İsim Arama

Bülent İsminin Anlamı Nedir? Bülent Ne Demek?

Bülent ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Bülent isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Bülent isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Bülent isminin anlamı nedir? Bülent ne demek?

Bülent isminin anlamı nedir?
  • Bülent isminin cinsiyeti: Erkek
  • Bülent isminin kökeni: Farsça
  • Bülent isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Bülent ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Bülent ismindeki harf sayısı: 6
  • Bülent isminin rengi: Mavi
  • Bülent isminin nitelikeri: Sevimli, Çekici, Gösterişli, Çalışkan, Misafirperver, Romantik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Bülent

Bülent isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Bülent ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

B: Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.
Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.

Bülent isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Bülent İsmiyle Uyumlu İsimler

Bülent İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Pesent, Şaziment, Bülbül, Dilbent, Büldan

Bülent İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Özkent, Hüdavent, Şehlevent, Danişment, Hudavent, Kent, Taşkent, Serbülent, Bülent, Bent

Bülent ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Bülent İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Bülent İsmi Konulabilir Mi?

Bülent isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Bülent isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Bülent İsmi Caiz Mi?

Bülent ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Bülent isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Bülent İsminin Özellikleri

Bülent isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Bülent İsminin Sayı Analizi

Bülent isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

B: 2
Ü: 26
L: 15
E: 6
N: 17
T: 24

Bülent isminin numerolojik değeri: 90

Bülent İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Bülent İsmi İle Akrostiş Şiirler

Benimde düşlerim ve seninle olan
Üzülür ağlar dönermisin geri.
Lütfen yalan söyleme.
Elimde değil inan çok özlüyorum
Neyleyim boş aşkları içinde sen olmadıktan sonra
Tek tanem yüreği elmas sevdiğim

Bülent İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Bülent isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Bülent

Bülent İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Bülent isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Bülent

Bülent İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Bülent isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Bülent

Bülent İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Bülent Şakrak: Bülent Şakrak, 26 Ağustos 1977 tarihinde istanbul’da doğmuştur.1996 yılında Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda gençlik ve çocuk oyunlarında rol alarak tiyatroya başladı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitimine başladı. Daha sonra Müjdat Gezen Tiyatrosu ve Yayla Sanat Merkezi Tiyatrosu'nda çalıştı. 2004 yılından sonra “Kent Oyuncuları” tiyatrosunda çalıştı.2014 yılında oyuncu ve manken Azra Akın başrolde olduğu ve Bülent Şakrak’ın kötü adamı oynadığı, Ya...
  • Bülent İnal: Mehmet Bülent İnal, 19 Mayıs 1973 tarihinde Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde doğmuştur. Yedi yaşına kadar orada büyüdü. Urfalı babası postanede memur olarak çalışıyordu, annesi de ebe hemşireydi. İlkokul birinci sınıfı Bursa’da okudu sonra 1980 yılında istanbul’a göç ettiler, İlkokul ikinci sınıfı İstanbul’da devam etti. Ortaokulu da bitirdikten sonra İzmir’e göç ettiler. Daha önce babası da vefat etmiş. İzmir’de Bornova’ya yerleştiler. Lise son sınıfta bir arkadaşıyla beraber Bornova Belediyesi’n...
  • Bülent Bilgiç: Bülent Bilgiç, 16 Kasım 1952 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Kız kardeşi Gülnur, yazar Ahmet Altan ile evlidir. Bülent Bilgiç, Hıncal Uluç'un da dayısının oğlu olmaktadır.Tiyatro oyunculuğuna 1975 yılında Altan Erbulak - Metin Serezli ve Çevre Tiyatrosu ile başladı. Daha sonra NAZ FİLM yapımcılık şirketini kurdu. Cumhuriyet Gazetesinde beş yıl spor ve sanat muhabirliği yaptı. Egemen Bostancı’nın yanında müzikallerde oyunculuk ve koordinatörlük yaptı. Hisseli Harikalar Kumpanyası, Geceye Selam, ...
  • Bülent Çolak: Geniş Aile dizisindeki oynadığı "Ulvi" karakteriyle tanındı.Bülent Çolak, 20 Eylül 1977 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Ailesi dedesi zamanında Makedonya Vişegrat’dan göç etmiştir. Birçok kez konservatuar sınavlarına girdi ama bir şekilde olmadı. Kartal Sanat Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. Ardından Şehir ve Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. Bülent Çolak, 2002 yılından bepluluğunda tiyatro oyunculuğu yaparken biryandan da sinema ve dizi oyunculuğu yapmaktadır. Aynı zamanda kurduğu “Janti” adınd...
  • Bülent Oran: Yeşilçam’ı Yeşilçam yapanların başında gelen senaristlerdendir.Bülent Oran, 27 Mart 1923 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Annesi Macide Hanım, babasının adı yazar Cevat Rıfat Atilhan’dır. Ahmet Atilhan ve Atilla Atilhan adında iki erkek kardeşinden başka iki kız kardeşi vardır. Çocukluğu Bakırköy’de geçti. Kitaplara olan merakı, henüz küçük yaşta hayal âlemini genişleten en önemli unsurdu. Yahudi’si, Ermeni’si, Müslüman’ı ile çok renkli bir muhitte geçti çocukluğu ve ilk gençliği. Babasına olan ...
  • Bülent Tüfenkçi: Gümrük ve Ticaret BakanıBülent Tüfenkçi, 1966 yılında Malatya, Yeşilyurt’da doğmuştur. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bülent Tüfenkçi, 1991 yılılduktan sonra Malatya'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı.2001 yılında Ak Parti Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif ol...
  • Bülent Kayabaş: Bülent Kayabaş, 25 Ağustos 1945 tarihinde Eskişehir’de doğmuştur. Tam adı Osman Bülent Kayabaş’dır.1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel olarak tiyatro oyuncusu oldu. Birçok tiyatro oyununda oynadı, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de rol aldı. Seslendirmeler yaptı. Winnie The Pooh’yu 14 yıl seslendirdi. 2000 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği “Filler ve Çimen” filminde Ali Sürmeli, Sanem Çelik, Bülent Kayabaş, Haluk Bilginer, Uğur Pola...
  • Bülent Ecevit: Mustafa Bülent Ecevit, 1925 doğumlu gazeteci, siyasetçi, şair, yazar. 5 kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olma ünvanını taşıyan Ecevit, "dürüst siyasetçi" kimliğinin yanısıra edebiyata düşkünlüğüyle, yazdığı kitapları ve şiirleriyle de hep göz önünde olmuştur. 20. yüzyılın ikinci yarısında, Türk siyaset sahnesinin en önemli isimlerinden biridir, Türkiye’nin “Karaoğlan”ıdır. Bülent Ecevit, 28 Mayıs 1925’te Beşiktaş, istanbul’da doğdu. Annesi Fatma Nazlı, İstanbul doğumluydu ve bir ressamdı. İstan...
  • Bülent Polat: Bülent Polat, 8 Mart 1979 tarihinde Tunceli’de doğmuştur. istanbul’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldı. 1993 yılında tiyat tiyatroda çalışmaya başlamıştır. 1994 yılına gelince o çalıştığı tiyatroda "Sokak Kedisi" oyununda "yoldan geçen adam" rolüyle tiyatro oyuncusu oldu. Devamında , "Ormanların Barış Ateşi", Rumuz Goncagül ve "Keloğlan" gibi oyunlarda oynadı. Orhan Oğuz'un yönettiği "Herkesin Gözü Önünde" adlı oyunda da artık tam bir tiyatro oyuncusu olmuştur.Televizyonda yayınlanan "...
  • Bülent Arınç: TBMM eski Başkanı, siyaset ve hukuk adamı. Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948 tarihinde Bursa'da doğdu. Babası İbrahim Arınç, annesi Sevdiye Hanımdır. Yıldıray (d.1938), Kutlay (d.1940),Ümit Doğay (d.1943) ve Tülay (d.1956) isimlerinde kardeşleri vardır. Çocukluğu, Jandarma astsubayı olan babasının peşinde özellikle Doğu Anadolu'nun ücra kasabalarını dolaşarak geçti. En sonunda Manisa'ya yerleştiler. Manisa Lisesi'nden mezun olan Arınç, 1970 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversites...
Bülent İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Bülent ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sıcakkanlı, Sağlamcı, Yetenekli, Duygusal, Sağduyu Sahibi, Canayakın olmalarıdır.

Bülent İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Bülent ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Aşırı Duygusal, Sinsi, Obur, Gereksiz İnatçı, Hayal Dünyasında Yaşayan, Sessiz olmalarıdır.

Bülent isminin Notasyonları Nelerdir?

Bülent isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

B: Bolu
Ü: Ünye
L: Lüleburgaz
E: Edirne
N: Niğde
T: Tokat

Bülent Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Behçet
Ü: Ümit
L: Lokum
E: Ekrem
N: Nizam
T: Temel

Bülent isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Bravo
Ü:
L: Lima
E: Echo
N: November
T: Tanfo

Bülent isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Burak
Ü:
L: Levent
E: Engin
N: Neptün
T: Turgut

Bülent İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Bülent ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Bülent ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Bülent ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Bülent İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.