İsim Arama

Firdevsi İsminin Anlamı Nedir? Firdevsi Ne Demek?

Firdevsi ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Firdevsi isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Firdevsi isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Firdevsi isminin anlamı nedir? Firdevsi ne demek?

Firdevsi isminin anlamı nedir?
  • Firdevsi isminin cinsiyeti: Erkek
  • Firdevsi isminin kökeni: Farsça
  • Firdevsi isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Firdevsi ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Firdevsi ismindeki harf sayısı: 8
  • Firdevsi isminin rengi: Mavi
  • Firdevsi isminin nitelikeri: Sinirli, Yaramaz, Komik, Agresif, Çalışkan, Dinibütün, Dürüst

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Firdevsi

Firdevsi isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Firdevsi ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
V: Kendi içine dönük, umursamaz, kimseyi takmaz. Etrafındaki olaylar onu etkilemez.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.

Firdevsi isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Firdevsi İsmiyle Uyumlu İsimler

Firdevsi İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Firdevs, Firaz, Firuze, Firuzan, Firkat, Firdavs

Firdevsi İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Firas, Firuz, Gavsi, Firdevsi

Firdevsi ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Firdevsi İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Firdevsi İsmi Konulabilir Mi?

Firdevsi isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Firdevsi isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Firdevsi İsmi Caiz Mi?

Firdevsi ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Firdevsi isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Firdevsi İsminin Özellikleri

Firdevsi isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Tam bir kahindirler. Hisleri mükemmel derecede kuvvetlidir. Bazen buna kendileri bile inanamaz. Ancak dikkatli olmaları gerekir. Bazen hisleri ve gerçek hayatı birbirine karıştırabilir, hata yapabilirler. Büyük idaalleri, hedefleri vardır. Bunları gerçekleştirmek için çalışır ve başarılı olurlar. Verimli çalışırlar. Sahiplenmeyi seven insanlardır.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Firdevsi İsminin Sayı Analizi

Firdevsi isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

F: 7
İ: 12
R: 21
D: 5
E: 6
V: 27
S: 22
İ: 12

Firdevsi isminin numerolojik değeri: 112

Firdevsi İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 8 olanlar:MANTIKLI

Karakterinin en belirgin özelliği akılcılık.Duygularından çok mantığınla hareket ediyorsun.Hayata bakış açın gerçekçi.Pembe hayallere dalmaktan hoşlanmıyorsun.Hayatın somut yönleriyle ilgileniyorsun.Çeşitli bilim dalları hobilerin arasında yer alıyor.Aşka inanıyorsun.Ancak bir ilişkinin yalnızca aşkla yürümeyeceğini savunuyorsun.Beraber olacağın kişinin eğitimi, kültürü ve zekası da senin için önemli.İş yaşamında da duygularınla değil, aklınla hareket ediyorsun.Zekan sayesinde birçok fırsat kapısını aralıyor, büyük başarılara imza atıyorsun.İş yaşamındaki başarını insan ilişkilerinde de sürdürüyorsun.dostların ve ailen senin fikirlerine güveniyor.Her konuda akıl danışılan birisin.

Firdevsi İsmi İle Akrostiş Şiirler

Farkında olmadan aşık oldum ben sana
İnsanlar anlatır oldu bizi herkese
Rengarenk bir bahar için gel yarim dedim
Dertlerime gelipte son verir misin
Elleri elinde olmalı yarin derler
Varlığın hep bana umut ve huzur verdi
Sanki yıllarca sen gel demişim
İnsanlar anlatır oldu bizi herkese

Firdevsi İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Firdevsi isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Firdevsi

Firdevsi İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Firdevsi isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Firdevsi

Firdevsi İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Firdevsi isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Firdevsi

Firdevsi İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

Firdevsi ismine ait herhangi bir tanınan kişi eklenmemiştir. Tanınmış kişi eklemek mi istiyorsunuz? Bize yollayın hemen yayınlayalım.
Firdevsi İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Firdevsi ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Uysal, Enerjik, Maceracı, Güçlü, Duygusal, Sportmen, Espirili olmalarıdır.

Firdevsi İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Firdevsi ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güven Vermeyen, Kırılgan, Gaddar, Güçsüz, Gereksiz İnatçı, Umursamaz, Baskıcı olmalarıdır.

Firdevsi isminin Notasyonları Nelerdir?

Firdevsi isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

F: Fatsa
İ: İzmir
R: Rize
D: Denizli
E: Edirne
V: Van
S: Sinop
İ: İzmir

Firdevsi Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Fatih
İ: İrfan
R: Rasim
D: Davut
E: Ekrem
V: Vehbi
S: Serhat
İ: İrfan

Firdevsi isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Foxtrot
İ:
R: Romeo
D: Delta
E: Echo
V: Victor
S: Sierra
İ:

Firdevsi isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Felenk
İ: İstif
R: Reis
D: Deniz
E: Engin
V: Vatan
S: Seydi
İ: İstif

Firdevsi İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Firdevsi ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Firdevsi ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Firdevsi ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Firdevsi İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.