İsim Arama

Tor İsminin Anlamı Nedir? Tor Ne Demek?

Tor ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Tor isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Tor isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Tor isminin anlamı nedir? Tor ne demek?

Tor isminin anlamı nedir?
  • Tor isminin cinsiyeti: Erkek
  • Tor isminin kökeni: Türkçe
  • Tor isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Tor ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Tor ismindeki harf sayısı: 3
  • Tor isminin rengi: Mavi
  • Tor isminin nitelikeri: Romantik, Pozitif, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Tor

Tor isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Tor ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Tor isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Tor İsmiyle Uyumlu İsimler

Tor İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Tor İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Torun, Torkal, Torkan, Torgom, Torcan, Castor, Tor, Torumtay, Toran, Torlak

Tor ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Tor İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Tor İsmi Konulabilir Mi?

Tor isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Tor isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Tor İsmi Caiz Mi?

Tor ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Tor isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Tor İsminin Özellikleri

Tor isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Tor İsminin Sayı Analizi

Tor isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

T: 24
O: 18
R: 21

Tor isminin numerolojik değeri: 63

Tor İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Tor İsmi İle Akrostiş Şiirler

Tam tamına sonsuza dek sevecek.
Olumsuz hayatıma mutluluk getirensin
Rengarenk bir sevda yaşattın bana

Tor İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Tor isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Tor

Tor İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Tor isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Tor

Tor İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Tor isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Tor

Tor İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Toru Iwatani: Bilgisayar ve arcade oyun tarihinin en popüler oyunlarından birisi olarak kabul edilen Pac-Man’in yaratıcısı olan Japon bilgisayar oyunu tasarımcısı. 1980 yılında piyasaya sürülen Pac-Man, oyun tarihinin en yaratıcı eserlerinden birisi olarak ününü korumuş ve yapılışından yıllar sonra bile en çok oynanan oyunlardan birisi olarak kalmıştır. Popüler arama motoru Google, 21 Mayıs 2010 tarihinde, Pac-Man oyununu ana sayfasına oynanabilir halde koyarak bu oyunu yeni nesillerle de tanıştırmıştır. Toru...
  • Torricelli: İtalyan fizik ve matematik bilginidir. Barometreyi icat etti. Evanim 1608′de İtalyanın Feanza şehrinde doğdu. Açık hava basıncı üzerine yaptığı deneyleriyle tanınan ünlü İtalyan fizik ve matematik bilginidir. Hava Basıncının varlığını ortaya koydu ve bunu ölçtü.Çocukluğunda matematiğe olan merakıyla dikkatleri çekti. 1627′de Roma’ya giderek, hidrolik biliminin kurucusu ve Galilei’nin talebesi olan Benedetto Castelli ile birlikte çalıştı. 1641′de Galilei ile mektuplaşmaya başladı. Aynı sene, Cast...
  • Tori Amos: Gerçek adı Myra Ellen Amos’tur. Amerikalı müzisyen, şarkı sözü yazarı ve piyanist. Müzik dünyasının en yetenekli kadınlarından biri olarak gösterilen Amos, 2.5 yaşında piyano çalmaya başlamıştır. Hayatı sorgulayan, öfke, cinsellik, inanç ve trajedi temalı şarkılar yazan Amos’un albümlerisayısız kez Platinum almış, tüm dünyada milyonlar satmıştır. "Crucify", "Silent All These Years", "Cornflake Girl", "Caught a Lite Sneeze", "Professional Widow", "Spark", “Siren” ve "A Sorta Fairytale" şarkıcının...
  • Toron Karacaoğlu: Toron Karacaoğlu, 20 Ağustos 1931 tarihinde Bursa, Mudanya’da doğmuştur. Zeki Müren’le aynı okulda ortaokulda okudu. İlk, orta ve liseyi Bursa’da okuduktan sonra Tiyatro oyuncusu olmak için 1949 yılında önce Ankara’ya sonra da istanbul'a gitti. O tarihlerde İstanbul Konservatuarı’nın tiyatro bölümü yoktu. Oyuncu olmak hevesi ile yanıp tutuşan bir sürü genç konservatuarın talebe derneğine bağlı tiyatro kurslarına devam etmekteydi. Beşiktaş ve Büyükdere Halkevi'nde kurslara katıldı. Şehir Tiyatrol...
Tor İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Tor ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Canayakın, Sırdaş, Maceracı olmalarıdır.

Tor İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Tor ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sessiz, İçine Kapanık, Gaddar olmalarıdır.

Tor isminin Notasyonları Nelerdir?

Tor isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

T: Tokat
O: Ordu
R: Rize

Tor Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Temel
O: Osman
R: Rasim

Tor isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Tanfo
O: Oscar
R: Romeo

Tor isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Turgut
O: Oruç
R: Reis

Tor İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Tor ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Tor ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Tor ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Tor İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.