İsim Arama

Kor İsminin Anlamı Nedir? Kor Ne Demek?

Kor ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Kor isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Kor isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Kor isminin anlamı nedir? Kor ne demek?

Kor isminin anlamı nedir?
  • Kor isminin cinsiyeti: Erkek
  • Kor isminin kökeni: Türkçe
  • Kor isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Kor ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Kor ismindeki harf sayısı: 3
  • Kor isminin rengi: Mavi
  • Kor isminin nitelikeri: Hayalperest, Pozitif, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Kor

Kor isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Kor ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Kor isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Kor İsmiyle Uyumlu İsimler

Kor İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Korinna, Akkor, Korene, Kore, Kori, Koren

Kor İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Koraslan, Koryiğit, Koryay, Korgan, Korkan, Korçak, Korel, Kortak, Kortaş, Korman

Kor ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Kor İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Kor İsmi Konulabilir Mi?

Kor isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Kor isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Kor İsmi Caiz Mi?

Kor ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Kor isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Kor İsminin Özellikleri

Kor isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Kor İsminin Sayı Analizi

Kor isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

K: 14
O: 18
R: 21

Kor isminin numerolojik değeri: 53

Kor İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Kor İsmi İle Akrostiş Şiirler

K ablim attığı sürece sen içinde kalacaksın
Olmasa yanımda her an özlediğimsin
Resmin belki beni mutlu eden, yüreğime su serpen,

Kor İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Kor isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Kor

Kor İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Kor isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Kor

Kor İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Kor isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Kor

Kor İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Korcan Karar: İlk foto muhabirliği ile bu işe başladı ardından TV’lerde yöneticilik yaptı, haber anchormanliği yaptı.Korcan Karar, 17 Kasım 1961 tarihinde İzmir’de Göztepe semtinde ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Zamanında dedeleri Sakız adasından İzmir'e göç etmişlerdir. İzmir]’de Özel İtalyan lisesinden mezun oldu.Roma Santa Cecilia Konservatuvarı’nda viyolonsel eğitimi aldı. Gazeteciliğe 1981 yılında İzmir Yeni Asır Gazetesi’nin İtalya, Roma muhabiri olarak başladı. 1985 yılında Sabah Gazetesi’nin k...
  • Koray Candemir: MaSKott müzik grubunun solisti, gitaristi olarak görev yapmaktadır.Koray Candemir, 7 Ağustos 1975 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Tam adı Orçun Koray Candemir’dır. Müzik ile tanışması abisi Durul Candemir sayesinde olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği mezunudur. Lise yıllarında müziğe başlayan Koray Candemir arkadaşları ile birlikte kurduğu gurubu ile Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması'na katılarak dereceye girdi. Liseden sonra İstanbul'da çeşitli ...
  • Korkut Özal: Korkut Özal, 29 Mayıs 1929 tarihinde Malatya’da Hafize ve Mehmet Sıddık Özal'in 3. Çocuğu olarak doğmuştur. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşidir.Haziran 1951'de istanbul Teknik Üniversitesi (İTU) İnşaat Fakültesi'nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1951 yılının Eylül ayından 1961 MaSu İşlerinde (DSİ) Malatya Şube Baş Mühendisi,Elazığ Bölge Müdürü ve Genel Müdürlük İşletme Dairesi Reisi olarak çalıştı.Bu arada 1956-1957 yıllarında ABD'de Su Kaynakları Sistem Planlaması ve Yeralt...
  • Korkunç İvan: Ivan IV Vasilyevich ya da bilinen adıyla Korkunç Ivan, 1533-1584 yılları arasında Rusya’nın liderliğini yapmış olan despot devlet adamıdır. Kazan ve Sibirya’yı ele geçirmiş, Rusya’yı o tarihe kadar çıkmış olduğu en geniş sınırlara çıkartmış, halkı arasında hem bir kahrama, hem de korkulacak bir diktatör olarak anılmıştır. Ivan IV Vasilyevich, 25 Ağustos 1530 tarihinde, Moskova’da dünyaya geldi. III. Vasili’nin oğlu olarak doğan Prens Ivan, babasının henüz kendisi üç yaşındayken kan zehirlenmesi ...
  • Koray Avcı (müzisyen): Koray Avcı, söylediği şarkılar ile sosyal medyada çok paylaşılan müzisyendir.Koray Avcı (müzisyen), 1984 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslen Erzincan Tercan'lıdır. Muğla Üniversitesi Fizik Mühendisliğinden mezun oldu. Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde eğitimine devam etmektedir. Muğla’da üniversite hayatı devamlan bir arkadaşının yanına oturup şarkı söylemesiyle hayatı değişir. O günden sonra sokaklarda şarkı söylerler. Okul bittikten sonra Ankara'ya dönen Koray Avcı, daha önce çıktığı h...
  • Korkmaz Yiğit: Korkmaz Yiğit, 10 Nisan 1943 tarihinde Kars'tan Erzincan'a göç etmiş Azeri asıllı bir ailenin çocuğu olarak Erzincan’da doğmuştur. İstanbul’da Pertevniyal Lisesinden mezun oldu. istanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdikten sonra müteahhitlik yapmaya başladı. Korkmaz Yiğit, 1990'lı yılların başında İstanbul'da gerçekleştirdiği üst-gelir grubuna dönük inşaat projeleriyle adını duyurdu.1997 yılında Bank Ekspres'i Doğuş Holding'ten 85 milyon dolara satın alarak Korkmaz Yiğit Holding bünye...
  • Korel Cezayirli: Korel Cezayirli, 2 Nisan 1976 tarihindeAnkara’da doğmuştur. İlkokul ve ortaokula Bahçeli evlerde gitti ve Deneme lisesine devam etti.1985 – 1994 yılları arasında yüzme, basketbol ve artistik buz pateni dallarında lisanslı sporcu oldu. Korel Cezayirli 199 modern dans ve jazz dans üzerine dersler aldı. 1996’da Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Tiyatro Bölümü’nü kazandı. 2000 yılında konservatuvardan mezun olduğunda “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir...
  • Koray Aydın: 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Trabzon MHP Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi ve Meclis Başkanvekilliğine seçildi.Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini, babasının memuriyeti sebebiyle Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesinden mezun oldu. 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği MHP Trabzon Gençlik Kolları’na daha sonra başkan oldu. 1977 Milletvekili seçimleri...
  • Korkut Eken: Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibi özel harekatçı. Korkut Eken, 1945 yılında Ankara'da doğdu. 1963 yılında baba mesleği olan subaylığa ilk adımı Kara Harp Okulu'na girerek attı. 1965 yılında mezun oldu.Kıbrıs Barış Harekatı öncesi, Ada'daki mücahitleri örgütleyerek harekat öncesi alt yapının oluşturulmasında aktif görev aldı. Hava İndirme Tugayı'nda görevliyken, 20 Temmuz 1974 sabahı paraşütçü birliklerle Kıbrıs'a havadan atlayarak Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldıKıbrıs'ta ilk görev yapan...
  • Korhan Abay: Oyuncu, yazar, film yönetmeni, film yapımcısı ve sunucuKorhan Abay, 1954 yılında istanbul’da doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nden 1972 yılında mezun oldu. 1978 yılında da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 1974 yılından sonra çeşitlbirçok sinema filminde aktörlük yaptı. 1982 yılında Hayvanat Bahçesi adlı tiyatro oyununda yazar, oyuncu ve yapımcı oldu.1986-1987 yıllarında “Büyük Koşu” adlı 3 bölümlük TV dizisinde, yazar, yönetmen, oyuncu ve yapımcı olarak görev yaptı. 1987-1998 yıll...
Kor İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Kor ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Romantik, Sırdaş, Maceracı olmalarıdır.

Kor İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Kor ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kıskanç, İçine Kapanık, Gaddar olmalarıdır.

Kor isminin Notasyonları Nelerdir?

Kor isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

K: Kars
O: Ordu
R: Rize

Kor Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kadri
O: Osman
R: Rasim

Kor isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kilo
O: Oscar
R: Romeo

Kor isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kalyon
O: Oruç
R: Reis

Kor İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Kor ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Kor ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Kor ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Kor İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.