İsim Arama

Bor İsminin Anlamı Nedir? Bor Ne Demek?

Bor ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Bor isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Bor isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Bor isminin anlamı nedir? Bor ne demek?

Bor isminin anlamı nedir?
  • Bor isminin cinsiyeti: Erkek
  • Bor isminin kökeni: Türkçe
  • Bor isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Bor ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Bor ismindeki harf sayısı: 3
  • Bor isminin rengi: Mavi
  • Bor isminin nitelikeri: Sevimli, Pozitif, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Bor

Bor isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Bor ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

B: Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.
O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Bor isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Bor İsmiyle Uyumlu İsimler

Bor İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Bor İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Borakhan, Boratav, Boranalp, Borataş, Tabor, Boranbay, Borahan, Borkan, Boran, Gabor

Bor ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Bor İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Bor İsmi Konulabilir Mi?

Bor isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Bor isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Bor İsmi Caiz Mi?

Bor ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Bor isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Bor İsminin Özellikleri

Bor isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Bor İsminin Sayı Analizi

Bor isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

B: 2
O: 18
R: 21

Bor isminin numerolojik değeri: 41

Bor İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Bor İsmi İle Akrostiş Şiirler

Bu geceler yalnız çekilmez inan
Olumsuz hayatıma mutluluk getirensin
Razıyım bana kızmana bile

Bor İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Bor isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Bor

Bor İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Bor isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Bor

Bor İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Bor isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Bor

Bor İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Boris Yeltsin: Rusya Federasyonu Eski Başkanı Boris Nikolayeviç Yeltsin; Sibirya'daki Yekatarinburg kentinin Sverdlovsk köyünde Rus kökenli bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak hayata gözlerini açtı. 11 yaşındayken arkadaşlarıyla bir depodan çaldığı el bombasının patlamasıyla sol baş parmağını kaybetmiş. Yeltsin, 1955'te Ural Politeknik Enstitüsü'nden inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra bir inşaat işletmesinde idareci olarak vazife aldı. 1961'de Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ne girdi. Parti içinde ...
  • Boris Johnson: Boris Johnson İngiltere'de Spectator dergisinin düzenlediği Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret şiir yarışmasında yazdığı şiirle birinci olmuştu. 13 Temmuz 2016 tarihinde İngiltere Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.Boris Johnson, 19 Haziran 1964 tarihinde Manhattan, New York, ABD’de doğmuştur. Tam adı Alexander Boris de Pfeffel Johnson’dır. Ailesi, Boris Johnson 5 yaşında iken İngiltere'ye döndü. Çocukluğunda duyma engelli olan Johnson, geçirdiği birkaç operasyonun ardından duyma yetisini geri ...
  • Bora Akkaş: Bora Akkaş, 12 Ekim 1990 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Özel Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. İstanbul şehir tiyatrolarında eğitim aldı. Müzik dünyasına “Hakuıl gitaristliğini yaparak girmiştir. 2007 yılında “DogaBora” adıyla rap dünyasına girdi. Başlarda A4 Records bünyesinde çalışmalarına başladı. Sonrasında A4 Records’dan ayrılarak çalışmalarına devam etti ve birçok track yaptı. 2008 yılında Miller'ın yaptığı "Miller Music Factory" yarışmasına Deniz Gürzumarla birlikte "Bize Kı...
  • Boris Pasternak: Doktor Jivago adlı romanın yazarıdır.Boris Pasternak, 10 Şubat 1890 tarihinde Moskova, Rusya’da doğmuştur. Babası Leonid Pasternak, tanınmış bir ressam; annesi Rosa Kaufman bir konser piyanisti idi. 1901’de liseye başlayıncaya kadar evde anne-babası ve özel öğretmenlerden ders alarak yetişti. Anne ve babasının sanatçı olmasından dolayı Pasternak kültürel açıdan gayet şanslı bir çocukluk geçirdi. Henüz küçük yaşlarda Rainer Maria Rilke, Lev Tolstoy gibi önemli isimlerle tanışmıştır. Annesinin bir...
  • Bora Ayanoğlu: Bora Ayanoğlu 1946 yılında istanbul'da doğmuştur. Babası tiyatro, sinema oyuncusu yönetmeni Sami Ayanoğlu, annesi tiyatro oyuncusu ve ilk kadın tiyatro sahibi Şayeste Ayanoğlu (Savaşman)'dır. İlk ve orta eğitiminiGalatasaray lisesinde yaptı. 1963 senesinehir Tiyatrosuna stajer oyuncu olarak girdi. Otuzdan fazla oyunda rol aldı, oyun müziklerini yazdı. Daha sonra sinema oyunculuğuna ve besteciliğe başladı. Bir müddet sonra da yorumculuğa da başlayarak, şarkılarını kendi seslendirmeye ve şarkıları...
  • Boris Vian: Günlerin Köpüğü, Mezarlarınıza Tüküreceğim, Kırmızı Ot gibi yeraltı edebiyatının önemli yapıtlarında imzasını barındıran Fransız yazar. Kitaplarının bir kısmını Vernon Sullivan takma adıyla kaleme almış olan Vian, yazarlığın yanı sıra yönetmenlik, aktörlük, şarkıcılık ve çevirmenlik gibi pek çok farklı alanda eserler vermiştir. Boris Vian, 10 Mart 1920 tarihinde, Ville-d’Avray, Fransa’da dünyaya geldi. Annesi amatör bir müzisyen olan Yvonne Ramenez, babası ise ailesinden gelen mirasla hayatını s...
  • Boran Kaya: Boran Kaya, 1965 yılında doğmuştur. Konservatuar mezunudur. Babası emekli Binbaşı Mehmet Kaya, üvey annesi Asuman Kaya, kardeşleri Cenk, Nihal ve Hazal Kaya’dır. Kent FM’de “Golden Oldies” adında bir radyo programı sundu, bir TV kanalında “Beyaz Gömlek” adında birprogram sundu. Daha sonra Atv de basketbol maçları anlattı.Türkiye’nin “İner misin, çıkar mısın?” adlı yarışma programıyla tanıdığı Boran Kaya, aslında bir tiyatrocudur. Ferhan Şensoy Tiyatrosu'nda çalışmıştır.Sunduğu iner misin çıkar m...
  • Bora Gencer: Türk Pop Müziği sanatçısı. Bora Gencer, 14 Nisan 1965'te istanbul'da doğdu. İlkokulu Maçka İlköğretim Okulu'nda okudu. Caz piyanisti olan İlham Gencer'in oğlu olan Bora Gencer, müzik dolu bir evde büyüdü. Annesi babasının ikinci eşi Necla Gencer’dir. Ayşe Gencer ve İlhan Gencer adlı iki kardeşi vardır. Dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer, babası İlham Gencer'in amcasıyla evliydi. Daha küçük yaşta müziğin içinde olması ve ailesinden gelen yetenekle İstanbul Devlet Konservatuarına 200 puan ü...
Bor İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Bor ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sıcakkanlı, Sırdaş, Maceracı olmalarıdır.

Bor İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Bor ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Aşırı Duygusal, İçine Kapanık, Gaddar olmalarıdır.

Bor isminin Notasyonları Nelerdir?

Bor isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

B: Bolu
O: Ordu
R: Rize

Bor Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Behçet
O: Osman
R: Rasim

Bor isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Bravo
O: Oscar
R: Romeo

Bor isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

B: Burak
O: Oruç
R: Reis

Bor İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Bor ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Bor ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Bor ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Bor İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.