İsim Arama

Arif İsminin Anlamı Nedir? Arif Ne Demek?

Arif ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Arif isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Arif isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Arif isminin anlamı nedir? Arif ne demek?

Arif isminin anlamı nedir?
  • Arif isminin cinsiyeti: Erkek
  • Arif isminin kökeni: Arapça
  • Arif isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Arif ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Arif ismindeki harf sayısı: 4
  • Arif isminin rengi: Mavi
  • Arif isminin nitelikeri: İnatçı, Komik, Yaramaz, Sinirli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Arif

Arif isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Arif ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.

Arif isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Arif İsmiyle Uyumlu İsimler

Arif İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Arista, Gülşerif, Arissa, Ariella, Arife, Ariadne, Arielle

Arif İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Aristobulus, Aristid, Sharif, Arius, Aristides, Aristeo, Aristo, Arion, Şerif, Ari

Arif ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Arif İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Arif İsmi Konulabilir Mi?

Arif isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Arif isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Arif İsmi Caiz Mi?

Arif ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Arif isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Arif İsminin Özellikleri

Arif isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Arif İsminin Sayı Analizi

Arif isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
R: 21
İ: 12
F: 7

Arif isminin numerolojik değeri: 41

Arif İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Arif İsmi İle Akrostiş Şiirler

Ama inan çok özleniyorsun
Rahatmısın hasretim şimdi sevgiye
İmrenilecek bir aşk yaşasaydık
Fakat sen erişilmez nede ulaşılmazdım ama hep çekiciydin

Arif İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Arif isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Arif

Arif İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Arif isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Arif

Arif İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Arif isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Arif

Arif İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Arif Pamuk: Hemen her evde bulunanYâsin cüzü ve şifalı bitkiler kitabının yazarıdır.Arif Pamuk, 1945 senesinde Giresun/Alucra ilçesine bağlı Yükselen köyünde doğmuştur. On yaşından itibaren Pamuk Hoca namıyla anılan babasının peşinden il il dolaştı. Gençlik yılları istanbul, Beykoz'da ağabeyinin yanında geçti. Orta öğrenimini yarıda bırakıp din öğrenimine ağırlık verdi. Ağabeyi Ali Pamuk, o dönemler Beykoz'da din görevlisi. Arif Hoca, İstanbul'a geldikten sonra ağabeyinin yönlendirmesiyle Fatih'te Medineli ...
  • Arif Sağ: Milletvekilliği görevi de yapmış olan Türk müziğinin usta yorumcusu, bağlama virtüözü. Arif Sağ, 1945 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesi Dağlı Köyü'nde dünyaya geldi. 3-4 yaşlarından itibaren kendisini babasının değirmeninde buldu. Müzikle ilk tanışması da orada oldu. Sanatçı bu süreci şöyle anlatır;"Tek bir ses, suyun sesi. Su altta pervanelere vurur. Pervanenin dönerken çıkardığı ses ve bir de iki taşın birbirine sürtmesinin sesi birbirine karışır. O sesi değiştiren tek yabancı unsur vardır. O d...
  • Arif Sami Toker: Arif Sami Toker, 14 Nisan 1926 tarihinde Gelibolu`da doğmuştur. Daha sonra İstanbul'la taşınan babası Şükrü Bey, annesi Hanife Nimet hanımla beraber çocukluğu ve gençliği İstanbul`da geçen sanatçının çok genç yaşta, bestekâr Sadettin Kaynak ve Hafız Kemal Batanay ile musiki dersleri aldı. Üsküdar Musiki Cemiyeti 'e kaydoldu ve Emin Ongan`ın derslerini takip ederek musiki bilgisini geliştirdi. Ortaokulu İstanbul'da okudu. 16 yaşındayken, 1942 yılında yaarı Türk Müziği İcra Heyeti imtihanını kazan...
  • Arif Mardin: Arif Mardin, değişik müzik türlerinde çok sayıda sanatçının piyasaya çıkmasına önayak olmuş olan başarılı prodüktör. 15 Mart 1932'de, içlerinde diplomatların ve devlet adamlarının da bulunduğu saygın bir ailenin oğlu olarak istanbul'da dünyaya geldi. Bing Cosby ve Glenn Miller gibi önemli caz sanatçılarını dinleyerek büyüyen Mardin, ablası Betul Mardin aracılığıyla tanıştığı müzik eleştirmeni Cüneyt Sermet sayesinde müzik dünyasına ilk adımını attı. İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nünden me...
  • Arif Susam: İstanbul konservatuarı klasik batı müziği bölümünde yatılı olarak sekiz yıl öğrenim gördü. Piyano, sibemol klarnet, alto saksafon, tenor saksafon sanatçının çaldığı enstrümanlardır. Şarkılarının arasında konuşması ile ünlü taverna müziği şarkıcısıdır. Arif Susam, 1956 yılında Elazığ'da doğmuştur. İlk albümünü 1984 yılında “Efsane Aşk” adı altında çıkardı. Bu güne kadar 15 albümü çıkan sanatçı 4 sinema ve video filminde başrol oynadı.1977 yılında askerliğini İstanbul Yeniköy Kalender Orduevi' nde...
  • Arif Erkin Güzelbeyoğlu: Arif Erkin Güzelbeyoğlu 1935 yılında Gaziantep'de dünyaya gelmiştir. Güzelbeyzade adlı bir Türkmen boyundan gelen soyadı Güzelbeyoğlu olarak Türkçeleştirilmiştir. Liseyi Gaziantep’de okuyup üniversite için İstanbul’a geldi. Mimar, müzisyen, oyuncu ve büriyesi İmar Müdürlüğü’nde 30 yıl mimar olarak çalıştı. En son Beşiktaş Belediyesi’nde İmar Müdürü ve Teknik Başkan Yardımcılığı görevi yaptıktan sonra emekli oldu.İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldı. üniversite öğrenciliği sıras...
  • Arif Verimli: Arif Verimli, 1 Haziran 1954 tarihinde Antalya'da ailesinin 4. çocuğu olarak doğmuştur. İlkokulu Antalya'da Namık Kemal İlkokulunda, Ortaokul ve Liseyi de Antalya'da bitirdi. Üniversiteyi Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde okudu ve 1977yılında mezun oldu. Hemen ardından psikiyatri asistanı olarak Psikiyatri dalında yüksek ihtisas yaptı ve 1982 yılında Psikiyatrist oldu. 1982-1983 yılları arasında Adana Askeri Hastanesinde askerlik görevini tamamladı.1983 yılında zorunlu hizmet ataması il...
  • Arif Nihat Asya: Türk Edebiyat Tarihi'nde "Bayrak Şairi" Olarak tanınır. Arif Nihahinde İstanbul Çatalca'da İnceğiz Köyü'nde doğmuştur. Babası Tokatlı Zîver Efendi, Annesi Tırnovalı Fatma Hanımdır. Arif Nihat Asya henüz 1 aylıkken babası ölür. İlköğrenimine İnceğiz Köyünde başladı, daha sonra İstanbul'a geldi. Önce Haseki mahalle mektebine daha sonra Gülşen'i Maarif Rüştiyesi'ne devam etti. Yatılı olarak girdiği Bolu Sultanisi kapatılınca, Kastamonu Sultanisi'ne aktarıldı.Liseyi Bitirdikten Sonra, ardından İstan...
  • Arif Dino: Arif Dino, 1893'de İstanbul'da doğmuştur. Arnavut kökenli ailesinde çok sayıda yazar, ressam, karikatürist ve gazeteci olan bir ailenin fertlerinden biridir. Ressam Abidin Dino'nun ağabeyidir. Öğrenimini a´da Simon Stevens Enstitüsü´nde, Gemploux Ziraat Okulunda ve Cenevre Üniversitesi´nin Siyasal Bilimler Bölümünde okudu. Ingenieur Geometre diploması almıştı. Fransızca ve Yunanca'yı ana dili gibi bilirdi.1929’da Türkiye´ye İstanbul’a döndükten sonra "Yeni Adam" dergisinde sanat eleştirileri yaz...
Arif İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Arif ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Maceracı, Enerjik, Uysal olmalarıdır.

Arif İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Arif ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Gaddar, Kırılgan, Güven Vermeyen olmalarıdır.

Arif isminin Notasyonları Nelerdir?

Arif isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
R: Rize
İ: İzmir
F: Fatsa

Arif Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
R: Rasim
İ: İrfan
F: Fatih

Arif isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
R: Romeo
İ:
F: Foxtrot

Arif isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
R: Reis
İ: İstif
F: Felenk

Arif İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Arif ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Arif ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Arif ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Arif İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.