İsim Arama

Mehmet İsminin Anlamı Nedir? Mehmet Ne Demek?

Mehmet ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Mehmet isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Mehmet isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Mehmet isminin anlamı nedir? Mehmet ne demek?

Mehmet isminin anlamı nedir?
  • Mehmet isminin cinsiyeti: Erkek
  • Mehmet isminin kökeni: Türkçe
  • Mehmet isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Mehmet ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Mehmet ismindeki harf sayısı: 6
  • Mehmet isminin rengi: Mavi
  • Mehmet isminin nitelikeri: Uyumlu, Çalışkan, Tez Canlı, Romantik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Mehmet

Mehmet isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Mehmet ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.

Mehmet isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Mehmet İsmiyle Uyumlu İsimler

Mehmet İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Mehre, Mehek, Kıymet, Mehida, Mehrunisa, Mehru, Rahmet, Besamet, Mehtiye, Mehira

Mehmet İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Sermet, Mehcur, Mehujael, Ahmet, Mehti, Samet, Mehmetçik, Mehmet, Abdüssamet, Muhammet

Mehmet ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Mehmet İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Mehmet İsmi Konulabilir Mi?

Mehmet isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Mehmet isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Mehmet İsmi Caiz Mi?

Mehmet ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Mehmet isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Mehmet İsminin Özellikleri

Mehmet isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Mehmet İsminin Sayı Analizi

Mehmet isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

M: 16
E: 6
H: 10
M: 16
E: 6
T: 24

Mehmet isminin numerolojik değeri: 78

Mehmet İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Mehmet İsmi İle Akrostiş Şiirler

Mutluluğum yüzümün gülüşü sensin
Elleri elinde olmalı yarin derler
Her tarafta seni arar dururum çiçeğim
Mutluluğum yüzümün gülüşü sensin
Elleri elinde olmalı yarin derler
Tam tamına sonsuza dek sevecek.

Mehmet İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Mehmet isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Mehmet

Mehmet İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Mehmet isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Mehmet

Mehmet İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Mehmet isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Mehmet

Mehmet İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Mehmet Helvacı: Mehmet Helvacı, 1960 yılında Samsun’da doğmuştur. Galatasaray Lisesi’nden 1978 yılında mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1982 yılında bitirdi. 1987 yılında yüksek lisansını bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakülnabilim dalında araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. “Kambiyo Senetlerinde Def’iler” tezi ile yüksek lisans derecesini 1985 yılında elde etmesini takiben doktora çalışmalarını İsviçre’de sürdürme kararı aldı. Lausanne Üni...
  • Mehmet Uçum: Mehmet Uçum, 19 Mayıs 1965 tarihinde Kars’da doğmuştur. Kars Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul Barosuna 14959 no ile kayıtlı olup serbest avukat olarak çalışmaktadır. İstanbul Barosu bünyesinde 1995 yılında kurulan Çalışma Hukuku Komisyonunun kuruluşunda görev almış, 8 yıl komisyon bünyesinde çalışmış ve 1998- 2002 döneminde başkanlığını yürütmüştür. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'nin kurucu üyeliğin...
  • Mehmet Nazif Günal: MNG Şirketler Topluluğunun kurucusudur. Nazif Günal, Forbes Türkiye tarafından hazırlanan, 2011’in “En Zengin 100 Türk” listesinde 450 milyon TL kişisel servetiyle 97. Sırada yer aldı. Mehmet Nazif Günal, 1948 yılında Artvin Arhavi’de doğmuştur. Yurdanur Gülal adında ablası vardır.1962 ve 1965 yılları arasında inşaat şantiyelerinde usta olarak çalışmıştır. 1965 ve 1971 yılları arasında ise inşaat sektöründe taşeron olarak faaliyet göstermiştir. 1971 yılında girdiği üniversite sınavı sonucunda OD...
  • Mehmet Kılıçlar: Mehmet Kılıçlar, 1965 yılında Tokat ilinin Artova ilçesi Taşpınar köyünde doğmuştur. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Yozgat-Sarıkaya ve Ankara-Haymana Kaymakam vekilliği, Giresun-Yağlıdere, Elazığ-Kovancılar Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı İçişleri Bakanlığı Temsilciliği ve İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem D...
  • Mehmet Ali Kumbuzoğlu: Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 1967 yılında Trabzon İli Çaykara İlçesinin Karaçam Beldesi’nde doğmuştur. İlkokula Rize Güneysu Dumankaya köyü’nde başladı, Trabzon, Çaykara Karaçam Beldesi’nde bitirdi. Ortaokul ve liseye Trabzon'da gitti. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ndenmezun oldu. Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 1993 yılındağünde çalıştı. Ardından 28 Mart 1994 tarihinde T.C.Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nda mesleki kariyerine Devlet Personel Uzman Y...
  • Mehmet Fuat Umay: Çocuk Esirgeme Kurumu’nun kurucusu olan TBMM Milletvekili. Mehmet Fuat Umay, 24 Şubat 1885 tarihinde, Kırklareli’nde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitimini bu şehirde tamamladıktan sonra lise eğitimi için Edirne’ye giden Umay, Edirne Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini ise İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladı.Fakülteden mezun olduktan sonra doktorluk kariyerine Tırnovacık’ta başlayan Umay, Balkan Savaşı sonrası Kırklareli’de belediye doktorluğu görevine getirildi. Burada görev ya...
  • Mehmet Ali Alabora: Mehmet Ali Alabora, 25 Kasım 1977 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Oyuncu Mustafa Alabora ve Betül Arım çiftinin oğludur. İlk tiyatro deneyimini, ortaokulun tiyatro kolunda İngilizce oynadıkları, Çöpçatan (The Matchmaker), Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunları ile yaşayan Memet Ali Alabora lise yıllarında da , “Shakespeare Çeşitlemeler”, “Biz, Orhan Veli” gibi oyunlarda rol aldı. Özel Boğaziçi Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden ...
  • Mehmet Kurtuluş: Fatih Akın ile beraber çalıştığı projeler ile bilinen Türk kökenli Alman oyuncu. Tiyatro kökenli bir oyuncu olan Kurtuluş, 1998 yılında Fatih Akın’ın yönettiği Kısa ve Acısız adlı sinema filmi ile öne kavuştu. 20’den fazla filmde rol alan Kurtuluş, 2007 yılında, Osman Sınav’ın yönettiği Pars adlı sinema filmi sayesinde Türk izleyicilerle de buluştu. Mehmet Kurtuluş, 27 Nisan 1972 tarihinde, Uşak, Türkiye’de dünyaya geldi. Ailesi, Mehmet daha henüz 1.5 yaşındayken Almanya’ya çalışmak için göçünce...
  • Mehmet Ada Öztekin: Mehmet Ada Öztekin, 1976 yılında Antalya’da doğmuştur. İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi bölümler İşletme bölümünden mezun oldu. 2007 yılına kadar 300 den fazla reklam filminde yönetmen ve yardımcı yönetmenlik yapmıştır. İzmir’deki üniversite yıllarında İl boyunca özel radyolarda yöneticilik yapmıştır. Radyoda "Gamlı Baykuş" isimli radyo programını hazırlayıp sundu. Okul bittikten sonra İstanbul'a gittiğinde bir yapım şirketinde çalışmaya başladı.Mehmet Ada Öztekin, birçok reklam filmi, v...
  • Mehmet Özgür: Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenidir.Mehmet Özgür, 30 Ağustos 1970 tarihinde Antalya, Korkuteli’nde doğmuştur. Annesinin adı Elmas Özgür’dür. Liseyi Korkuteli’nde okuduktan sonra Antalya’ya taşınmışlardır. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1988 yılında 18 yaşında iken Antalya'dığı tiyatro etkinliğiyle sanat yaşamına başladı. Ardından 1989 yılında Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına katıldı. 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev almaya...
Mehmet İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Mehmet ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Zeki, Duygusal, Sakin, Canayakın olmalarıdır.

Mehmet İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Mehmet ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sanat Yönü Başarısız, Gereksiz İnatçı, Panik, Sessiz olmalarıdır.

Mehmet isminin Notasyonları Nelerdir?

Mehmet isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

M: Muş
E: Edirne
H: Hatay
M: Muş
E: Edirne
T: Tokat

Mehmet Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Mehmet
E: Ekrem
H: Hasan
M: Mehmet
E: Ekrem
T: Temel

Mehmet isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Mike
E: Echo
H: Hotel
M: Mike
E: Echo
T: Tanfo

Mehmet isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

M: Merih
E: Engin
H: Halat
M: Merih
E: Engin
T: Turgut

Mehmet İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Mehmet ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Mehmet ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Mehmet ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Mehmet İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 7 yorum yapılmıştır.

Memocan Betdemir
07.10.2019

Mehmet ismini hiç sevmiyorum. Mehmetler genelde çok kıl insanlar oluyor.

Memo
06.11.2018

Cok güzel ya.

Sabriye Sökmen
16.01.2018

Çok beğendim çok güzel.

Semiye Fert
16.01.2018

Güzel.

Mehmet Ugur
27.12.2017

Kuşkularıma hep yenik düşüyorum çaresiz olunca çabuk pes ediyorum ticaret te hep zarar ediyorum.

Mehmet
07.12.2017

Tam beni anlatıyor aynı ben.

Memo
08.04.2015

Çok uygun.