İsim Arama

Gül İsminin Anlamı Nedir? Gül Ne Demek?

Gül ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Gül isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Gül isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Gül isminin anlamı nedir? Gül ne demek?

Gül isminin anlamı nedir?
  • Gül isminin cinsiyeti: Kız
  • Gül isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Gül isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Gül ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Gül ismindeki harf sayısı: 3
  • Gül isminin rengi: Pembe
  • Gül isminin nitelikeri: Tembel, Çekici, Gösterişli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Gül

Gül isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Gül ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

G: Sürekli güce ihtiyaç duyar. Bunu elde etmek için herşeyi yapar ve çok inatçıdır.
Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

Gül isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Gül İsmiyle Uyumlu İsimler

Gül ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Gül İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Gül İsmi Konulabilir Mi?

Gül isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Gül isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Gül İsmi Caiz Mi?

Gül ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Gül isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Gül İsminin Özellikleri

Gül isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Oldukça aktif, entelektüel insanlardır. Öğrenmeyi çok severler. Öğrendiklerini kullanarak sorunları çözme yetenekleri oldukça fazladır. Geleceği görebilen insanlardır. Kendilerini bazen medyum gibi bile hissederler. Özellikle parasal konularda iyi yatırımlar yapabilirler. Kendi ayaklarında durabilen, sistemli, düzenli yaşamayı seven inanlardır.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Gül İsminin Sayı Analizi

Gül isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

G: 8
Ü: 26
L: 15

Gül isminin numerolojik değeri: 49

Gül İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Gül İsmi İle Akrostiş Şiirler

Gidişindi beni bitiren..
Üst üste geliyor herşey sen yoksun diye.
Leyla ve Mecnun gibi bir aşkı yaşarız biz…

Gül İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Gül isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Gül

Gül İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Gül isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Gül

Gül İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Gül isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Gül

Gül İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Güler Ökten: Bizimkiler dizisindeki Kızıl lakaplı doktor Türkan rolüyle tanındı.Güler Ökten, 14 Kasım 1941 tarihinde Isparta’da doğmuştur. Tam adı Servet Güler Ökten’dir. İstanbul Devlet Konservatuvarında okurken Yıldız Kenter'in ilk mezun ettiği öğrencilerden oldu.1947 yılında daha 6 yaşında bir kız çocuğu iken bir çocuk filminde rol alarak sanat hayatına başladı. 1960 yılında Tiyatro oyunlarında oynama filmi ve dizide de rol aldığı gibi seslendirme çalışmaları da yapmıştır.1973 yılına kadar sadece dublaj ç...
  • Gül Fakı: Esas adı Fatmagül Fakı’dır. 3 Şubat 1990 tarihinde Konya’da doğmuştur.Aslen Hatay’lı olan Gül Fakı, Dr. Oktay Duran Anadolu Lisesi mezunudur. 2010 yılında Aydın Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olmuştur. Stajını da görsel medya şirketlerinde yapmıştır. Türk Hava Yollarında iki buçuk yıl hoGül Fakı spiker ve sunucu olmak için hosteslikten ayrılmıştır.İstanbul’da ailesiyle birlikte yaşayan Gül Fakı, çevresinde de Brezilyalı Manken Adriana Lima’ya olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Utan...
  • Gülçin Santırcıoğlu: Elveda Rumeli Dizisindeki Hatice karakteri ile tanındı.Gülçin Santırcıoğlu, Ağustos 1977 yılında İzmir'de doğmuştur. Babası İbrahim Santırcıoğlu Manisalı olup tekstil işiyle uğraşmaktadır. Annesi Selime Santırcıoğlu ev hanımıdır. Elçin adında bir kız kardeşi vardır. İlk ve orta öğrenimini İzmir Özel Fatih Lisesi'nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Şan Bölümünden mezun oldu. Gülçin Santırcıoğlu, Konservatuvardan mezun olduktan sonra 2002 yılında, istanbul'...
  • Gülşah Yılmaz: İşte Benim Stilim 3. Sezon yarışmacısıGülşah Yılmaz, 1983 yılında istanbul’da doğmuştur. Tam adı Serpil Gülşah Yılmaz’dır. Güzel sanatlar Akademisi mezunudur. Oryantal dans etmeyi çok sevenürkiye derecesi olduğunu belirtmiştir.Modayı yakından takip eden,asıl mesleği modacı ve styling olan Gülşah Yılmaz, gayrimenkul işiyle uğraşmaktadır. Ondan önce Mağazaların marka vitrinlerini tasarlayıp yapmakta idi ancak ekonomik kriz yüzünden işine ara vermek zorunda kalmış.Gülşah Yılmaz, İşte Benim Stilim 3...
  • Gülsin Onay: Ünü 5 kıtada 56 ülkeye yayılmıştır ve Venezüella'dan Japonya'ya kadar her yerde konser vermiştir. Gülsin Onay, 12 Eylül 1954 tarihinde istanbul’da Erenköy'de bir köşkte doğmuştur. Alman bir baba ile Türk bir annenin kızıdır. Anne Gülen Erim piyanist, baba Joachim Reusch ise kemancıdır. Annesi Almanya’da konservatuar eğitimi sırasında tanıştığı eşiyle evlenebilmek için müzik kariyerini bırakan ve Türk uyruğuna geçen Joachim Resuch, Türkiye'de ticaretle uğraşmakta idi. Müzisyen bir aileden gelen G...
  • Gülben Ergen: Gülben Ergen, 1972 doğumlu ünlü ses sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu. Mankenlikle başladığı kariyerinde Fırat, Marziye ve Dadı adlı dizileriyle tanınan Ergen, ayrıca albümleriyle de şarkıcılıkta kendini kanıtlamış bir isim. 2004 yılının eylül ayında Sultan’s of the Dance ve Anadolu Ateşi adlı şovlarıyla adını duyuran Mustafa Erdoğan ile evlenen Ergen, 18 Ocak 2007’de bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Gülben Ergen Erdoğan, 25 Ağustos 1972’de Mazhar ve Gülser Ergen’in kızı olarak istanbul’da düny...
  • Gülce Lale: “İşte Benim Stilim” 7. Sezon yarışmacısıdır.Gülce Lale, 1990 yılında İzmir’de doğmuştur. İzmir‘de ailesi ile birlikte yaşayan Gülce Lale, Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümünde okudu. Gülce Lale, 2008 yılından ak modellik yapmaktadır. Vogue ve Boxer dergisine model olarak dikkatleri üzerine çekti. 2011 yılında Rönesans Ajans tarafından düzenlenen Miss& Mr Model Yarışması'nda üçüncü oldu ve Swim Suit ödüllerini elde etti.Gülce Lale, 16 Ocak 2017 tarihinde İşte Benim Stilim 7. Sezon ...
  • Gültekin Tırpancı: 29 Ocak 2017 tarihinde Liberal Demokrat Parti (LDP) genel başkanı oldu.Gültekin Tırpancı, 1954 yılında Sakarya’da doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Mustafa Kemalpaşa İlkokulundaokudu. Adapazarı Ali Dilmen Lisesinden mezun oldu. Emekli oldu. 2011 yılında LDP’den S oldu.30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Liberal Demokrat Parti (LDP)’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.Gültekin Tırpancı, Liberal Demokrat Parti (LDP) genel başkan yardımcılığı görevi yapmaktaydı.29 Ocak...
  • Gülse Birsel: Mart 2002'de Atv'de yayınlanan GAG programı ile adını duyuran Gülse Birsel, yine Atv'de yayınlanan “Avrupa Yakası” adlı dizisindeki rolü ve dizinin senaryo yazarı olarak kariyerine devam etti. Şener soyadı ile 11ul'da Beyoğlu, Cihangir’de doğan Gülse Birsel’in babası Gültekin Şener, annesi Semiha Şener’dir. Bir abisi, bir ablası vardır. Liseyi Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde bitirdi. Lise son sınıfın yaz tatilinde üç aylığına İsviçre’de leydi okuluna gitti. Sonra öğrenimine Boğaziçi Üniversitesi Ekon...
  • Gül Gölge: Gül Gölge, 28 Eylül 1981 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Babası o iki yaşındayken ölmüştür.Özel İzmir Türk Kolejinden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesinde Film ve Televizyon Programcılığı eğitimi aldı. Çok sonra da psikoloji yüksek lisansı yapmaya başladı. 182 cm boyunda olan Gül Gölge, 1997 yılında Türkiye Güzellik Yarışmasına katıldı ancak dereceye giremedi. Bu yarışmada birinci olan kişi Çağla Şikel’dir.Çiçek Taksi, Yapayalnız, Köpek, Acemi Cadı dizilerinde oynadı.2005 yılında ...
Gül İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Gül ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Hırslı, Sağlamcı, Yetenekli olmalarıdır.

Gül İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Gül ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sır Saklayamayan, Sinsi, Obur olmalarıdır.

Gül isminin Notasyonları Nelerdir?

Gül isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

G: Giresin
Ü: Ünye
L: Lüleburgaz

Gül Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

G: Galip
Ü: Ümit
L: Lokum

Gül isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

G: Golf
Ü:
L: Lima

Gül isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

G: Gabya
Ü:
L: Levent

Gül İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Gül ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Gül ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Gül ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Gül İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.