İsim Arama

Jülide İsminin Anlamı Nedir? Jülide Ne Demek?

Jülide ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Jülide isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Jülide isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Jülide isminin anlamı nedir? Jülide ne demek?

Jülide isminin anlamı nedir?
  • Jülide isminin cinsiyeti: Kız
  • Jülide isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Jülide isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Jülide ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Jülide ismindeki harf sayısı: 6
  • Jülide isminin rengi: Pembe
  • Jülide isminin nitelikeri: Mutlu, Çekici, Gösterişli, Yaramaz, Agresif, Çalışkan

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Jülide

Jülide isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Jülide ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

J: Kaprisli ve Kıskançlık timsalidir. Sürekli kapris yapar ve herşeye sahip olmak ister.
Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.

Jülide isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Jülide İsmiyle Uyumlu İsimler

Jülide İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Hurşide, Müride, Müfide, Nüvide, Valide, Efide, Dide, Hamide, Reşide, Mezide

Jülide İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Cihandide, Zoraide, Şide

Jülide ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Jülide İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Jülide İsmi Konulabilir Mi?

Jülide isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Jülide isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Jülide İsmi Caiz Mi?

Jülide ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Jülide isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Jülide İsminin Özellikleri

Jülide isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Dürüstlük ve insanlara eşit davranmaya çok önem verirler. Çok iyi arkadaştırlar. Arkadaşlarının, dostlarının mutlu olmaları için çabalarlar. Ancak diğer insanlara verdikleri önemi kendilerine vermeyebilirler. Kendi yeteneklerini göz ardı edebilirler.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Jülide İsminin Sayı Analizi

Jülide isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

J: 13
Ü: 26
L: 15
İ: 12
D: 5
E: 6

Jülide isminin numerolojik değeri: 77

Jülide İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Jülide İsmi İle Akrostiş Şiirler

Jargonu bozulmuş bu dünyada
Ürkersin bedenim solmasın hiç aşk çiçeği
Lüzumsuz sözler sarf etmek yerine
İsmini duymak bile mutlu ediyordu beni
Dertsiz bir hayat istiyorum ben
Eskisi gibi güzel durmuyor

Jülide İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Jülide isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Jülide

Jülide İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Jülide isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Jülide

Jülide İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Jülide isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Jülide

Jülide İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Jülide Kural: Jülide Kural, 1965 yılında Adana’da doğmuştur. Çerkez kökenlidir. İzmit’te büyüdü. Lise sona kadar İzmit’te okudu. Tiyatro ile lise birde iken tanıştı. Kazandığı Ortadoğu Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde okumak için Ankara’ya gitti. Bu arada AST’ta (Ankara Sanat Tiyatrosu) oynadı. Felsefe okurken naklini istanbul’a İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne aldırdı. Bir yıl sonrada İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavına girdi. İstanbul Üniversi...
  • Jülide Gülizar: Haber spikeri, sunucu, yazar, eğitmenTRT'nin ve Türkiye’nin ilk haber spikerlerindendir. Türkçeyi doğru kullanarak genç kuşaklara örnek oldu ve dil konusunda yetiştirdiği pek çok kişiyi radyo ve televizyonlara kazandırdı. Jülide Gülizar (Göksan), 1929 yılındaAdana’da doğmuştur. Annesinin adı Nigâr,demiryolları’nda memur olan babasının adı Kemal Göksan’dır. Anne babası, Reşat Nuri Güntekin’in Akşam Güneşi romanını okuduklarında oradaki Jülide ismini çok beğenip doğan ilk kızlarına vermişler. Ayha...
  • Jülide Ateş: Spiker, Tv.sunucusu, moderatörJülide Ateş, 1971 tarihinde Elazığ’da doğmuştur. Babası havacı subaydır. Bir ablası vardır. Gençliği İzmir’de askeri lojmanlarda geçti. Liseyi İzmir’de okudu. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Çocukluğu paten üzerinde geçen Jülide Ateş, gençliğinde lisanslı yelken ve basketbol sporları ile ilgilendi. 1990 yılında Türkiye güzeli seçildi. 1990 yıls World güzellik yarışmalarında dokuzuncu oldu.Televizyonculuğa 1990 yıl...
Jülide İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Jülide ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Hayalperest, Sağlamcı, Yetenekli, Enerjik, Güçlü, Duygusal olmalarıdır.

Jülide İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Jülide ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kaprisli, Sinsi, Obur, Kırılgan, Güçsüz, Gereksiz İnatçı olmalarıdır.

Jülide isminin Notasyonları Nelerdir?

Jülide isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

J: Jandarma
Ü: Ünye
L: Lüleburgaz
İ: İzmir
D: Denizli
E: Edirne

Jülide Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

J: Jale
Ü: Ümit
L: Lokum
İ: İrfan
D: Davut
E: Ekrem

Jülide isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

J: Juliet
Ü:
L: Lima
İ:
D: Delta
E: Echo

Jülide isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

J: Jale
Ü:
L: Levent
İ: İstif
D: Deniz
E: Engin

Jülide İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Jülide ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Jülide ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Jülide ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Jülide İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.