İsim Arama

Cengiz İsminin Anlamı Nedir? Cengiz Ne Demek?

Cengiz ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Cengiz isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Cengiz isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Cengiz isminin anlamı nedir? Cengiz ne demek?

Cengiz isminin anlamı nedir?
  • Cengiz isminin cinsiyeti: Erkek
  • Cengiz isminin kökeni: Türkçe
  • Cengiz isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Cengiz ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Cengiz ismindeki harf sayısı: 6
  • Cengiz isminin rengi: Mavi
  • Cengiz isminin nitelikeri: Huysuz, Çalışkan, Misafirperver, Tembel, Yaramaz, Uyumsuz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Cengiz

Cengiz isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Cengiz ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

C: Konuşma ve yazma yetenekleri olan kişilerdir. Genellikle çok fazla kitap okurlar.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
G: Sürekli güce ihtiyaç duyar. Bunu elde etmek için herşeyi yapar ve çok inatçıdır.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.

Cengiz isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Cengiz İsmiyle Uyumlu İsimler

Cengiz İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Cennet

Cengiz İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Cengiz, Cenan, Cengaver, Cenani, Dengiz, Cenk, Çengiz, Çingiz, Cenker, Tengiz

Cengiz ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Cengiz İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Cengiz İsmi Konulabilir Mi?

Cengiz isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Cengiz isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Cengiz İsmi Caiz Mi?

Cengiz ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Cengiz isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Cengiz İsminin Özellikleri

Cengiz isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Açık sözlü ve iyimser insanlardır.Mantıktan önce duygularıyla hareket eden insanlardır. Hisleri oldukça kuvvetlidir ve hislerine güvenerek davranırlar. Kendilerini oldukça net ifade edebilirler. Hazır cevap insanlardır. Hayatı dolu dolu ve keyifli yaşamayı severler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Oldukça aktif, entelektüel insanlardır. Öğrenmeyi çok severler. Öğrendiklerini kullanarak sorunları çözme yetenekleri oldukça fazladır. Geleceği görebilen insanlardır. Kendilerini bazen medyum gibi bile hissederler. Özellikle parasal konularda iyi yatırımlar yapabilirler. Kendi ayaklarında durabilen, sistemli, düzenli yaşamayı seven inanlardır.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Sokakta bile gölge olan taraf yerine güneşli tarafı tercih edecek kişilerdir. Yüksek standartlara sahip, lüksü seven insanlardır. Sevecen, sempatik, sağduyuludurlar. Zeki insanlardır. Çabuk düşünür ve düşüncelerini hayata geçirmeyi severler.

Cengiz İsminin Sayı Analizi

Cengiz isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

C: 3
E: 6
N: 17
G: 8
İ: 12
Z: 29

Cengiz isminin numerolojik değeri: 75

Cengiz İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Cengiz İsmi İle Akrostiş Şiirler

Cam kırıkları gibiydi benim yüreğim
Ellerim hep seni arar, bu saadet ki sevdamızın eseri
Neden yoksun yanımda aşkım Ceyhanım
Gücüm kalmaz özlerim seni
İçimi ısıtan bir buruk keder.
Zor günlerim bitiyor yüzüm gülüyor

Cengiz İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Cengiz isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Cengiz

Cengiz İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Cengiz isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Cengiz

Cengiz İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Cengiz isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Cengiz

Cengiz İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Cengiz Bozkurt: Cengiz Bozkurt, 1965 yılında Nevşehir’e bağlı Gülşehir’de doğmuştur. Bir ablası var. Babası Ziraat bankası müdürü idi. 9 yaşına kadar Nevşehir’de, 15 yaşına kadar Adapazarı’nda yaşadı, daha sonra Ankara. Liseyi Ankara Atatürk Lisesinde okudu. Sonra ODTÜ Fizik bölümüne girdi. 1984 - 1990 arasında burada okurken ODTÜ’de kampüsde gördüğü bir ilanla tiyatro topluluğuna katıldı. 1990 yılında İkinci sınıftayken tiyatrocu olmaya karar verip okuldan ayrıldı ve okulda tanıştığı bir İngilizce öğretmeni il...
  • Cengiz Küçükayvaz: Cengiz Küçükayvaz, 30 Temmuz 1968 tarihinde Uşak’da Avgan kasabasında doğmuştur. Babası İbrahim Küçükayvaz’dır. 14 yaşında ilk kez minareden ezan okudu.İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Profesyonel tiyatro hayatına Tuncay Özinel Tiyatrosunde başladı ve daha sonra Hadi Çaman Tiyatrosunda devam etti.Cengiz Küçükayvaz,Reyting Hamdi, Çiçek Taksi, Gemide, Laleli'de Bir Azize, Kahpe Bizans, Ömerçip,Hababam Sınıfı serisi, Maskeli Beşler ser...
  • Cengiz Semercioğlu: Cengiz Semercioğlu, 1967 yılında istanbul’da doğmuştur. Aslen Tekirdağ’lıdır. Babası Yusuf Semercioğlu’dur.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünde okudu. Daha üniversite öğrencisi iken 1988 yılında gazeteciliğe başladı. 1992 yılında Hürriyet gazetesine geçerek televizyon eleştirileri yazmaya başladı. 1998 yılında Star Haber'de editörlük görevi yaptı. Bir süre de Star gazetesinde çalıştı. 2000 – 2007 yılları arasında Cine 5 televizyonunda çalıştı. Cine 5’de "...
  • Cengiz Çoşkun: Manken, sinema ve dizi film oyuncusuCengiz Çoşkun, 29 Nisan 1982 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Bir kız kardeşi olan Cengiz Çoşkun’un Ev hanımı olan annesi ve makine teknisyeni olan babası Bulgaristan göçmenidir.1,88 Cm. Boyunda olan Cengiz Çoşkun, Ortaokuluna başladı,sonra Ülkerspor’un seçmelerini kazandı. Yedi sene Ülkerspor’da oynadı. Sonra Erdemir Ereğli Spor’a transfer oldu, orada 2 sene oynadı. Ardından Balıkesir DSİ Spor’da bir yıl oynadı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nde antrenö...
  • Cengiz Topel: 1964'te Türk Hava Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği uyarı uçuşunda, uçağı Rum uçaksavarlar tarafından vurulunca paraşütle atladı fakat esir alındığı Rumlar tarafından şehit edildi. Rumlar tarafından hastanede öldüğü belirtilen Topel'in naaşı iade edildi. Türk Hava Kuvvetleri'nin Kıbrıs'taki ilk pilot kaybıdır. Cengiz Topel, 2 Eylül 1934 tarihindu İzmit'te doğmuştur. Dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Cengiz Topel’in babası Trabzon'lu Tekel tütün eksperi Hakkı Bey, annesi Mebuse ...
  • Cengiz Han: Büyük Moğol İmparatoru Cengiz Han, 1162 yılında Moğolistan'da doğdu. Çocukluk adı olan Timuçin, çince ''Mükemmel Savaşçı'' anlamına gelen ''Çeng-sze'' kelimesinden gelmektedir. Rivayete göre Timuçin, bidu ve avcu açıldığında içinin kan pıhtısıyla dolu olduğu görüldü. Babası Yesügey Bahadır bunu öğrenince oğlunun büyük bir savaşçı olacağını ve yeryüzünde çok kan dökülmesine yol açacağını söyledi.Babası Yesügüy Bahadır, 12. ve 13. yüzyılda Moğolistan'da büyük ün ve güç kazanmış Kıyat Tatar boyunun...
  • Cengiz Topel Yıldırım: İşadamı, SanayiciAnkaragücü Kulübünün 39.Başkanı olarak görev yaptı. Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Ankara’da doğmuştur.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur.28 Mart 2009 tarihinde delegelerin tamamının oyunu alarak Ankaragücü Başkanlığına seçildi. Ankaragücü Kulübünün 39.Başkanı olarak görev yaptı. 30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan kongrede başkanlığı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'e devreden Cengiz Topel Yıldı...
  • Cengiz Abazoğlu: Cengiz Abazoğlu, 1969 yılında doğdu. Ailesinin kumaş konusunda faaliyet gösteren firmasında çalışmaya başlayarak küçük yaşlarda modayla tanışmıştır. Modacı olmayı küçük yaşği içineline geçirdiği bütün kağıtlara modeller çiziyordu. Kendini çalışma hayatına ve modaya o kadar çok kaptırdı ki, modacılık yüzünden liseden sonra eğitimine devam etmemiş ve Brüksel merkezli bir deri firmasında tasarımcı olarak çalışmaya başlamış, önce yardımcı stilistlik yapmış, ardından da 2006 senesine kadar sadece ısm...
  • Cengiz Çandar: Cengiz Çandar, Radikal gazetesinde yazılarına devam etmektedir.Cengiz Çandar, 1948 yılında Ankara’da doğmuştur. Tam adı Osman Cengiz Çandar’dır. Çandarlı ailesinin kökeni Ankara'nın Nallıhan ilçesinin Cendere köyüne uzanmaktadır. Annesi Saffet Hanım, babası İhsan Çandar’dır. Cengiz Çandar, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in kayınpederi Şeyh Edebali ile bacanak olan ve I. Murat'ın sadrazamlığını yapan Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa'nın torunudur. Volkan Çandar adında kardeşi vardır. Ce...
  • Cengiz Kurtoğlu: Arabesk müziğin önde gelen sanatçılarından, besteci, müzisyen. Cengiz Kurtoğlu, 05 Mayıs 1959'da Artvin'in Arhavi ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Arhavi'de tamamladı. Profesyonel müzik hayatı öncesi Arhavi'de bulunan çay fabrikasında kısa bir süre memur olarak çalıştı.O yıllarda "Ciha Dağı Efsanesi" isimli orkestrayı kurarak amatör müzik çalışmalarına başladı.Vatani görevini yapmak için Ankara'ya gittiğinde 20 yaşındaydı. 1979 yılında askerliğini Ankara'da tamamladıktan sonra 1982 ...
Cengiz İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Cengiz ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Soğukkanlı, Duygusal, Sağduyu Sahibi, Hırslı, Enerjik, Bilimsel olmalarıdır.

Cengiz İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Cengiz ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Tembel, Gereksiz İnatçı, Hayal Dünyasında Yaşayan, Sır Saklayamayan, Kırılgan, Hurafeci olmalarıdır.

Cengiz isminin Notasyonları Nelerdir?

Cengiz isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

C: Ceyhan
E: Edirne
N: Niğde
G: Giresin
İ: İzmir
Z: Zonguldak

Cengiz Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

C: Cemal
E: Ekrem
N: Nizam
G: Galip
İ: İrfan
Z: Zühtü

Cengiz isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

C: Charlie
E: Echo
N: November
G: Golf
İ:
Z: Zulu

Cengiz isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

C: Cemal
E: Engin
N: Neptün
G: Gabya
İ: İstif
Z: Zuhal

Cengiz İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Cengiz ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Cengiz ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Cengiz ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Cengiz İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.