İsim Arama

Faruk İsminin Anlamı Nedir? Faruk Ne Demek?

Faruk ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Faruk isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Faruk isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Faruk isminin anlamı nedir? Faruk ne demek?

Faruk isminin anlamı nedir?
  • Faruk isminin cinsiyeti: Erkek
  • Faruk isminin kökeni: Arapça
  • Faruk isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Faruk ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Faruk ismindeki harf sayısı: 5
  • Faruk isminin rengi: Mavi
  • Faruk isminin nitelikeri: Sinirli, İnatçı, Komik, Modern, Hayalperest

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Faruk

Faruk isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Faruk ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.

Faruk isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Faruk İsmiyle Uyumlu İsimler

Faruk İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Faridah, Farhana, Farise, Farida, Fardoos, Fariha, Faraşin, Farah, Fareeda

Faruk İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Cindoruk, Farid, Doruk, Bayruk, Farouk, Yaruk, Oruk, Kavruk, Mebruk, Faraq

Faruk ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Faruk İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Faruk İsmi Konulabilir Mi?

Faruk isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Faruk isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Faruk İsmi Caiz Mi?

Faruk ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Faruk isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Faruk İsminin Özellikleri

Faruk isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Faruk İsminin Sayı Analizi

Faruk isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

F: 7
A: 1
R: 21
U: 25
K: 14

Faruk isminin numerolojik değeri: 68

Faruk İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Faruk İsmi İle Akrostiş Şiirler

Farkı dünyalarda farklı düşlerdeydik
Anneye ithafen yazılmıştır.
Rengarenk bir sevda olur musun yar
Uzaklar yakın olmaz aşk kalbime tuzak.
Kollarımı açtım gel bekleniyorsun

Faruk İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Faruk isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Faruk

Faruk İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Faruk isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Faruk

Faruk İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Faruk isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Faruk

Faruk İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Faruk Çelik: Faruk Çelik, 17 Ocak 1956 tarihinde Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir.Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde iki yıl işletme eğitimi gördü. Dört yıl Lise öğretmenliği yaptı. Serbest ticaretle uğraştı. Yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı. Siyasete gençlik kollarında başladı. Fazilet Partisi Bursa İl Başkanlığı ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Ad...
  • Faruk Kalyoncu: Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Kalyon İnşaat'ın yönetim kurulu başkan ise amcası Orhan Cemal Kalyoncu'dur. Ömer Faruk Kalyoncu, 1977 yılında doğmuştur.Aslen Trabzon Çaykara’lıdır. Babası Hasan Kalyoncu’dur.Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin’den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV’ye TMSF 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup 22 Nisan 2008′de 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu’na satılmıştı. Çalık Grubu’ndan da 2013 yılında Kalyon Grup satın aldı.Ömer Faruk Kalyoncu...
  • Faruk Nafiz Çamlıbel: Türk şair, oyun yazarı, gazeteci, siyaset adamı. "Milli Edebiyat"a dönüş sürecinden etkilenerek divan edebiyatı yazım kalıbı olan aruz veznini terk etmiş; bu dönüşüme destek vermek amacıyla "Hecenin Beş Şairi"nden (Beş Hececiler) biri olmuştur. Yazın çalışmaları şiirden ibaret kalmamış; sanattan yoksun bırakılmış halka yönelik oyunlar kaleme almış ve eserlerinde gerçekçi bir lirizm ortaya koymuştur. Yeni Lisan anlayışıyla gelişim sürecinde olan Türkçenin bilhassa Anadolu yöresinde yaygınlaşması ...
  • Faruk Eczacıbaşı: Eczacıbaşı Ailesi'nin diğer üyeleri ile beraber Eczacıbaşı Holding'in sahiplerindendir. 2015 yılında Forbes’in açıkladığı listeye göre 1,4 milyar dolarlık şahsi serveti ile Türkiye'nin 14. zenginidir. Dünyada da 1324. Zengindir.Faruk Eczacıbaşı, 1954 yılında istanbul’da doğmuştur. Tam adı Faruk Eczacıbaşı’dır. Babası Eczacıbaşı Holding’in kurucusu Nejat Eczacıbaşı, annesi Beyhan (Ergene) Eczacıbaşı’dır. Bülent Eczacıbaşı (d.1949) adında abisi vardır. İstanbul’da Alman Lisesi'de okuyup mezun oldu...
  • Faruk Bal: Türk politikacı, bakan. Faruk Bal, 1950 yılında Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Argıthanı'nda doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Bal, Siirt, Sinop, Balıkesir, Bursa ve Ankara'da hakimlik yaptı.Adalet Bakanlığı'nda Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Faruk Bal, 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde MHP'den Konya Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. (21. Dönem)TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı yapan Bal, ayrıca eski Başbakanlardan Tansu Çille...
  • Faruk Özlü: 24 Mayıs 2016 tarihinde 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi.Faruk Özlü, 19 Kasım 1962 tarihinde Düzce’de doğmuştur. Annesinin adı Behiye Özlü’dür. Düzce Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. Faruk Özlü, 1987 yılında Y...
  • Faruk Süren: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanıFaruk Süren, 28 Temmuz 1945 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Tam adı Faruk Erol Süren’dir. Faruk Süren'in dedesi Atatürk'ün de diş hekimliğini yapan Arşak Sürenyan (Adil Süren) ve babası da eski tüccar ve iş adamı Fuad Süren'dir. Annesi Leyla Süren (Molvan)’dir. Reha adında kardeşi vardır. Liseyi Almanya'da okudu. Ardından üniversite tahsilini İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde (yeni adı Marmara Üniversitesi) tamamladı.Faruk Süren, 16 Mart 1996 tarihinde Al...
  • Faruk Geç: Faruk Geç, 1931 yılında Adapazarı’nda doğmuştur. Galatasaray Lisesi’ni 1951’de bitirdi. 1956 yılında istanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde (şimdi Mimar Sinan Üniversitesi) İç Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Lise yıllarında başladığı Babıali çalışmaları Türkiye Yayınevi’nde, Hafta ve Binbir Roman dergileri ve Nebioğlu Yayınevi’nde 20. Asır ve Bütün Dünya dergileri, Doğan Kardeş Yayınevi’nde Resimli Hayat Dergisi ile devam etti. Fransa, İtalya ve İngiltere’de mesleki çalışmalar yaptı.Faruk Geç,...
  • Faruk Kenç: Türk sinema tarihinde “Geçiş Çağı” denilen 1940-1950 arasının ilk ve en önemli temsilcisi olmuş film yönetmenidir. Faruk Kenç, 31 Ocak 1910 tarihinde Libya, Bingazi’de tarihinde doğmuştur. 10 günlük iken annesi ile istanbul’a gelmiştir. Harbiye Nazırı Enver Paşa dayısıdır.Selanik Merkez Kumandanı Ömer Nazım Bey’in oğludur. Babası Abdülhamit II’in eski yaverlerinden Nazım Beydir. Annesi Hasene (Killigil) Hanım’dır. İlköğrenimini Galatasaray lisesinin ilkokulunda yaptı. Ortaöğrenimini Gazi Osman P...
  • Faruk Aksoy: Faruk Aksoy, 1964yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesinde “Avrupa Topluluğu Hukuku” alanında lisans üstü eğitimini tamamladı. Yapımcı ve yönetmen olan Fatih Aksoy abisidir. Senarist ve yazar Onat Kutlar'ın yanında asistan çalışarak işe başladı. Daha sonraki dönemlerde Tony Gatlif, Bernard Faroux, Kostas Kutsomitris, Lucien Pintielie gibi önemli yönetmenlerle çalıştı.1995 yılında kendi yapım şirketini kurdu....
Faruk İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Faruk ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Uysal, Girişken, Maceracı, Misafirperver, Romantik olmalarıdır.

Faruk İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Faruk ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güven Vermeyen, Agresif, Gaddar, Aceleci, Kıskanç olmalarıdır.

Faruk isminin Notasyonları Nelerdir?

Faruk isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

F: Fatsa
A: Adana
R: Rize
U: Uşak
K: Kars

Faruk Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Fatih
A: Ahmet
R: Rasim
U: Ufuk
K: Kadri

Faruk isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Foxtrot
A: Alfa
R: Romeo
U: Uniform
K: Kilo

Faruk isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Felenk
A: Aydın
R: Reis
U: Umman
K: Kalyon

Faruk İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Faruk ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Faruk ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Faruk ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Faruk İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.