İsim Arama

Kay İsminin Anlamı Nedir? Kay Ne Demek?

Kay ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Kay isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Kay isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Kay isminin anlamı nedir? Kay ne demek?

Kay isminin anlamı nedir?
  • Kay isminin cinsiyeti: Erkek
  • Kay isminin kökeni: Türkçe
  • Kay isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Kay ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Kay ismindeki harf sayısı: 3
  • Kay isminin rengi: Mavi
  • Kay isminin nitelikeri: Hayalperest, İnatçı, Maceracı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Kay

Kay isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Kay ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.

Kay isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Kay İsmiyle Uyumlu İsimler

Kay İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Kayla, Arkay, Pekay, Kaymak, Oskay, Kayan, Kayra

Kay İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Kayral, Tokay, Kayagün, Dalokay, Kayın, Bozokay, Işıkay, Gaşkay, Kaygısız, Bükay

Kay ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Kay İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Kay İsmi Konulabilir Mi?

Kay isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Kay isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Kay İsmi Caiz Mi?

Kay ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Kay isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Kay İsminin Özellikleri

Kay isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.

Kay İsminin Sayı Analizi

Kay isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

K: 14
A: 1
Y: 28

Kay isminin numerolojik değeri: 43

Kay İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Kay İsmi İle Akrostiş Şiirler

Karanlığıma son verenim ay parçamsın
Adın, kokun, sesin…
Yaşanmıyor sensiz bu yaban eller’de…

Kay İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Kay isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Kay

Kay İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Kay isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Kay

Kay İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Kay isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Kay

Kay İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Kayra Şenocak: Kayra Şenocak, 25 Haziran 1978 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Aslen Karadenizlidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. Kayra Şenocak, 1998 yılındaAynalı Tahir adlı diziyle televizyon seyircisinin karşısına çıktı. Senaryosunu Sergin Akyaz’ın yazdığı ve Alişan, Erkan Petekkaya, Yeşim Büber, Saruhan Yücel, Emine Ün, Tuğba Özay ve Doğa Bekleriz’in de oynadığı dizide, ‘Bilal’ rolünü canlandıran Kayra Şenocak, ge...
  • Kaygusuz Abdal: Alevî-Bektaşî halk ozanıdır.Kaygusuz Abdal, 1341yılında Alaiye’de (Alanya)doğmuştur.Asıl adı Alaeddin Gaybi’dir. Babası Alaiye Beyi Hüsameddin Mahmud’dur. İyi bir öğrenim görmüştür.Hacı Bektaşi Veli’den sonra Bektaşîlik tarikâtının başına geçen Abdal Musa'ya bağlanarak tasavvuf yoluna girdi. Genç yaşta Abdal Musa’ya derviş olarak Kaygusuz adını almıştır. Kaygusuz Abdal, abdallık yoluna girmenin özelliklerakalını, bıyığını, kaslarını kestirmek olduğu için öyle dolaşırmış.Kaygusuz Abdal, Bektaşî e...
  • Kayhan Yıldızoğlu: Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936tarihinde istanbul Yeşilköy'de büyük bir yalıda ailenin tek çocuğu olarak doğmuştur. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir Ziraat Mühendisi, annesi Giritli bir öğretmendir. 1952′de babası bakanlıkta müsteşarlık için Ankara’ya tayin olur, ve Ankara’ya taşınırlar. Böylece liseyi Kavaklıdere’deki lisede okur. Liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesinde okur ama 3. sınıfa geldiğinde okulu bırakır Askerliğini 1957'de istanbul'da yedek subay olarak kambiyosunda d...
  • Kaya Çilingiroğlu: Kaya Çilingiroğlu, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Dr. Gülümser hanım, babası Prof. Dr.Hüseyin Kaya Çilingiroğlu’nun tek çocuğudur. Çilingiroğlu ailesi Trabzon'un Sürmene ilçesinin, bugün bile otomobilin zor çıkabildiği, eski adıyle Zavli, şimdiki adıyle Muratlı köyünden.Yavuz Sultan Selim zamanında, ona çilingirlik yapan bir ailenin halkası olmaları nedeni ile “Çilingiroğlu” soyadı da oradan geliyormuş. Baba Hüseyin Kaya Çilingiroğlu İstanbul’da tanınmış bir cerrah doktodur. Baba Hüseyin...
  • Kayahan: Kayahan Açar, 29 Mart 1949 tarihinde Albay Süleyman Açar ile Firuzan Hanım’ın oğlu olarak İzmir’de doğmuştur. Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara'da geçirdi. Daha sonra istanbul'a yerleşti. Kızının eğitiminden dolayı İstanbul'da Uzun süre yaşadı ama asıl oturduğu yer, bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gömeç’teki İnta sevgi Köyüdür. Yılın büyük bölümünü geçirdiği Gömeç’e olan bağını ise “Gömeç” adlı şar...
Kay İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Kay ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Romantik, Girişken, Gezgin olmalarıdır.

Kay İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Kay ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kıskanç, Agresif, Geçmişte Yaşayan olmalarıdır.

Kay isminin Notasyonları Nelerdir?

Kay isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

K: Kars
A: Adana
Y: Yozgat

Kay Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kadri
A: Ahmet
Y: Yahya

Kay isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kilo
A: Alfa
Y: Yankee

Kay isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kalyon
A: Aydın
Y: Yılmaz

Kay İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Kay ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Kay ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Kay ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Kay İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.