İsim Arama

Anar İsminin Anlamı Nedir? Anar Ne Demek?

Anar ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Anar isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Anar isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Anar isminin anlamı nedir? Anar ne demek?

Anar isminin anlamı nedir?
  • Anar isminin cinsiyeti: Kız
  • Anar isminin kökeni: Türkçe
  • Anar isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Anar ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Anar ismindeki harf sayısı: 4
  • Anar isminin rengi: Pembe
  • Anar isminin nitelikeri: İnatçı, Misafirperver, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Anar

Anar isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Anar ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Anar isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Anar İsmiyle Uyumlu İsimler

Anar İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Anah, Anahanım, Günnar, Zınar, Anaïs, Senar, Anamari, Pınar, Anargül, Anastacia

Anar İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Anastagio, Manar, Anaia, Shinar, Abnar, Anastasis, Anastasios, Onar, Tanpınar, Anak

Anar ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Anar İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Anar İsmi Konulabilir Mi?

Anar isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Anar isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Anar İsmi Caiz Mi?

Anar ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Anar isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Anar İsminin Özellikleri

Anar isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Anar İsminin Sayı Analizi

Anar isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
N: 17
A: 1
R: 21

Anar isminin numerolojik değeri: 40

Anar İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Anar İsmi İle Akrostiş Şiirler

Allaha inancını yitirme, her kötü güne sabret
Nergizler açarken balkonda gördüm seni,
Allaha inancını yitirme, her kötü güne sabret
Rengarenk bir bahar için gel yarim dedim

Anar İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Anar isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Anar

Anar İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Anar isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Anar

Anar İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Anar isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Anar

Anar İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

Anar ismine ait herhangi bir tanınan kişi eklenmemiştir. Tanınmış kişi eklemek mi istiyorsunuz? Bize yollayın hemen yayınlayalım.
Anar İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Anar ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Sağduyu Sahibi, Maceracı olmalarıdır.

Anar İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Anar ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Hayal Dünyasında Yaşayan, Gaddar olmalarıdır.

Anar isminin Notasyonları Nelerdir?

Anar isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
N: Niğde
A: Adana
R: Rize

Anar Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
N: Nizam
A: Ahmet
R: Rasim

Anar isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
N: November
A: Alfa
R: Romeo

Anar isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
N: Neptün
A: Aydın
R: Reis

Anar İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Anar ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Anar ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Anar ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Anar İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 4 yorum yapılmıştır.

Böyükkişi
07.11.2018

Çox gözel bir addi, amma ele bilirdim oğlan adidi.

Keramet
19.02.2018

Menasi.

Anar
01.01.2018

Anar erkek ismi değilmi?.

Ayse Semmedov
01.06.2017

Anar ismini sevmiyorum.