İsim Arama

Funda İsminin Anlamı Nedir? Funda Ne Demek?

Funda ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Funda isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Funda isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Funda isminin anlamı nedir? Funda ne demek?

Funda isminin anlamı nedir?
  • Funda isminin cinsiyeti: Kız
  • Funda isminin kökeni: Türkçe
  • Funda isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Funda ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Funda ismindeki harf sayısı: 5
  • Funda isminin rengi: Pembe
  • Funda isminin nitelikeri: Sinirli, Modern, Misafirperver, Agresif, İnatçı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Funda

Funda isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Funda ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Funda isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Funda İsmiyle Uyumlu İsimler

Funda İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Zerlinda, Shawanda, Enda, Hinda, Saranda, Amaranda, Jacinda, Orinda, Funda, Jinda

Funda İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Canda, Jenda

Funda ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Funda İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Funda İsmi Konulabilir Mi?

Funda isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Funda isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Funda İsmi Caiz Mi?

Funda ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Funda isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Funda İsminin Özellikleri

Funda isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Funda İsminin Sayı Analizi

Funda isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

F: 7
U: 25
N: 17
D: 5
A: 1

Funda isminin numerolojik değeri: 55

Funda İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Funda İsmi İle Akrostiş Şiirler

Fakat sen erişilmez nede ulaşılmazdım ama hep çekiciydin
Umudumu kaybettiğim bir anda çıktın karşıma
Ne zaman aklıma gelsen dalıp giderim uzaklara..
Dertleri acıları senle unuttum
Ama inan çok özleniyorsun

Funda İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Funda isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Funda

Funda İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Funda isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Funda

Funda İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Funda isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Funda

Funda İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Funda Arar: Funda Arar, 8 Nisan 1975tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlkokulu Ankara Ahmet Vefik Paşa İlköğretim Okulu'nda okudu. Babasının görevi nedeniyle Ortaokulu Muğla ‘da, liseyi ise Adapazarı'nda okumuştur. Funda Arar, 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda okudu. Mezun olunca 2 yılmüzik öğretmenliği yaptı , aynı zamanda sahne çalışması da yaptı. Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. Bir kız kardeşi vardır. ilk alb...
  • Funda Güven: 28 Kasım 2015 tarihinde StarTv’de başlayan Big Brother yarışmasına katıldı.Funda Güven, 1984 yılında Çanakkale’de doğmuştur. istanbul’da yaşamaktadır. İş güvenliği alanında danışmanlık yapmaktadır. Babası ile çocukluğunda Kick Box yapmış olduğundan savunma oyunlarına yatkınlığı vardır. Tam bir alışveriş tutkunu olan Funda Güvenldukça iddialıdır.Funda Güven, 28 Kasım 2015 tarihinde StarTv’de başlayan Big Brother yarışmasına katıldı.100 gün devam edecek olan Big Brother 8 kadın ve 8 erkek yarışmac...
  • Funda Özkalyoncuoğlu: Hafta içi her sabah TV 8’de yayınlanan “Aramızda Kalmasın” programının sunucularındandı.Funda Özkalyoncuoğlu, istanbul'da doğmuştur. 4 kardeşi vardır. Kuzguncuk’ta ahşap bir evde büyüdü. İstanbul Üniversitesinde okurken bir yandan da THY’da çalıştı. Yıllarca at bindi ve binicilik hakemidir.i ve aynı zamanda istanbul il Spor temsilcisidir.Funda Özkalyoncuoğlu, İyi bir radyo dinleyicisiydi ilk önce... Sonra telefon bağlantısıyla bir radyo programına katıldı ve bilgi birikimlerini, renkli yorumları...
  • Funda Eryiğit: Funda Eryiğit, 1 Mart 1984 tarihinde Hollanda'nın Zwolle şehrinde doğmuştur. Aslen Samsun Bafralıdır. Bir abisi vardır. Anne babası işçi olarak çalıştıkları için Hollanda'da doğduktan sonra Bafra'daki babaannesinin yanında 4 yaşına kadar büyümüştür. Anne babası emekli olup İstanbul’a dönüş yaptıklarında yanlarına gitmişlerdir. Kadir Has Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girmiş buradan mezun olduktan sonra İst...
Funda İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Funda ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Uysal, Misafirperver, Sağduyu Sahibi, Güçlü, Girişken olmalarıdır.

Funda İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Funda ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güven Vermeyen, Aceleci, Hayal Dünyasında Yaşayan, Güçsüz, Agresif olmalarıdır.

Funda isminin Notasyonları Nelerdir?

Funda isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

F: Fatsa
U: Uşak
N: Niğde
D: Denizli
A: Adana

Funda Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Fatih
U: Ufuk
N: Nizam
D: Davut
A: Ahmet

Funda isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Foxtrot
U: Uniform
N: November
D: Delta
A: Alfa

Funda isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Felenk
U: Umman
N: Neptün
D: Deniz
A: Aydın

Funda İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Funda ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Funda ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Funda ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Funda İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 2 yorum yapılmıştır.

Sevimm
23.02.2019

Harika isim normal cunku benim ismim.

Nuray Yazici
21.02.2018

Bence güzel bir isim çünkü söylemesi çok güzel.