İsim Arama

İsmail İsminin Anlamı Nedir? İsmail Ne Demek?

İsmail ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, İsmail isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da İsmail isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki İsmail isminin anlamı nedir? İsmail ne demek?

İsmail isminin anlamı nedir?
  • İsmail isminin cinsiyeti: Erkek
  • İsmail isminin kökeni: Arapça
  • İsmail isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • İsmail ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • İsmail ismindeki harf sayısı: 6
  • İsmail isminin rengi: Mavi
  • İsmail isminin nitelikeri: Yaramaz, Dürüst, Uyumlu, İnatçı, Gösterişli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi İsmail

İsmail isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. İsmail ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

İsmail isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

İsmail İsmiyle Uyumlu İsimler

İsmail İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

İsminur, Avigail, İsmigül, İsmihan, İsmican, Abagail, İsminaz

İsmail İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Benhail, Cebrail, Hail, Israil, Azrail, Nail, Abihail, Ismail, Mikail, Mail

İsmail ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

İsmail İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

İsmail İsmi Konulabilir Mi?

İsmail isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. İsmail isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

İsmail İsmi Caiz Mi?

İsmail ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, İsmail isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

İsmail İsminin Özellikleri

İsmail isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

İsmail İsminin Sayı Analizi

İsmail isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

İ: 12
S: 22
M: 16
A: 1
İ: 12
L: 15

İsmail isminin numerolojik değeri: 78

İsmail İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

İsmail İsmi İle Akrostiş Şiirler

İsmini duymak bile mutlu ediyordu beni
Sözlerimi gelecek o gün aklına
Minicik yüreğimi
Aşkım sevdam umudum her şeyim ol
İsmini duymak bile mutlu ediyordu beni
Lüzumsuz sözler sarf etmek yerine

İsmail İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

İsmail isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

ismail

İsmail İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

İsmail isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

ismail

İsmail İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

İsmail isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

ismail

İsmail İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • İsmail Dükel: Halk Tv de yayın yönetmenliği görevini yapmaktadır.İsmail Dükel, 1960 yılında Ankara’da doğmuştur. İsmail Dükel, gazeteciliğe 1979 yılında Ankara’da Rüzgarlı Sokak'ta eski adı Ulus olan Barış Gazetesinde başladı. Ankara’da çeşitli gazetelerde çalıştı. Kanal E, Kanal Türk’de dört buçuk yıl kadar Ankara Haber Müdürlüğü yaptı ve kuruculuğunu yaptığı Kanal Biz’de de 13 ay kadar Ankara Haber Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2,5 yıl süren işsizlik dönemi oldu. Bu arada “Gazete 5” diye bir internet site...
  • İsmail Cem: İsmail Cem İpekçi, 1940 doğumlu eski Dış İşleri Bakanı, gazeteci. Bir dönem TRT Genel Müdürlüğü de yapmış olan Cem, 2004 yılında CHP'ye katılan, Yeni Türkiye Partisi'nin kurucusu ve birleşimden önceki genel başkanı. Ünlü sinemacı İhsan İpekçi'nin oğlu olan İsmail Cem, 1940 yılında istanbul'da doğdu.1959'da İstanbul Robert Kolej'den, 1963'te Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında, Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Sosyolojisi master'ını tamamladı.Çeşitli gazete...
  • İsmail Gaspıralı: Bütün Türk dünyasındaki millî uyanış hareketlerinin büyük öncülerindendir. Türk lehçelerinin, yabancı diller yerine birbirlerinden kelimeler alarak zenginleşmesini ve İstanbul Türkçesini esas alınarak ortak bir yazı diline kavuşulmasını sürekli savundu.İsmail Gaspıralı, 20 Mart 1851 tarihinde Kırım’ın Bahçesaray şehri yakınlarındaki, Avcıköy’de Mustafa Ağa'nın oğlu olarak doğmuştur. Soyadı, Kırım’daki Gaspra şehrinden gelmektedir. İsmail Gaspıralı’nın babası, Çarlık ordusundan emekli bir teğmen ...
  • İsmail Baki: İsmail Baki Tuncer, 1 Haziran 1977 tarihinde istanbul, Şişli’de Hürriyet mahallesinde 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Ordu Mesudiye’lidir. 1984 yılında Hürriyet mahallesinde Hürriyet İlkokulu’nda başladı. Ortaokulun ilk senesini Kuştepe Lisesi’nde okuduktan sonra Ümraniye ’ye taşındı orta ve lise eğitimini Nevzat Ayaz Lisesinde tamamladı. Asıl mesleği grafikerliktir. 1999 yılında askerlik hizmetini tamamladı.2001 yılında yapımcılığını Hıncal Uluç’un üstlendiği, sunuc...
  • İsmail Bilgin: İsmail Bilgin, 1964 yılında Çanakkale, Gelibolu İlçesi'nin Evreşe Bucağında doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Evreşe'de, liseyi ise Gelibolu'da bitirdi. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünü kazanarak 1988 yılında mezun oldu. Fakülteye devam ederken, iki sene süreyle Türkiye Çocuk dergisinde çalıştı. 1988 – 1990 yılları arasında iki sene Ediratında bir İngiliz firmasıyla beraber çalıştı. 1990 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fa...
  • İsmail Keskinoğlu: 1963 yılında kurulan Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun Kurucusudur.İsmail Keskinoğlu, 1900 yılında Yunanistan’ın Drama kasabasına bağlı Ravika köyünde yaşayan köklü Türk ailelerinden Fevzi Bey ve Hatice Hanım’ın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Annesi genç yaşta ölünce babası ikinci evliliğini yapar. 1910 yılında seferberlik ilan edilince, Fevzi Bey askere gider, bir daha dönemez. Bir süre sonra üvey anne, İsmail ve kız kardeşi Fatma’yı evden kovar. İsmail ve kız kardeşi uzun süre komşularının yanında ...
  • İsmail Hakkı Karadayı: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22. Genelkurmay Başkanı görevini yapmıştır.İsmail Hakkı Karadayı, 1932 yılında Çankırı’nın Karadayı köyünde doğmuştur. 1951 yılında Kara Harp Okulu'ndoldu. 1953 yılında Topçu Okulu'ndan Teğmen olarak mezun oldu. 1961 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik ve kurumlarda Takım Komutanlığı ve Karargâh Subaylığı yaptı. 1961 yılında başladığı Kara Harp Akademisi'ni 1963 yılında kurmay yüzbaşı Olarak bitirdi. 1967 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi...
  • İsmail Rüştü Cirit: Yargıtay'ın 26'ncı başkanıİsmail Rüştü Cirit, 23 Mart 1955 tarihinde Balıkesir Burhaniye’de doğmuştur. İzmir, Namık Kemal Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Mesleğine Burhaniye’de hakim adaya çeşitli yerlerde hakimlik görevlerinde bulundu. 2004 yılında İstanbul’da Üsküdar 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken Yargıtay üyeliğine seçildi.2004 yılı ile 2011 yılları arasında Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi olarak görev yaptı. 2011 ...
  • İsmail Ok: MHP Balıkesir milletvekili İsmail Ok, 1964 yılında, Balıkesir-Kepsut, Hotaşlar köyünde doğmuştur. İlkokul ve Ortaokulu köyünde okudu. 1979 yılında Bursa Tarım Meslek Lisesi’ne girdi. Bu okuldan, 1982 yılında Ziraat Teknisyeni olarak mezun oldu. 1982 yılında girdiği Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya-Fizik Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. İsmail Ok, 1987-1989 yılları arasınil Savunma Memuru olarak görev yaptı. 1989-1991 yılları arasında İstanbul-Beyoğlu Teknik Lise...
  • İsmail Hakkı Tonguç: Köy Enstitüleri'nin kurulup geliştirilmesinde büyük rol oynayan eğitimbilimci. İsmail Hakkı Tonguç, 1893 yılında Bulgaristan'nın Silistre şehrine bağlı bugünkü adı Sokol olan Tatar Atmaca Köyü'nde doğdu. Babası Kırım göçmenlerinden Hacı Velioğlu İdris, annesi ise Dobrucalı bir Türk olan Vesile Hanım'dı. Biri kız 8 kardeşin en büyüğü olan İsmail Hakkı Tonguç, eğitim hayatına kendi köyünde başladı ve 4 yıllık ilkokulu bitirdikten sonra Silistre'de rüştüye'ye devam etti.Köyünde bir süre tarım ile u...
İsmail İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da İsmail ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Enerjik, Espirili, Zeki, Girişken, Yetenekli olmalarıdır.

İsmail İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da İsmail ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kırılgan, Baskıcı, Sanat Yönü Başarısız, Agresif, Obur olmalarıdır.

İsmail isminin Notasyonları Nelerdir?

İsmail isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

İ: İzmir
S: Sinop
M: Muş
A: Adana
İ: İzmir
L: Lüleburgaz

İsmail Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

İ: İrfan
S: Serhat
M: Mehmet
A: Ahmet
İ: İrfan
L: Lokum

İsmail isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

İ:
S: Sierra
M: Mike
A: Alfa
İ:
L: Lima

İsmail isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

İ: İstif
S: Seydi
M: Merih
A: Aydın
İ: İstif
L: Levent

İsmail İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: İsmail ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi İsmail ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. İsmail ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
İsmail İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 4 yorum yapılmıştır.

Gjjdsbb
12.05.2018

İyi gibi.

İsmail Akay
01.02.2018

Benaasiyimü.

İsmail Çamlıcalı
07.04.2016

Harika çok beyendim.

Ali İsmail Korkmaz
15.10.2015

Ali ismail'den sonra en sevdiğim isimlerden birisi oldu. Fenerbahçelilerinde dediği gibi "ali ismail korkmaz" fenerbahçe yıkılmaz.