İsim Arama

Hakan İsminin Anlamı Nedir? Hakan Ne Demek?

Hakan ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Hakan isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Hakan isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Hakan isminin anlamı nedir? Hakan ne demek?

Hakan isminin anlamı nedir?
  • Hakan isminin cinsiyeti: Erkek
  • Hakan isminin kökeni: Türkçe
  • Hakan isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Hakan ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Hakan ismindeki harf sayısı: 5
  • Hakan isminin rengi: Mavi
  • Hakan isminin nitelikeri: Tez Canlı, İnatçı, Hayalperest, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Hakan

Hakan isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Hakan ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Hakan isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Hakan İsmiyle Uyumlu İsimler

Hakan İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Pekkan, Hakkoz, Soykan, Muskan, Günebakan, Hakikat, Hakime, Sevkan, Türkan, Hakupha

Hakan İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Süerkan, Oğuzkan, Tarkan, Aşkan, Tümkan, Patvakan, Türkkan, Şimşekkan, Arıkan, Torkan

Hakan ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Hakan İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Hakan İsmi Konulabilir Mi?

Hakan isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Hakan isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Hakan İsmi Caiz Mi?

Hakan ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Hakan isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Hakan İsminin Özellikleri

Hakan isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Hakan İsminin Sayı Analizi

Hakan isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

H: 10
A: 1
K: 14
A: 1
N: 17

Hakan isminin numerolojik değeri: 43

Hakan İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Hakan İsmi İle Akrostiş Şiirler

Hasretinle tarumar oldu gönlüm
Anneye ithafen yazılmıştır.
Kollarımı açtım gel bekleniyorsun
Anneye ithafen yazılmıştır.
Nasıl kötü bir özelliktir insanlardaki cehalet

Hakan İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Hakan isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Hakan

Hakan İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Hakan isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Hakan

Hakan İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Hakan isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Hakan

Hakan İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Hakan Eratik: 2015 yılında Kara Kutu adlı dizide oynadı.Hakan Eratik, 7 Eylül 1977 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 2005 yılında “Ödülandırdığı “Tolga” rolü ile oyunculuğa başladı.2005 yılında “Ödünç Hayat” dizisinde “Tolga”, 2006 yılında “Sırça Köşk” dizisinde “Aziz Derman”, 2007’de “Geniş Zamanlar” adlı dizide “Ahmet”, yine aynı yıl ATV ekranlarında yayınlanan “Sessiz Gemiler” adlı dizide “Talat” karakterini canlandırdı.2007 yılında “Sessiz Gemiler” adlı dizide başrol oyuncularından Savaş Dinçel, henüz dizi...
  • Hakan Pişkin: Hakan Pişkin, 1967 yılında Karabük’de doğmuştur. Karabük TED Koleji’nden mezun oldu. 9 Eylül Üniversitesi, İktisat Fakültesi’ne girdi, 3 yıl sonra atıldı. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavına girdi ve kazandı. Müşfik Kenter’in öğrencisi oldu. Mezun olduktan sonra, 1 yıl Şehir Tiyatroları’nda oynadı. O dönemde televizyonda, Uğurlugiller ve birkaç reklam projesinde oynadı. Hakan Pişkin, konservatuardan mezun oldukta kaldı. 1992 yılında Londra’da Güven Kıraç, Meltem Cum...
  • Hakan Salınmış: 1993 yılında "Ferhunde Hanımlar"da "Çaycı Mehmet" rolüyle tanındı.Hakan Salınmış, 3 Nisan 1964 tarihinde Ankara’da doğmuştur. 1981 yılında Altındağ Belediye Tiyatrosu'nda tiyatro eğitimine başladı. Hakan Salınmış, bir oto tamirleri sahibi olduğu tamircide, akşamları da tiyatro sahnesinde ustalığını konuşturdu.Hakan Salınmış, 2001 - 2008 yılları arasında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev yaptı.Hakan Salınmış, 1993 yılında başlayıp 1350 bölüm devam edip 1999 yılında sona eren “Ferhund...
  • Hakan Boyav: Hakan Boyav, 10 Ocak 1964 tarihinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğmuştur. İzmir, Bornova’daki Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden 1974 yılında mezun oldu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdi. 1988 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na ataması yapılarak kadrolu tiyatrocu olarak göreve başladı. 1993 yılına kadar Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu ve 2003 yılına kadar orada görev yaptı. 2003 yılında Ankara Dev...
  • Hakan Aygün: Hakan Aygün, 29 Ekim 1962 tarihinde Giresun’da doğmuştur. 1986 yılınkara Bürosunda gazeteciliğe başladı. Eğitimden, sağlığa ve parlamento muhabirliğine kadar pek çok alanda görev yaptı. 1991 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nden ayrıldı. O dönemde liberal çizgiyi benimseyen Aktüel Dergisi’nin Ankara Temsilciğini üstlendi. Özel TV’lerin kurulmasıyla Türkiye’nin ilk özel televizyoncuları arasına katıldı.Hakan Aygün, Show TV Ankara Temsilciliği, Milliyet Gazetesi Haber Müdürlüğü (İstanbul),görevlerinde ...
  • Hakan Yılmaz: Hakan Yılmaz, 6 Aralık 1969 tarihinde Rize’de doğmuştur. Daha ilkokul sıralarındayken piyeslerde oynamaya başladı. Lise yıllarında dans dersleri aldı ve daha sonra da 3 yıl dans dersleri verdi. Konservatuara girmek istedi ancak kazanamadı. Amatör tiyatro grupları ile okullarda çocuk oyunlarında oynadı. 1988 yılında 18 yaşındayken TRT’deki Pazar 88 ile ilk kez ekrana çıktıAskerlik görevi sırasında 15 ay fotoğrafçılık ve animasyon ekibinde görev alıp gösteriler yaptı. Askerlik bitince de Antalya’y...
  • Hakan Ka: 2015 yılı “Benzemez Kimse Sana” yarışmacısıHakan Ka, 9 Mart 1974tarihinde Bursa’da doğmuştur. Tam adı Hakan Karayaşar’dır. Çocukluğu Bursa’da geçti. 7 yaşında basketbol oynamaya başladı. Ancak ilerleyen dönemlerde sakatlanınca basketbol hayatı sona erdi. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunudur. Başarılı bir ameliyat geçirmesine rağmen üst düzey spor yapabileceğini düşünmediği için genç yaşta antrenör olarak hayatına devam etti. Efes Pilsen (Anadolu Efes)’de antrenörlük ...
  • Hakan Akın: Hakan Akın, 12 Ocak 1966 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Küçük yaşlarda merak saldığı oyunculuğu meslek haline getirdi. 1982 yılında Ankara lerine katıldı, elemelerden geçerek kurslarında eğitim gördü.Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. Hakan Akın, Ankara Sanat Tiyatrosu, Ankara Ekin Tiyatrosu ve Tiyatro Kale gibi topluluklarda eğitim aldı.Seslendirme çalışmalarına 1984 yılında, Ankara Sanat Tiyatrosu’nda kursiyer iken Ankara’da, TRT’de başladı.Dublaj yapmakta ve sinema ve diziler...
  • Hakan Bayrakçı: SONAR araştırma şirketinin başkanıdır.Hakan Bayrakçı, 1960 yılında istanbul’da Mesut ve Seniha Bayrakçı çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Baba tarafı Erzurum, anne tarafı İstanbulludur. Sırmahan Başbuğoğlu ve Mehmet Bayrakçı adlarında kardeşleri vardır. Saint Benoit ve Saint Michel Fransız kolejlerinde orta ve lise öğrenimini gördü. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1982 – 1984 yılları arasında, ”Çadırlar”, ”Ortaızı Fırtına” isimli kitapları yazdı.1988 yılında SONAR araştırma şirk...
  • Hakan Vanlı: Hakan Vanlı, 1 Mart 1963 tarihinde Ankara’da doğmuştur.Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Devlet Tiyatrosu kadrolu sanatçısı olan Hakan Vanlı, tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı ve aynı zamanda dublaj çalışmaları da yapmaktadır. Duru Tiyatro bünyesinde açılan ğitmenlik yapmaktadır.1001 yılında “Evlilik Okulu” adlı dizide Açelya Akkoyun ile başrolü paylaştı.2014 yılında TRT1 de gösterilen “Diriliş: Ertuğrul” adlı dizide Kurdoğlu kara...
Hakan İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Hakan ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Sakin, Girişken, Romantik, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Hakan İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Hakan ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Panik, Agresif, Kıskanç, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Hakan isminin Notasyonları Nelerdir?

Hakan isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

H: Hatay
A: Adana
K: Kars
A: Adana
N: Niğde

Hakan Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

H: Hasan
A: Ahmet
K: Kadri
A: Ahmet
N: Nizam

Hakan isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

H: Hotel
A: Alfa
K: Kilo
A: Alfa
N: November

Hakan isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

H: Halat
A: Aydın
K: Kalyon
A: Aydın
N: Neptün

Hakan İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Hakan ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Hakan ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Hakan ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Hakan İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Hakan Örüç
02.05.2018

Şanlıurfa viranşehir de yasiyorum.