İsim Arama

Boz İsminin Anlamı Nedir? Boz Ne Demek?

Boz ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Boz isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Boz isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Boz isminin anlamı nedir? Boz ne demek?

Boz isminin anlamı nedir?
  • Boz isminin cinsiyeti: Erkek
  • Boz isminin kökeni: Türkçe
  • Boz isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Boz ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Boz ismindeki harf sayısı: 3
  • Boz isminin rengi: Mavi
  • Boz isminin nitelikeri: Sevimli, Pozitif, Uyumsuz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Boz

Boz isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Boz ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

B: Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.
O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.

Boz isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Boz İsmiyle Uyumlu İsimler

Boz İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Bozi, Bozçin

Boz İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Boz, Bozdağ, Bozat, Bozkaya, Bozkurt, Bozca, Bozdeniz, Bozdoğan, Bozhan, Boztepe

Boz ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Boz İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Boz İsmi Konulabilir Mi?

Boz isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Boz isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Boz İsmi Caiz Mi?

Boz ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Boz isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Boz İsminin Özellikleri

Boz isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Sokakta bile gölge olan taraf yerine güneşli tarafı tercih edecek kişilerdir. Yüksek standartlara sahip, lüksü seven insanlardır. Sevecen, sempatik, sağduyuludurlar. Zeki insanlardır. Çabuk düşünür ve düşüncelerini hayata geçirmeyi severler.

Boz İsminin Sayı Analizi

Boz isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

B: 2
O: 18
Z: 29

Boz isminin numerolojik değeri: 49

Boz İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Boz İsmi İle Akrostiş Şiirler

Bilirsin bu gönlüm sana aittir
Olmazsa olmazım yüreğim sensin ey yarim
Zorda olsa sevmeyi başardım senle

Boz İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Boz isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Boz

Boz İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Boz isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Boz

Boz İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Boz isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Boz

Boz İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Bozok Gören: Bozok Gören, 5 ocak 1974 tarihindeistanbul’da doğmuştur. Aslen Ankaralı'dır. Eğitim hayatı Ankara, istanbul ve Amerika’da geçmiştir. Babası bir avukattır. 2000 yılında Neşe Erberk ajansında mankenlik yapmaya başlamıştır. 1.98 boyuda ve 95kg civarıdır.Bozok Gören, aynı zamanda su altı teknolojisi eğitimi almış ve profesyonel bir dalgıçtır.Mankenlik yaptığı yıllarda adı manken Çağla Şikel’le birlikte anıldı, daha sonra2002 yılında mankenliği bırakarakAmerika New York'tayaşamaya başlamış, orada önc...
Boz İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Boz ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sıcakkanlı, Sırdaş, Bilimsel olmalarıdır.

Boz İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Boz ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Aşırı Duygusal, İçine Kapanık, Hurafeci olmalarıdır.

Boz isminin Notasyonları Nelerdir?

Boz isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

B: Bolu
O: Ordu
Z: Zonguldak

Boz Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Behçet
O: Osman
Z: Zühtü

Boz isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Bravo
O: Oscar
Z: Zulu

Boz isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Burak
O: Oruç
Z: Zuhal

Boz İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Boz ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Boz ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Boz ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Boz İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.