İsim Arama

Alp İsminin Anlamı Nedir? Alp Ne Demek?

Alp ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Alp isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Alp isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Alp isminin anlamı nedir? Alp ne demek?

Alp isminin anlamı nedir?
  • Alp isminin cinsiyeti: Erkek
  • Alp isminin kökeni: Türkçe
  • Alp isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Alp ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Alp ismindeki harf sayısı: 3
  • Alp isminin rengi: Mavi
  • Alp isminin nitelikeri: İnatçı, Gösterişli, Haylaz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Alp

Alp isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Alp ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
P: Her ortamda özgüvene sahiptir ve herkes bunun farkındadır. Kendinden çok emindir.

Alp isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Alp İsmiyle Uyumlu İsimler

Alp İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Alpnur

Alp İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Buyrukalp, Alpdoğan, Alpha, Kiçialp, Baranalp, Alperen, Ayalp, Gökalp, Kargınalp, Soyalp

Alp ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Alp İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Alp İsmi Konulabilir Mi?

Alp isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Alp isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Alp İsmi Caiz Mi?

Alp ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Alp isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Alp İsminin Özellikleri

Alp isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Entellektüel ve genel kültürü çok geniş olan insanlardır. İnsanların ilk izlenimleri çok pozitiftir. Ancak biraz mesafeli bulabilirler. Hislerine çok güvenirler ve hisleriyle hareket ederler. Ancak bazen hislerine güvenerek sabırsızlık yapabilir ve başarısız olabilirler. Olayları akışına bırakmaları ve zaman konusunda biraz da toleranslı olmaları gerekebilir.

Alp İsminin Sayı Analizi

Alp isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
L: 15
P: 20

Alp isminin numerolojik değeri: 36

Alp İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Alp İsmi İle Akrostiş Şiirler

Ansızın bir gece vakti sızlarsa yüreğin
Lütfen çekinme, ara beni, her zaman yanındayım
Paylaşırım derdini kederini

Alp İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Alp isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Alp

Alp İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Alp isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Alp

Alp İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Alp isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Alp

Alp İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Alper Taşdelen: 1974 Ankara doğumludur.Çankaya İlkokulu, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de Columbia Üniv İlişkiler dalında yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü’nü tamamlayarak Ortadoğu Uzmanlığı aldı.Yüksek lisans döneminde ayrıca New York eski Belediye Başkanı David Dinkins’in verdiği Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi dersini aldı ve “Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü” ...
  • Alp Yalman: İş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı.Osman Alp Yalman, 1 Ocak 1940 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası Mustafa Vacit Bey'dir. Kardeşinin adı Ali’dir. İlkokula 1946'da Taksim'deki Özel Aydın Okulu'nda başlar. Orta öğrenimini İstanbul Robert Kolej'de1959'da bitirdi. sonra İngiltere'ye mühendislik okumaya giden Yalman, 'sıkıcı' geldiği için buradan vazgeçer. Yüksek öğrenimini ise İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü'nde tamamlamıştır. Amcası Ahmet Emin'in gazete...
  • Alp Nuhoğlu: Alp Nuhoğlu, 1959 yılında Ankara'da doğmuştur. Karadenizli kökenlidir. Ankara TED Koleji'nden 1976 yılında mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde temel tıp eğitimini bitirdi. 1986 yılında Hacetültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 1990 yılında aynı bölümde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı oldu. 1990-1993 yılları arasında ABD Los Angeles University of Southern California Tıp Fakültesi'nde perinatolo...
  • Alper Mestçi: Sabit Kanca, Siccin, Musallatfilmlerinin yönetmeni. Başrolünde İsmail Baki Tuncer’in oynadığı "Sabit Kanca” adlı komedi türünde filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. Alper Mestçi,1995 yılında televizyoculuğa başladı. Atv.’de sunuculuğunu Korcan Karar’ın yaptığı “Şok” adlı programda editörlük yaptı. Kanal D televizyonunda 6 Aralık 1996'dan beri sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı “Beyaz Show” adlı canlı yayınlanan talk-show programının vekomedyen Okan Bayülgen'in 1998-2005 sezonları a...
  • Alp Arslan: Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci sultanı olan Türk hükümdardır.Alp Arslan, 20 Ocak 1029 tarihinde doğmuştur. Asıl ismi Muhammed bin Davut Çağrı olup lakabı Alp Arslandır. Dedesi Büyük Selçuklu Devleti’nin temellerini atan Oğuz Türklerinden Selçuk Bey’dir. Büyük Selçuklu Devletinin ilk sultanı Tuğrul Bey, amcasıdır. Selçuklu Hanedanından Çağrı Bey’in oğludur. Alp Arslan, Küçük yaşta tahsile başladı ve zamanın alimleri tarafından en iyi şekilde yetiştirildi. Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gel...
  • Alphan Yuvalı: 28 Kasım 2015 tarihinde StarTv’de başlayan Big Brother yarışmasına katıldı.Alphan Yuvalı, 15 Eylül 1994 tarihinde istanbul'da doğmuştur. İkiz kardeşi vardır. Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulu, Marmara Koleji ve Doğa Koleji'nde okudu. Yeditepe Üniversitesi İngilizce Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü kazandı ve burada eğitimini sürdürmektedir. Dans, kayak, basketbol, yüzme, masa tenisi . Oyunculuk hayatına 2013 yılında adım attı. Salsa ve bachata dansı yapmayı biliyor. Birçok reklam filminde ...
  • Alpay Nazikioğlu: Pop müzik şarkıcısı, besteci Alpayailesinin tek çocuğu olarak doğdu. Soyadı Nazikioğlu’dur. Babası Turhan Cemal Bey, Devlet Demir Yolları’nda bürokrat olarak çok uzun yıllar çalışmış ve buradan emekli olmuş birisidir. Annesi CHP başkâtibesi olarak yıllarca görev yapmış Daime Hanım’dır. Hayatı, 3,5 yaşından ortaokul sonuna kadar at üstünde geçti. Ankara’da, Saraçoğlu Mahallesi’ndeki çayırlarda ata binerdi. İlkokulabaşlayan küçük Alpay, ortaokulu da aynı yerde, Ankara Koleji’nde bitirir. Sonra Ata...
  • Alphan Manas: Türkiye'de girişimci denilince akla gelen ilk isimlerden biri Alphan Manas, 30 Temmuz 1962 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Babasının adı Oğuz Manas’dır. İlkokulu İzmir’de Ankara İlkokulunda okudu, Karşıyaka Ortaokulunu bitirdikten sonra Atatürk Lisesinden mezun oldu. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitimi için ABD’ye gitti ve 1987 yılında New York Eyalet Üniversitesine (SUNY) bağlı F.I.T. (Fashion Institute of Technology)‘den Üretim Yönetimi k...
  • Alper Rende: Alper Rende Vine fenomenidir.Babasıyla beraber eğlenceli videolar çekip paylaşmaktadır.Alper Rende, 1995 yılında İzmit’te doğmuştur. Aslen Mardin’lidir. İstanbul, Beykent Üniversitesi Mühendislik fakültesinde yazılım mühendisliği bölümünde okumaktadır. Alper Rende, özellikle babası ilerını son dönemlerin en önemli uygulamalarından Vine’ye yükleyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ayrıca "Yeni Nesil" adlı rock grubunun da davulcusudur.Alper Rende, 2016 yılında Deniz Denizciler’in yönetme...
  • Alper Çağlar: 2014 yılında “Panzehir” adlı sinema filminin senaristliğini ve yönetmenliğini yapmıştır.Alper Çağlar, 1 Eylül 1981 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Babası Arif Çağlar, annesi Perihan Çağlar’dır. Eda adında bir kız kardeşi vardır. Babası Prof. Dr. Arif Çağlar Kimya Mühendisi ve Rektörlük görevlerinden dolayı ailesi ile beraber farklı şehirlerde yaşamak durumunda kaldı. Bu sebeple ilkokulu Elazığ'da okudu. Annesi de Kimya Profesörüdür. Babasının seçildiği Fulbright araştırmaları için Albany, New Yor...
Alp İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Alp ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Yetenekli, Özgüvenli olmalarıdır.

Alp İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Alp ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Obur, Kendini Beğenmiş olmalarıdır.

Alp isminin Notasyonları Nelerdir?

Alp isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
L: Lüleburgaz
P: Polatlı

Alp Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
L: Lokum
P: Poyraz

Alp isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
L: Lima
P: Papa

Alp isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
L: Levent
P: Poyraz

Alp İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Alp ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Alp ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Alp ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Alp İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Ketum Bir Kişi
09.09.2018

Ben sevdim siz de sevin :))).