İsim Arama

Tarık İsminin Anlamı Nedir? Tarık Ne Demek?

Tarık ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Tarık isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Tarık isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Tarık isminin anlamı nedir? Tarık ne demek?

Tarık isminin anlamı nedir?
  • Tarık isminin cinsiyeti: Erkek
  • Tarık isminin kökeni: Arapça
  • Tarık isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Tarık ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Tarık ismindeki harf sayısı: 5
  • Tarık isminin rengi: Mavi
  • Tarık isminin nitelikeri: Romantik, İnatçı, Komik, Zeki, Hayalperest

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Tarık

Tarık isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Tarık ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.

Tarık isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Tarık İsmiyle Uyumlu İsimler

Tarık İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Tarımbike, Taruh, Tarçın, Tara

Tarık İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Şarık, Tarik, Targan, Tarick, Tarıman, Tarkan, Tartış, Tarhan, Tarique, Tarı

Tarık ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Tarık İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Tarık İsmi Konulabilir Mi?

Tarık isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Tarık isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Tarık İsmi Caiz Mi?

Tarık ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Tarık isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Tarık İsminin Özellikleri

Tarık isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Tarık İsminin Sayı Analizi

Tarık isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

T: 24
A: 1
R: 21
I: 11
K: 14

Tarık isminin numerolojik değeri: 71

Tarık İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Tarık İsmi İle Akrostiş Şiirler

Tam tamına sonsuza dek sevecek.
Aşkım sevdam umudum her şeyim ol
Rengarenk bir sevda yaşattın bana
Izdıraptır yokluğun dön artık Aslım
Kıskanıyorum seni herkesten hatta kendimden

Tarık İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Tarık isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Tarık

Tarık İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Tarık isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Tarık

Tarık İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Tarık isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Tarık

Tarık İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Tarık Ünlüoğlu: Tarık Ünlüoğlu, 1957 yılında İzmir’de doğmuştur. İzmir Namık Kemal Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera bölümüne girdi ve bir yıl okuduktan sonra Konservatuarın Tiyatro bölümüne geçti. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda 25 yıl görev yaptı. Daha sonra istanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu.Tarık Ünlüoğlu, Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema filmi ve dizilerde de oynadı aynı zamanda dublaj çalışmaları da yaptı.2008 yılında başlayıp 3 sezon devam eden “Benim...
  • Tarık Aziz: Eski Irak Dışişleri Başkanı (1983–1991) ve Başbakan Yardımcısı (1979–2003). Gerçek adı Mikhail Yli Tarık Aziz, 28 Nisan 1936'da Musul'da bir garsonun oğlu olarak dünyaya geldi. Ancak Arap milliyetçilerine karşı adını Tarık Aziz olarak değiştirdi. Gazetecilik kariyerinden önce Bağdat Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı okudu.1950'lerde Baas partisine katıldı. Saddam Hüseyin'in desteğiyle 1963 yılında al-Jamaheer gazetesi ve partinin ana gazetesi El Thavra'da editör oldu. Hristiyan olduğu için Aziz...
  • Tarık Tarcan: Tarık Tarcan, 14.04.1958’de Bursa’nın Mudanya ilçesindedoğdu. Soy ağacı Osmanlı Kayı Boyu’na dayanan bir ailenin iki çocuğundan biridir.İlk, orta ve lise öğrenimimi Bursa’da tamamladı. Eğitim hayatı ile birlikte gelişen spor aşkı ve sporcu kimliği,onuspor akademisine yönlendirdi. Ancak okul için gittiğiistanbul’da, Vakko’nun mankeni olunca hayatının ve kariyerinin yönünü tamamen değiştirdi. Yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce defile, yüzün üzerinde reklam filmi çevirerek ona farklı coğrafyalar, fark...
  • Tarık Dursun K.: Çocuk kitapları yazarıdır.Tarık Dursun K, 26 Mayıs 1931 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Tam adı Tarık Dursun Kakınç’dır. Ortaokuldan sonra öğrenimini yarıda bırakıp hayata atılmak zorunda kaldı. 6 yaşında babası tarafından terk edilince, Kakınç olan soyadını K. olarak kullanmaya başladı. Tarık Dursun K, Köftecilik, kunduracılık, aciyecilik, kitapçılık, senaryo yazarlığı, rejisörlük, röportaj yazarlığı, yayıncılık yaptı. Bütün bu işleri yaparken, hiç durmaksızın hikâyeler, romanlar yazdı.1949 senes...
  • Tarık Toros: Bugün Gazetesi yazarıdır.Tarık Toros, 1972 yılında Mersin, Tarsus'da üç kardeşin en büyüğü olarak doğmuştur. Babası öğretmen, annesi ev hanımıdır.Tarsus’da meslek lisesinde elektrik elektronik okudu. Üniversitede okumak için 1988 yılında Ankara’ya geldi. Gazi Üniversitesi Elektronik öğretmenliğini bölümünü kazandı. Mezun olduktan sonra gazetecilik stajıyla mesleğine başlamıştır. Okuldan 1995 yılında mezun olduktan sonra SEM HABERadı. Sonra Samanyolu'na geçti, 1 yıl başbakanlık muhabirliği yaptı....
  • Tarık Şerbetçioğlu: Tarık Şerbetçioğlu, 11 Ağustos 1969 tarihinde Balıkesir Edremit’de doğmuştur. İlk, Orta, Lise öğrenimini Edremit”te tamamlayıp 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Matematik bölümünü kazanınca istanbul’a geldi. Sırası ile İ.Ü.Fen Fak. Matematik ve Y.T.Ü. Fen Fakültesi Fizik bölümlerinde öğrenim gördü. Anadolu Ü. İşletme Fakültesi İşletme bölümünde okudu. 1987 yılında Paldır Kültür Tiyatrosu'nun oluşumuaşamına başladı. Güzellikler Evi Oyuncuları, Theatrama, 1996 sezonunda Ağustos Kültür Merkezi”ni ...
  • Tarık Buğra: Tarık Buğra, 2 Eylül 1918 tarihinde Konya, Akşehir’de doğmuştur. Babası Erzurumlu Mehmet Nâzım Bey’dir. İlk ve ortaokulu Konya Akşehir'de okudu. Daha sonra İstanbul’da İstanbul Lisesi’nde yatılı kısmında okurken bu lisenin yatılı kısmının kapatılması üzerine kaydını Konya Lisesi’ne aldırdı. Ardından 1936’da Konya Lisesi ’nden mezun oldu.Lise yıllarında Tarık Nazım takma ismiyle hikaye ve şiirler yazmaya başladı. 1936 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi 2 yıl okuduktan sonra Huku...
  • Tarık Akan: Oyuncu Tarık Akan, Asıl adı Tahsin Tarık Üregil'dir. 13 Aralık 1949 yılında istanbul'da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak doğdu. Aslen Gümüşhane kökenlidir. Tarık Akan, subay olan babası Yaşar Bey'in görevi nedeniyle Erzurum Dumlupınar ilkokulunda başladığı ilkokulu Kayseri'de bitirdi, babasının emekliliği ile istanbul'a, Bakırköy'e geldiler. Orta ve liseyi Bakırköy'de bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Yüksek Mühendisliği'nde okudu, ardından Gazetecilik Yüksek Okulu'n...
  • Tarık Sezer: 'O Ses Türkiye' adlı ses yarışmasının Müzik Direktörlüğünü ve de orkestra şefliğini yaptı.Tarık Sezer, 1964 yılında istanbul’da doğmuştur. 1974 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'na girerek müziğe adım atmıştır. 9 Yıl boyunca çello, piano, kompozisyon dersleri alıp 1984 yılında mezun oldu. Okuldaki öğrenimini sürdürürken 1981 yılında dönemin önemli orkestralarından biri olan Topkapı Orkestrasından teklif alıp bu orkestrada çalışmaya başladı. İlk grubunu 1985 yılında Aydın Karabulut, Gürol A...
  • Tarık Mengüç: Tarık Mengüç, 17 Ocak 1974 tarihinde istanbul’un Kuştepe semtinde doğmuştur. Roman asıllı olan Mengüç, bu kültürünü şarkılarına da yansıtmıştır. Çocukluğundan beri haliyle müzikle iç içe olan Tarık Mengüç gerçek bir roman. Maddi sıkıntılar yüzünden beşinci sınıfa kadar okuyabildi ama sonradan kendini geliştirdi. Tarık Mengüç’ün dedesi 1800 lü yıllarda Selanik’te doğup daha sonra Muğla Fetiye’ye daha sonra da istanbul'a göç etmişler. Genlerden gelen müzik ruhu ve yetenekle küçük yaşlarda klavye v...
Tarık İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Tarık ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Canayakın, Girişken, Maceracı, Hassas, Romantik olmalarıdır.

Tarık İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Tarık ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sessiz, Agresif, Gaddar, Polyanacı, Kıskanç olmalarıdır.

Tarık isminin Notasyonları Nelerdir?

Tarık isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

T: Tokat
A: Adana
R: Rize
I: Isparta
K: Kars

Tarık Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Temel
A: Ahmet
R: Rasim
I: Irmak
K: Kadri

Tarık isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Tanfo
A: Alfa
R: Romeo
I: India
K: Kilo

Tarık isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Turgut
A: Aydın
R: Reis
I: Irmak
K: Kalyon

Tarık İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Tarık ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Tarık ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Tarık ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Tarık İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 3 yorum yapılmıştır.

Tarık
16.03.2019

Bende seni seviyorum.

Elif Gül
06.10.2017

Sevdinizde noldu sonra ayrılıyorsunuz bence sevmeyin.

Bahar
29.09.2017

Tarık senı sevıyorummm.