İsim Arama

Atilla İsminin Anlamı Nedir? Atilla Ne Demek?

Atilla ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Atilla isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Atilla isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Atilla isminin anlamı nedir? Atilla ne demek?

Atilla isminin anlamı nedir?
  • Atilla isminin cinsiyeti: Erkek
  • Atilla isminin kökeni: Türkçe
  • Atilla isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Atilla ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Atilla ismindeki harf sayısı: 6
  • Atilla isminin rengi: Mavi
  • Atilla isminin nitelikeri: İnatçı, Romantik, Yaramaz, Gösterişli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Atilla

Atilla isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Atilla ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Atilla isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Atilla İsmiyle Uyumlu İsimler

Atilla İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Carmella, Sibilla, Hilla, Jaella, Atia, Scylla, Raphaella, Maribella, Mücella, Atiya

Atilla İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Atik, Atilla, Atiah, Abdulla, Abdualla, Abbulla

Atilla ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Atilla İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Atilla İsmi Konulabilir Mi?

Atilla isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Atilla isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Atilla İsmi Caiz Mi?

Atilla ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Atilla isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Atilla İsminin Özellikleri

Atilla isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Atilla İsminin Sayı Analizi

Atilla isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
T: 24
İ: 12
L: 15
L: 15
A: 1

Atilla isminin numerolojik değeri: 68

Atilla İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Atilla İsmi İle Akrostiş Şiirler

Aradığım tüm güzellikler sendedir inan
Tek bir taşa değil yüreği sever misin sen
İnsanların iyilerindensin
Laleler güller değil de ter kokan yari
Laleler güller değil de ter kokan yari
Aradığım tüm güzellikler sendedir inan

Atilla İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Atilla isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Atilla

Atilla İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Atilla isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Atilla

Atilla İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Atilla isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Atilla

Atilla İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Atilla Pekdemir: Atilla Pekdemir, 10 Şubat 1943 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden üçüncü sınıfta ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden 1968 yılında mezun olmuştur.Daha Konservatuar öğrencisi iken Kenterler Tiyatrosu'nda üç kişilik opera oyunuyla profesyonel oldu. Sırasıyla Münir Özkul, Nisa Serezli, Tolga Aşkıner, Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Ali Poyrazoğlu, Gurup Altı (aynı zamanda kurucu olarak), 3 Maymun Kabere, Devekuşu Kabere ve Levent K...
  • Atilla Olgaç: Kurtlar Vadisi dizisindeki Kılıç rolü ile tanınır.Atilla Olgaç, 28 Temmuz 1944 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Aslen Adanalıdır. Babası Kahraman Olgaç Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanlığı yapmıştır. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1970 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiydı.1973 yılında askerlik görevini yapmak için orduya katıldı. 1974 yılında askerliğini yaptığı sırada Kıbrıs Barış Harekâtına katılmıştır."Şirinler" isimli çizgi filmde de G...
  • Atilla Kart: Hukukçu ve siyasetçi, MilletvekiliAtilla Kart, 10 Nisan 1954 tarihinde Konya, Cihanbeyli, Yeniceoba’da doğmuştur. Babasının adı Hacı Bekir, annesinin adı Esme'dir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Konya’da serbest avukatlık yaptı. Konya barosunda Baro yönetiminde görev aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23. ve 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi Konya milletvekili olarak seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.Atilla Kart...
  • Atilla Alpsakarya: Elenor Plak Şirketi'nin 'eski' sahibi, besteci ve söz yazarı Atında Konya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya'da takmamladıktan sonra Ankara'ya gitti.Beste yapımına ağırlık verdi. Bestelerini daha çok klavyeli sazlar ve İspanyol gitarla yapan Alpsakarya, 7 yıl süreyle Ankara Radyosu’nda emisyon yaptı. Bu arada kendi adını verdiği bir orkestra kurdu. Ankara’nın çeşitli gece kulübü ve gazinolarında uzun yıllar müzik yaptı. Ankara’da bulunduğu sıralarda ilk evliliğini Neşe Karaböce...
  • Atilla Saral: Atilla Saral, 27 Mart 1963 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Çerkes kökenlidir ve aslen Kayseri’lidir. Ankara başkent lisesinden mezun oldu. 1987 yılında manizi ve sinema filminde oynadı.Atilla Saral; İstanbul'un yoğun temposundan kaçıp Çanakkale Asos'ta yeni bir hayata başladı. Sahip olduğu arazide at binip sebze yetiştiriyor.Sahip olduğu arazide bir de 'Salaşh' isimli bir tatil kampı işletmeye başlayan Atilla Saral'ın müdavimleri arasında Kadir İnanır ve Tuncel Kurtiz gibi ünlü isimler de var. Ko...
  • Atilla Çilingir: Atilla Çilingir,29 Kasım 1948 tarihinde Samsun’da doğmuştur. 12 yaşındayken ‘Selimiye Askeri Orta Okulunda’ başladığı askerlik mesleğini, çocuklarının öğrenimleri nedeniyle emekliliğini istediği 1990 yılına kadar kesintisiz olarak 32 yıl sürdürerek; çocukluğunu, gençliğini ve yaşamının en verimli yıllarını mensubu olmaktan gurur ve onur duyduğu Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında geçirdi ve yarbay rütbesi ile emekli oldu. Emekli olduğu 1990 yılından günümüze, 25 yıldan beri ‘Türkiye Sigorta S...
  • Atilla Arcan: Gerçek adı Atilla Gürses olan Atilla Arcan, 1945 yılında istanbul’da doğmuştur. Tiyatro ve Sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist Muharrem Gürses’in oğludur. Kardeşinin adı Kemal Gökhan Gürses’dir. Atilla Arcan tiyatro eğitiminin bir kısmını ingiltere'de almıştır. “Binbir surat Atilla Arcan” adındgösterileri ile tanınan Atilla Arcan bir çok sinema filmlerinde, tiyatrolarda ve televizyon dizilerinde de rol aldı. ‘1001 Surat’ olarak tanınan Atilla Arcan 1991 yılında siyasileri ve siyasi olayları mi...
  • Atilla Atasoy: Atilla Atasoy, 1953yılında Muğla’nın Milas ilçesinde doğmuştur. Aslen Marmaris'lidir. İlk, orta ve liseyi 2'ye kadar Antalya'da okudu. Daha sonra babasının memuriyeti nedeniyle gittikleri Ankara'da, Atatürk Lisesini ve 1975 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nibitirdi. 1982 yılında eczanesini açtı. Beş yaşında muzik ve mandolin dersleri ile başlayan müzik eğitimi, ilk okulda ses ve oyun gücü yarışmasında birinci olup "Çoban"adlı muzikalde başrol oynamasıyle ağırlık kazandı.Öğre...
  • Atilla Koç: Turizm Bakan'ı, Aydın milletvekili. Atilla Ko17;da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Koç, Ulubey, Nusaybin ve Bayındır'da kaymakamlık, Siirt ve Giresun'da valilik, Konya'da Emniyet Müdürlüğü yaptı. Bir dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Genel Sekreterliğini de üstlenen Koç, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müsteşarlığı görevinde bulundu.3 Kasım seçimlerinde AKP'den Aydın milletvekili seçilen Koç, 21 Şubat 2005'te Erkan Mumcu'...
  • Atilla Dorsay: Mimar, Sinema Eleştirmeni, YazarAtilla Dorsay, 17 Mart 1939 tarihinde İzmir, Karşıyaka’da doğmuştur. Annesi Rahime Hanımdır. Babası Avni Bey Yunanistan’ın Yanya şehrindendir. Babası ailesiyle 1910 yılında Türkiye’ye göç etmiştir.Ayla ve Ayşe adlarında kız kardeşleri vardır. İlkokulun ilk üç senesini İzmir Karşıyaka’daki Ankara İlkokulu'nda okudu. Ardından aile istanbul'a taşındı. İlkokul 4. Sınıftan itibaren Galatasaray'da okumaya başlar. Galatasaray lisesinden 1957 yılında mezun olduktan sonra,...
Atilla İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Atilla ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Canayakın, Enerjik, Yetenekli olmalarıdır.

Atilla İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Atilla ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Sessiz, Kırılgan, Obur olmalarıdır.

Atilla isminin Notasyonları Nelerdir?

Atilla isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
T: Tokat
İ: İzmir
L: Lüleburgaz
L: Lüleburgaz
A: Adana

Atilla Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
T: Temel
İ: İrfan
L: Lokum
L: Lokum
A: Ahmet

Atilla isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
T: Tanfo
İ:
L: Lima
L: Lima
A: Alfa

Atilla isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
T: Turgut
İ: İstif
L: Levent
L: Levent
A: Aydın

Atilla İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Atilla ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Atilla ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Atilla ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Atilla İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.