleşti. Joseph ve kardeşleri burada özel ders almaya, Almanca ve Fransızca öğrenmeye başladılar. Ancak P...
  • Joseph Stiglitz: 2001 yılında Nobel Ekonomi Ödülü aldı.Joseph Stiglitz, 9 Şubat 1943 tarihinde ABD., Gary, Indiana’da yahudi bir aile olan Charlotte ve Nathaniel Stiglitz çiftinin oğlu olarak doğmuştur. 1960 – 1963 yılları arasında Amherst College'inde 3 yıl okudu. Sonra son sınıfta Massachusetts Institute of Technology’de okuyarak mezun oldu. 1965'den 1966 yılına kadar da Chicago Üniversitesi'nde araştırmalarda bulundu. 1966 ve 1967 yılları arası Massachusetts Institute of Technology’de asistanlık yaparken dokt...
  • Joseph Haydn: Avusturyalı besteci, 18.yüzyılda klasik müziğin gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Babası tekerlekeden önce köy beylerinin evinde aşçı olan ailenin oğlu Joseph 1732 yılında Rohrau’da dünyaya geldi.Daha küçük yaşta müzik öğretmeni M.Frank’dan müzik dersleri almaya başladı.Altı yaşında Hainburg’daki ilkokula yazıldı ve orada çocuk korosuna katıldı.1740 yılında St. Stephen Katedrali Haydn’i Viyana’nın en önemli korolarından birine korist olarak aldı.Daha sonra bu koroya çok yetenekli kardeşi Mi...
  • Jose Mourinho: Mourinho kendisini eleştirenlere karşı düşüncelerini şu sözlerle dile getirmiştir: ''Dünyanın en iyi teknik direktörü ben değilim ama benden daha iyi bir teknik direktör de yok''.Jose Mourinho, 26 Ocak 1963 tarihinde Setubal, Portekiz’de doğmuştur. Tam adı José Mário dos Santos Mourinho Félix’dır. Annesi Maria Julia Mourinho ilkokul öğretmenidir ve çocukluğunda Jose Mourinho'yu başarılı ve rekabetçi bir çocuk olması yönünde sürekli teşvik etmiştir. Babası José Manuel Mourinho Félix da kalecilik ...
Jose İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Jose ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Hayalperest, Sırdaş, Espirili, Duygusal olmalarıdır.

Jose İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Jose ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kaprisli, İçine Kapanık, Baskıcı, Gereksiz İnatçı olmalarıdır.

Jose isminin Notasyonları Nelerdir?

Jose isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

J: Jandarma
O: Ordu
S: Sinop
E: Edirne

Jose Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

J: Jale
O: Osman
S: Serhat
E: Ekrem

Jose isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

J: Juliet
O: Oscar
S: Sierra
E: Echo

Jose isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

J: Jale
O: Oruç
S: Seydi
E: Engin

Jose İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Jose ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Jose ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Jose ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Jose İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.