İsim Arama

Uğur İsminin Anlamı Nedir? Uğur Ne Demek?

Uğur ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Uğur isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Uğur isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Uğur isminin anlamı nedir? Uğur ne demek?

Uğur isminin anlamı nedir?
  • Uğur isminin cinsiyeti: Erkek
  • Uğur isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Uğur isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Uğur ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Uğur ismindeki harf sayısı: 4
  • Uğur isminin rengi: Mavi
  • Uğur isminin nitelikeri: Modern, Hareketli, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Uğur

Uğur isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Uğur ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
Ğ: İnatçı kişilik, gerginliği seven bir yapıya sahiptir. Hayatlarında bir dönemde olsa herkesle kavga halidne olabilirler.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Uğur isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Uğur İsmiyle Uyumlu İsimler

Uğur İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Uğurser

Uğur İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Uğuz, Oğur, Uğuralp, Uğursan, Uğurata, Uğurlubey, Uğurel, Uğurtay, Uğut, Tanuğur

Uğur ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Uğur İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Uğur İsmi Konulabilir Mi?

Uğur isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Uğur isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Uğur İsmi Caiz Mi?

Uğur ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Uğur isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Uğur İsminin Özellikleri

Uğur isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Oldukça aktif, entelektüel insanlardır. Öğrenmeyi çok severler. Öğrendiklerini kullanarak sorunları çözme yetenekleri oldukça fazladır. Geleceği görebilen insanlardır. Kendilerini bazen medyum gibi bile hissederler. Özellikle parasal konularda iyi yatırımlar yapabilirler. Kendi ayaklarında durabilen, sistemli, düzenli yaşamayı seven inanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Uğur İsminin Sayı Analizi

Uğur isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

U: 25
Ğ: 9
U: 25
R: 21

Uğur isminin numerolojik değeri: 80

Uğur İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Uğur İsmi İle Akrostiş Şiirler

Uzak yollarımı yakın ettin sen yarim
Ğ kadar yalnızız şimdi insanların içinde
Uzak yollarımı yakın ettin sen yarim
Rüyalarda uçuyorum

Uğur İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Uğur isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Uğur

Uğur İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Uğur isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Uğur

Uğur İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Uğur isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Uğur

Uğur İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Uğur Yücel: Türkiye'de her kesimden insanın zevkle izlediği bir oyuncu olan Uğur Yücel, kabarelerle başladığı oyunculuk hayatına sinemada devam etmiş ve sadece oyunculukla sınırlı kalmayarak yönetmenlik ve senaristlik dallarında da birçok ödüle layık görülmüştir. Uğur Yücel, 26 Mayıs 1957 tarihinde istanbul'da doğdu. Aslen Vanlıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğrenim gördü. 1977 yılında konservatuvardayken tek kişilik oyunlara ve stand up gösterilerine başladı. 1975 ile 1984 yıllar...
  • Uğur Dumankaya: Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanıdır.Uğur Dumankaya, 1970 yılında istanbul Kartal’da doğmuştur. Annesi Necla Dumankaya, babası Halit Dumankaya’dır. Semih Serhat Dumankaya (d.1987), Barış Değer Dumankaya (d.1973) ve Ayla Dumankaya Pirinçi (d.1976) adlarında 3 kardeşi vardır. 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi’nde İşletmecilik İhtisas Yönetimi üzerine tamamladı. 1994 yılından itibar...
  • Uğur Arslan: Uğur Arslan, 3 Ağustos 1972 tarihinde istanbul’da Karagümrük'de dünyaya geldi. Bir kız kardeşi vardır. Babası işçi, annesi ev hanımıdır.İlkokuldan itibaren tiyatro ve sahneyle tanıştı. İlköğrenimini İstanbul Karagümrük “Muallim Naci” İlköğretim Okulu'nda yaptı. Lise eğitimini Orta Doğu Koleji'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sakarya Kampüsü Makine Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Üniversiteden sonra işe girdiği fabrikadan kısa sse yıllarındaki sunuculuk ve spikerlik idealini gerçekleştir...
  • Uğur Mumcu: Uğur Mumcu, 1942 doğumlu gazeteci ve yazar. 1993’de uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mumcu’nun, “Gazeteci Kimdir?” sorusuna verdiği yanıt şöyledir: Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunan insan demektir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Sır saklayan, haber ve bilgi kaynağını ...
  • Uğur Kıvılcım: Uğur Kıvılcım, 15 Aralık 1942 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Uygulamalı Sinema Oyunculuğu-tiyatro-seslendirme Eğitimi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularındandır. Çok sayıda filmde rol aldı. Uğur Kıvılcım,Küçük Bem, Samanyolu Filminde Didar, Kadın Değil Baş Belası filminde darbukacı, Güllü filminde hizmetçi, Bülbül Yuvası filminde Zerrin, Adsız Cengaver filminde Cabbar'ın başı vurulan eşi, Gelin Çiçeği filminde gitarist Uğur, 1973 yapımı Yalancı filminde Ayşe, Diye...
  • Uğur Çavuşoğlu: 2014 - 2015 tiyatro sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosunda “Euridice’nin Elleri” adlı tek kişilik oyunda rol aldı.Uğur Çavuşoğlu, 12 Mart 1967 tarihinde Artvin’de doğmuştur. Tam adı Ahmet Uğur Çavuşoğlu’dur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik bölümünde okudu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Van Devlet Tiyatrosunda ve Ankara Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosunda halen görev yapmanema filmi ve dizilerde de oynamaktadır.Uğu...
  • Uğurtan Sayıner: Bizimkiler dizisinde canlandırdığı “Sarhoş Cemil” karakteriyle tanındı.Uğurtan Sayıner, 1944 yılında Samsun’da doğmuştur. Subay olan babası Samsun da görev yaparken orada doğmuştur. Kısa süre kaldıktan sonra istanbul'a ailesiyle birlikte taşındılar. İlkokulu İstanbul Beyazıd’da bulunannda, Ortaokul ve liseyi Pertevniyal lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1969 yılı mezunudur. 1962 yılında tiyatro ile oyunculuğa başladı. Üniversitede okurken Bizimkilerin “Katil”i Aykut Oray i...
  • Uğur Polat: Mavi Gözlü Dev, Cazibe Hanım’ın Gündüz Düşleri ve Devrim Arabaları gibi Türk Sineması’nın pek çok önemli yapımında rol almış olan sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Tiyatro kökenli oyuncularımızdan olan Polat, Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar boyunca emek vermiş, aralarında Kuva-i Milliye ve Hamlet’in de bulunduğu pek çok yapımda rol almıştır. Uğur Polat, 1 Ocak 1961 tarihinde, istanbul’da dünyaya geldi. Tiyatro ile genç yaşta tanışan Polat, 1978 yılında Ankara ...
  • Uğur Pektaş: Uğur Pektaş, 16 Nisan 1979 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Anne- babası 13 yaşındayken boşandı. Yoga, aikido ve tai chi sporları yaptı.Kocaeli Üniversitesi Otelcilik Bölümü'nde okudu. Aynı zamanda Tur rehberliği yaptı, bir bira firmasının parti ekibinde organizatör olarak çalıştı. Ayrıca babasıyla ortak olduğu Otomobil tamiri ve bakım servisidükkanı var. 2005 yılında Kanal D’de yayınlanan Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survivor Türkiye yarışmasında birinci oldu.Sonrasında da oyunculuğa baş...
  • Uğur Işılak: Uğur Işılak, 15 Kasım 1971 tarihinde Almanya, Neviges’de doğmuştur. Aslen Ankara, Şereflikoçhisarlıdır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Almanya’da okudu. Çocukluk yıllarında, şiire ve şairlere olan merakı ile sekiz yaşlarında ilk şiirlerini yazmaya başladı. Bağlama çalmayı abisi Abdullah Işılak'tan öğrendi. 12 yaşında iken ailesiyle birlikte Gelsenkirchen şehrine taşındılar. Açıköğretim İktisat Fakültesini bitirdi. Fatih Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümünü devam etti. Yazdığı şiirlerini, onü...
Uğur İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Uğur ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Misafirperver, İnatçı, Maceracı olmalarıdır.

Uğur İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Uğur ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Aceleci, Gergin, Gaddar olmalarıdır.

Uğur isminin Notasyonları Nelerdir?

Uğur isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

U: Uşak
Ğ:
U: Uşak
R: Rize

Uğur Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

U: Ufuk
Ğ: Yumuşak Ge
U: Ufuk
R: Rasim

Uğur isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

U: Uniform
Ğ:
U: Uniform
R: Romeo

Uğur isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

U: Umman
Ğ:
U: Umman
R: Reis

Uğur İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Uğur ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Uğur ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Uğur ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Uğur İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Uğur Sungur
26.06.2018

Süper bir site.