İsim Arama

Burçin İsminin Anlamı Nedir? Burçin Ne Demek?

Burçin ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Burçin isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Burçin isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Burçin isminin anlamı nedir? Burçin ne demek?

Burçin isminin anlamı nedir?
  • Burçin isminin cinsiyeti: Kız
  • Burçin isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Burçin isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Burçin ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Burçin ismindeki harf sayısı: 6
  • Burçin isminin rengi: Pembe
  • Burçin isminin nitelikeri: Sevimli, Modern, Komik, Güvenilir, Yaramaz, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Burçin

Burçin isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Burçin ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

B: Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
Ç: Zevk sefa düşkünü, Duygusal bir kişiliği vardır ve güzel sanatlara ilgi duyar.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Burçin isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Burçin İsmiyle Uyumlu İsimler

Burçin İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Berçin, Darçin, Nurçin, Ayçin, Burma, Burcu, Bürçin, Burçak, Burçe, Burçin

Burçin İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Buruk, Çin, Buruktekin, Timuçin, Burak, Burukbay, Burhan, Burçhan, Opçin, Burhanettin

Burçin ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Burçin İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Burçin İsmi Konulabilir Mi?

Burçin isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Burçin isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Burçin İsmi Caiz Mi?

Burçin ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Burçin isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Burçin İsminin Özellikleri

Burçin isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Oldukça yaratıcı insanlardır. İnsanlarla iletişim kurma becerileri çok iyidir ve bu sayede her türlü bilgiye kolayca erişebilirler. Kolay iletişim yanlış insanları da fazlasıyla karşılarına çıkarabilir. Dikkatli olmalarında fayda vardır. Değişken ruh haline sahip ancak bir o kadar da tutkulu insanlardır.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Burçin İsminin Sayı Analizi

Burçin isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

B: 2
U: 25
R: 21
Ç: 4
İ: 12
N: 17

Burçin isminin numerolojik değeri: 81

Burçin İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Burçin İsmi İle Akrostiş Şiirler

Birde sen ortak olur musun yar
Uzak yolları yakın et gülelim artık
Rengarenk bir sevda yaşattın bana
Çekme kendini, hazırlan hadi doyasıya aşkı yaşamaya
İsmini duymak bile mutlu ediyordu beni
Nedensiz niçinsiz sevdiğim tek yarsin

Burçin İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Burçin isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Burçin

Burçin İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Burçin isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Burçin

Burçin İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Burçin isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Burçin

Burçin İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Burçin Abdullah: 1998 yılında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Üvey Baba isimli dizide canlandırdığı Lamia adlı küçük kız rolüyle tanındı. Burçin Abdullah, 22 Temmuz 1987 tarihinde Bursa’da Romanya’dan göç eden Tatar bir ailenin kızı olarak doğmuştur. Bir kız, bir erkek kardeşi vardır. Ailesi ABD’nin Missouri eyaletinde yaşamaktadır. istanbul Fatih’teki Özel Akasya Lisesinden mezun oldu. İstanbul, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü bitirdi. Sonrasında Amerika'ya gidip yüksek lisans yaptı. ABD’de oyu...
  • Burçin Büke: Burçin Büke, 1966 yılında İzmir’de doğmuştur. Piyanist olan babasından ilk piyano derslerini aldı. . Daha sonra 6 yaşından itibaren Ali Ersümer ile çalıştı. Daha 10 yaşındayken ilk konserini verdi. 11 yaşında 1977 yılında yapılan “Harika Çocuk” sınavını kazandı ve Prof. Mithat Fenmen ile piyano, Prof. İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarına başladı. 1979 yılında Sofya Müzik Festivali’nde Türkiye adına sahneye çıktı. 1982 yılında Ankara, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’...
  • Burçin Orhon: Burçin Orhon, 1962 yılında Rum bir anneden ve istanbul’lu bir babadan İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İşletme Mühendisliği Fakültesi mezunudur. Ankara Devlet Konservatuvarını bitirdi. Dansa 3,5 yaşında klasik bale eğitimi alarak başladı. Dört buçuk sene de Devlet Balesi'nde balerin olarak çalıştı. İlk olarak Nükhet Duru'nun sayesinde oryantal olarak sahneye çıktı. Dans hayatına klasik bale ile başlayan e imza atarak daha sonra oryantal dans ile devam edip doğu ve batı kültürünü en i...
  • Burçin Terzioğlu: Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 tarihinde istanbul’da doğmuştur.2 kardeşi vardır. Çok küçük yaşlardan beri sinemanın içindedir.Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Aktör Stüdyo - Özel Sahne Diksiyon eğitimi aldı. Burçin Terzioğlu, daha küçük yaşlarda "Çıplak Vatandaş", "Hasretinle Yaşanmıyor", "Yeniden Doğmak" gibi yapımlarda rol almıştır. Ve daha çocuk sayılacak bir yaşta "Mahallenin Muhtarları" gibi ses getiren bir dizide rol almıştır. Burçin Terzioğlu, "Çiçek Taksi"de "Sinem"i canlandırırdı. "Üzgünüm...
  • Burçin Oraloğlu: Burçin Oraloğlu, 10 Aralık 1941 tarihinde istanbul’da doğmuştur. 1960 yılında tiyatroya başladı. 1963 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk yapmaya başladı. Lale Oraloğlu'nun kuzenidir.Burçin Oraloğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk yanı sıra yönetmenlik ve yönetim kademesinde de görev yaptı. 1964 yılında yönetmenliğini Süreyya Duru’nun yaptığı “Döner ayna” filminde Hülya Koçyiğit ile başrolde oynayarak sinemaya başladı.Müziklerini Fecri Ebcioğlu’nun yaptığı ve yine yönetmen...
Burçin İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Burçin ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sıcakkanlı, Misafirperver, Maceracı, Zevk sefa düşkünü, Enerjik, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Burçin İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Burçin ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Aşırı Duygusal, Aceleci, Gaddar, Haylaz, Kırılgan, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Burçin isminin Notasyonları Nelerdir?

Burçin isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

B: Bolu
U: Uşak
R: Rize
Ç: Çanakkale
İ: İzmir
N: Niğde

Burçin Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Behçet
U: Ufuk
R: Rasim
Ç: Çetin
İ: İrfan
N: Nizam

Burçin isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Bravo
U: Uniform
R: Romeo
Ç:
İ:
N: November

Burçin isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Burak
U: Umman
R: Reis
Ç:
İ: İstif
N: Neptün

Burçin İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Burçin ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Burçin ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Burçin ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Burçin İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Kumsal Türk
11.10.2015

Kardeşimin ismi çok güzel bir isim. Fakat anlamı biraz komik. Bazen isim güzel olur fakat sahibi ismi kötüleştirir. Bazen isim çok güzel değildir ama insan ismini güzelleştirir. Kardeşimin ismi olduğu için bence güzel bir isim :).