İsim Arama

Hilmi İsminin Anlamı Nedir? Hilmi Ne Demek?

Hilmi ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Hilmi isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Hilmi isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Hilmi isminin anlamı nedir? Hilmi ne demek?

Hilmi isminin anlamı nedir?
  • Hilmi isminin cinsiyeti: Erkek
  • Hilmi isminin kökeni: Arapça
  • Hilmi isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Hilmi ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Hilmi ismindeki harf sayısı: 5
  • Hilmi isminin rengi: Mavi
  • Hilmi isminin nitelikeri: Tez Canlı, Yaramaz, Gösterişli, Uyumlu

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Hilmi

Hilmi isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Hilmi ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.

Hilmi isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Hilmi İsmiyle Uyumlu İsimler

Hilmi İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Hilye, Hilla, Hilmiye, Hilaeira, Hilal, Hildan

Hilmi İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Hilkiah, Hilmi, Selmi, Hila

Hilmi ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Hilmi İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Hilmi İsmi Konulabilir Mi?

Hilmi isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Hilmi isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Hilmi İsmi Caiz Mi?

Hilmi ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Hilmi isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Hilmi İsminin Özellikleri

Hilmi isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Hilmi İsminin Sayı Analizi

Hilmi isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

H: 10
İ: 12
L: 15
M: 16
İ: 12

Hilmi isminin numerolojik değeri: 65

Hilmi İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Hilmi İsmi İle Akrostiş Şiirler

Hasretinde yandım seni özledim yarim
İnsanların iyilerindensin
Laleler güller değil de ter kokan yari
Mecnun Leyla misali
İnsanların iyilerindensin

Hilmi İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Hilmi isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Hilmi

Hilmi İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Hilmi isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Hilmi

Hilmi İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Hilmi isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Hilmi

Hilmi İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Hilmi Özkök: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 24. Genelkurmay Başkanı'dır Hilmi Özkök, 1940 yılında Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde doğdu.1957 yılında Işıklar askeri lisesinde okudu.Özkök, 1959 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1961 yılında Topçu Okulu'ndan mezun oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli topçu birliklerinde 1970 yılına kadar batarya subaylığı ve batarya komutanlığı yapan Hilmi Özkök, 1972'de Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu.Özkök, Kurmay Subay olarak 15'inci Eğitim Tugayı Harekat Eğitim Şu...
  • Hilmi Türkmen: AK Parti Üsküdar Belediye BaşkanıHilmi Türkmen, 1973 yılında Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde doğmuştur. Babası Hacı Mustafa Türkmen’dir. İlköğrenimini ve hafızlığını Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde, liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar’da mesleğe başladı.Hilmi Türkmen, Klasik Türk Sanatları Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği, Hukukc...
  • Hilmi Cem İntepe: Hilmi cem İntepe, 19 Mayıs 1992 tarihindeMuğla’da Yenice’de doğmuştur. Anne ve babası ilkokul öğretmenidir. istanbul’da yaşayan bir ablası vardır. 18 yaşına kadar Bodrum Güvercinlik’te yaşadı.Bodrum lisesinden mezun oldu. Küçük yaşlardan beri dans ve akrobasi ile uğraşan Hilmi Cem İntepe,Muğla üniversitesinde (BESYO)Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda okumaya devam etmektedir. Hilmi Cem İntepe, Muğla’da kurmuş olduğu “Allstar Dance Academy” adında bir dans ve spor okulu sahibidir. Bu okulda dans ...
Hilmi İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Hilmi ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sakin, Enerjik, Yetenekli, Zeki olmalarıdır.

Hilmi İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Hilmi ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Panik, Kırılgan, Obur, Sanat Yönü Başarısız olmalarıdır.

Hilmi isminin Notasyonları Nelerdir?

Hilmi isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

H: Hatay
İ: İzmir
L: Lüleburgaz
M: Muş
İ: İzmir

Hilmi Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

H: Hasan
İ: İrfan
L: Lokum
M: Mehmet
İ: İrfan

Hilmi isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

H: Hotel
İ:
L: Lima
M: Mike
İ:

Hilmi isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

H: Halat
İ: İstif
L: Levent
M: Merih
İ: İstif

Hilmi İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Hilmi ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Hilmi ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Hilmi ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Hilmi İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Hilmi
16.10.2017

İsmimiz özelliklerini taşımıyorum.