İsim Arama

Merve İsminin Anlamı Nedir? Merve Ne Demek?

Merve ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Merve isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Merve isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Merve isminin anlamı nedir? Merve ne demek?

Merve isminin anlamı nedir?
  • Merve isminin cinsiyeti: Kız
  • Merve isminin kökeni: Arapça
  • Merve isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Merve ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Merve ismindeki harf sayısı: 5
  • Merve isminin rengi: Pembe
  • Merve isminin nitelikeri: Uyumlu, Çalışkan, Komik, Dinibütün

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Merve

Merve isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Merve ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
V: Kendi içine dönük, umursamaz, kimseyi takmaz. Etrafındaki olaylar onu etkilemez.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.

Merve isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Merve İsmiyle Uyumlu İsimler

Merve İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Merope, Meres, Merve, Meral, Meran, Merze, Mergube, Meryem, Merzuka, Merza

Merve İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Merd, Mergup, Meremoth, Meron, Merttürk, Merdan, Merter, Mervan, Merab, Merih

Merve ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Merve İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Merve İsmi Konulabilir Mi?

Merve isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Merve isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Merve İsmi Caiz Mi?

Merve ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Merve isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Merve İsminin Özellikleri

Merve isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Tam bir kahindirler. Hisleri mükemmel derecede kuvvetlidir. Bazen buna kendileri bile inanamaz. Ancak dikkatli olmaları gerekir. Bazen hisleri ve gerçek hayatı birbirine karıştırabilir, hata yapabilirler. Büyük idaalleri, hedefleri vardır. Bunları gerçekleştirmek için çalışır ve başarılı olurlar. Verimli çalışırlar. Sahiplenmeyi seven insanlardır.

Merve İsminin Sayı Analizi

Merve isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

M: 16
E: 6
R: 21
V: 27
E: 6

Merve isminin numerolojik değeri: 76

Merve İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Merve İsmi İle Akrostiş Şiirler

Misafir olduğumdan beridir gönlüne, kalbim aşk ile atıyor
Emanetim olduğundan bu yana, varlığım seninle kutsanıyor
Rabbime şükürler olsun ki sevdam alevinle kavruluyor
Varlığına şükürler olsun, günüm günüme yetmiyor
Ellerimi ısıttın ısıtalı yangınlar bana değmiyor.

Onur Ayva

Merve İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Merve isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Merve

Merve İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Merve isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Merve

Merve İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Merve isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Merve

Merve İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Merve Erdoğan: Bücür Cadı dizisinde başrol oyuncusu olarak ilk kez ekran karşısına çıkmıştır. Merve Erdoğan, 22 Haziran 1991 tarihinde Niğde’de doğmuştur. Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.Bücür Cadı dizisinde başrol oyuncusu olarak ilk kez ekran karşısına çıkmıştır. Bücür Cadı dizisinden sonra tiyatro eğitimine ağırlık vermiş, Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Üsküdar Müsiki Cemiyeti, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda eğitim almıştır.Film...
  • Merve Sevi: Omuz Omuza, Yalancı Yarim, Hayat Bilgisi gibi popüler T.V. dizilerinde, Rina ve Oyun filmlerinderol almış olan Türk dizi, film vereklam oyuncusu. Merve Sevi, son olarak 2006-2009 yılları arasında Show T.V.’de yayınlanmış olan Doktorlar dizisinde rol almıştır. Merve Sevi, 24 Temmuz 1987 tarihinde, Kafkas göçmeni bir anne ve İzmir’li bir babanın kızı olarak, istanbul’da dünyaya geldi. Nişantaşı Nuri Akın Lisesi’nden mezun olmasının ardından Yeditepe Üniversitesi’ne kayıt olan Sevi, burada Tiyatro ...
  • Merve Oflaz: 2010 yılı Survivor Türkiye yarışmasını kazandı.Merve Oflaz, 23 Mayıs 1988 tarihinde istanbul, Beykoz’da doğmuştur. 5 yaşına kadar Beykoz’da büyüdü. Daha sonra Çengelköye taşındılar ve İlkokulu Nursen Fuat Özdayı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Okulda spora aktif olarak katılan Merve aynı zamanda ilkokul yıllarında okulun tiyatro grubunda yer aldı dans grubunda gösteriler yaptı. Okulun voleybol takımının da degişmez bir elemanıydı. Çengelköy lisesinden 2005 yılında mezun oldu. Lisedeyken tenis ve yü...
  • Merve Aydın: Merve Aydın, 17 Mart 1990 tarihinde istanbul Bakırköy’de doğmuştur. Aslen Ordu’ludur. Babası Ordu’lu, annesi Bulgaristan göçmenidir. Özel Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Basketbolcu bir erkek kardeşi vardır. 1.81 boyunda, 60 kg’dur. ENKA spor kulübünün sporcusudur. Merve Aydın, 2008 yılında Dünya Gençler Atletizm Şampiyonasında 800 metre yarışında üçüncü gelerekgümüş madalya kazanmıştır. 15 yaşında 800 metreyi2.09 saniyede koştu, Dünya Şampiyonası barajını geçti ve Dünya Şampiyonası’na katı...
  • Merve Çağıran: 2010 yılında “Tek Türkiye” adlı dizi ile oyunculuk hayatına başladı.Merve Çağıran, 10 Kasım 1992 tarihinde Balıkesir’de doğmuştur. Küçüklüğünde ailesi İzmir’e taşındı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini de İzmir de tamamladı. 2011 yılında istanbul’a geldikten sonra, 2009 yılında Vahide Perçin, Altan Gördüm ve Tolga Örnek tarafından kurulan 35,5 sanat merkezi'nde eğitim aldı.Merve Çağıran, 2010 yılında “Tek Türkiye” adlı dizi ile oyunculuk hayatına başladı.Merve Çağıran, 2015 yılında “Tatlı K...
  • Merve Özbey: Erdem Kınay ile yaptığı düet ile tanındı.Merve Özbey, 17 Temmuz 1989 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Aslen Erzurumlu dur. İTÜ Konservatuvarı’nda ud ve piyano eğitimi alarak mezun oldu. Konservatuarda okurken masraflarını karşılamak için vokalisltik yaptı. 13 yaşında Mine Koşan'la başladı vokal yapmaya. Çok sonraları 1,5 yıl Ebru Gündeş’e, 4,5 yıl Demet Akalın’a vokalistlik yaptı. Ondan sonra da Bengü ile çalıştı. Son olarak da Erdem Kınay, 'gel artık bu kadar vokalistlik yeter' dedi.Trio Chios ...
  • Merve Boluğur: Fantastik gençlik dizisi Acemi Cadı’da canlandırdığı Ayşegül karakteri ile ünlenen, bu dizinin ardından Aşk Yeniden ve Kül ve Ateş adlı dizilerde rol alarak oyunculuk deneyimini arttıran Türk dizi, sinema ve reklam oyuncusu.Boluğur halen Gossip Girl adlı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlar’da Ayşegül karakterini canlandırmaktadır. Merve Boluğur, 16 Eylül 1987 tarihinde, istanbul’da dünyaya geldi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro Bölümü’nde bir süre oyunculuk eğitimi aldı.2006-2007 yıll...
Merve İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Merve ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Zeki, Duygusal, Maceracı, Sportmen olmalarıdır.

Merve İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Merve ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sanat Yönü Başarısız, Gereksiz İnatçı, Gaddar, Umursamaz olmalarıdır.

Merve isminin Notasyonları Nelerdir?

Merve isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

M: Muş
E: Edirne
R: Rize
V: Van
E: Edirne

Merve Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Mehmet
E: Ekrem
R: Rasim
V: Vehbi
E: Ekrem

Merve isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Mike
E: Echo
R: Romeo
V: Victor
E: Echo

Merve isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Merih
E: Engin
R: Reis
V: Vatan
E: Engin

Merve İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Merve ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Merve ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Merve ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Merve İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 14 yorum yapılmıştır.

ahmet
06.09.2019

nami deger sevgilimin ismi herseyim varligim mervem diyarbakir sevene canim feda sevmiyene elveda 21

tarhan 21
06.09.2019

diyarbakirin guz bebegi merve 21

evrem tarhan
06.09.2019

cooooooooooooooooook guzel bir isim

Yasemin Çapar
13.03.2019

Canım kankamın ismi. Onu çok seviyorum.

Mervenur
11.03.2019

İsmimi çok ama çok seviyorum ,güzel anlamı varimiş. Bu siteyi çok beğendim😎.

Aykut
07.03.2019

Ben freud. Okanın kankasıyım. Beni bulunnn. Adüye selamlar.

Merve Kar
04.03.2019

Ben 2006 yılında doğdum 12. 09. 2006 yılnda dünyqya geldim diyarbakır özel hastanede gözümü açtim💙💙.

Merve*
22.12.2018

En guzel merve ismi.

Birkan
03.12.2018

Aşkımın ismi😍.

Merve Şabul
16.05.2018

Tercih ediyorum mükemmel.


22.03.2018

Ben bir kraliçeyim merve!!!.

Pınar Kılıç
22.03.2018

Aynen merve ismin çok güzel.

Merve Kılıç
22.03.2018

Çok güzel.

Merve Türedi
31.05.2015

İsmim merve anlamı çok güzelmiş harika bir site.