İsim Arama

Sar İsminin Anlamı Nedir? Sar Ne Demek?

Sar ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Sar isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Sar isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Sar isminin anlamı nedir? Sar ne demek?

Sar isminin anlamı nedir?
  • Sar isminin cinsiyeti: Erkek
  • Sar isminin kökeni: Arapça
  • Sar isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Sar ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Sar ismindeki harf sayısı: 3
  • Sar isminin rengi: Mavi
  • Sar isminin nitelikeri: Dürüst, İnatçı, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Sar

Sar isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Sar ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Sar isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Sar İsmiyle Uyumlu İsimler

Sar İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Sarina, Sarya, Saron, Intisar, Sare, Sarah, Sarra, Sarai, Saranda, Sarıkız

Sar İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Sardis, Saro, Saru, Hisar, Sarıcabay, Sartık, Sarpkoç, Saraç, Sarıca, Sarhan

Sar ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Sar İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Sar İsmi Konulabilir Mi?

Sar isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Sar isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Sar İsmi Caiz Mi?

Sar ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Sar isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Sar İsminin Özellikleri

Sar isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Sar İsminin Sayı Analizi

Sar isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

S: 22
A: 1
R: 21

Sar isminin numerolojik değeri: 44

Sar İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Sar İsmi İle Akrostiş Şiirler

Serhat Uzunkök
Ama inan çok özleniyorsun
Rahatmısın hasretim şimdi sevgiye

Sar İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Sar isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Sar

Sar İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Sar isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Sar

Sar İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Sar isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Sar

Sar İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Sarp Levendoğlu: Sarp Levendoğlu, 1982 yılında Ankara’da dünyaya gelmiş. Annesinin adı Emine Altıoklar’dır. Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın yeğenidir.Ankara'da ortaokulu bitirdikten sonra İstanbul’a gitti. İstanbul Karaköy'deki Saint Benoit Lisesi’nde okudu. Bilgi Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı okudu ama devam zorunluluğundan devam etmedi ve Kültür Üniversitesi Oyunculuk bölümünden mezun oldu. Oyunculuğa 6 yaşında TRT'nin bir dizisinde başladı. Seneler sonra dayısı Mustafa Altıoklar'ın yönettiği “O Şimd...
  • Saruhan Hünel: Saruhan Hünel, 07 Ocak 1970 tarihinde istanbul, Fatih’de ailesinin ilk çocuğu olarak doğmuştur. Tam adı Muharrem Saruhan Hünel’dir. Anne tarafı Bağdat'tan Türkiye'ye gelen Arap, baba tarafı ise Arnavut kökenli Selanik’lidir. Türk sanat müziği sanatçısı Aslı Hünel (d.1977) kardeşidir. Meslek lisesinde tekstil bölümünde okudu. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı ama devam edemedi. Mankenlik kurslarına gitti. Çalışma hayatına mankenlik yaparak başladı. 20’li yaşlarda TRT için çekilen birk...
  • Sara X Mills: Sara X Mills, 1987 yılında ABD. Virginia’da doğmuştur. Las Vegas’da yaşamaktadır. Alman asıllıdır. Vücudunda bol dövmeleri vardır. Memeleriyle yaptığı twe. Sara X Mills 2014 yılının Ekim ayında Mozart’ın “Küçük Bir Gece Müziği” eserine göğüslerini dans ettirerek eşlik ettiğinde internet fenomeni oldu. Entellektüel görüntüsüyle insanları hayretlere düşüren Alman güzel bu yeteneğini yetenek yarışmasında da kullanmayı düşünüyor2014 yılının Aralık ayında yeni yıl ve Noel yaklaşırken, Sara X Mills, y...
  • Sarp Apak: Avrulpa Yakası adlı dizide canlandırdığı Tanrıverdi karakteriyle üne kavuşan Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. Sarp Apak, 11 Kasım 1981 yılında, Diyarbakır’da dünyaya geldi. Hayatının ilk yıllarını bu şehirde geçirdikten sonra, beş yaşındayken, ailesi ile birlikte Bursa’ya yerleşti.Üniversite eğitimini işletme alanında tamamlamak isterken, ailesinin yönlendirmesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü’e kayıt oldu. Bölümü bitirmesinin ardından, okuldaki hoca...
  • Sarp Akkaya: Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide canlandırdığı Servet karakteriyle, ardında Ezel dizisindeki Tevfik rolü ile tanındı.Sarp Akkaya, 13 Mayıs 1980 tarihinde istanbul Moda'da yaşayan memur bir ailenin üç çocuğundan biri olarak doğmuştur. Oyuncu Esra Akkaya ablası ve Kaya Akkaya adında ikiz erkek kardeşi vardır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun 2001 yılında oldu. Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra” ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” v...
  • Sarah Palin: Alaska Valisi Sarah Palin, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in başkan yardımcısı adayıdır. Sarah Louise (64tarihinde, Idaho eyaletindeki Sandpoint'da doğdu. Annesi Sarah Heath, bir okulda sekreter, Babası Charles R. Heath, fizik öğretmenliğinin yanı sıra atletizm antrenörlüğü yapmaktadır. Sarah Palin’in anne ve babası 1964'te Alaska eyaletindeki Skagway şehrinetaşındılar. Sarah Palin, 1982'de Wasilla High School lisesinden mezun oldu. 1987 yılında ise Idaho Üniversitesi İle...
  • Sarah Jessica Parker: Sarah Jessica Parker, 1965 doğumlu Amerikalı oyuncu. Televizyon dizilerinin yanında Hollywood yapımlarında ve tiyatro oyunlarında rol alan Parker, “Sex and the City” adlı dizideki “Carrie Bradshaw” rolüyle dünya çapında üne kavuştu ve başarısını Altın Küre ve Emmy Ödülleri’yle taçlandırdı. Sarah Jessica Parker, 25 Mart 1965’te Ohio, Amerika’da doğdu. Ailesi Yahudi’ydi. Babası Stephen Parker bir işadamıydı. Annesi Barbara, Parker henüz çocukken Stephen Parker’dan boşandı ve bir kamyon şoförü olan...
  • Sara Ayşem Koçoğlu: Sara Ayşem Koçoğlu, 20 Aralık 1994 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Üniversiteye devam eden Sara Ayşem Koçoğlu aynı zamanda mankenlik ve fotomodellik yapmakta, dizi film ve reklamlarda oynamaktadır. Daha önce "Bugün Ne Giysem" isimli programda yarıştı. 2013 yılında Model star Türkiye yarışması katıldı ve 5. Oldu.2014 yılında “Bu Tarz Benim” adlı yarışma programına katıldı.Sunuculuğunu Öykü Serter'in üstlendiği, jüri üyeliğini Nur Yerlitaş, Kemal Doğulu, İvana Sert ve Uğurkan Erez’in yaptığı “Bu ...
Sar İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Sar ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Girişken, Maceracı olmalarıdır.

Sar İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Sar ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Agresif, Gaddar olmalarıdır.

Sar isminin Notasyonları Nelerdir?

Sar isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

S: Sinop
A: Adana
R: Rize

Sar Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Serhat
A: Ahmet
R: Rasim

Sar isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Sierra
A: Alfa
R: Romeo

Sar isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Seydi
A: Aydın
R: Reis

Sar İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Sar ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Sar ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Sar ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Sar İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.