İsim Arama

Akın İsminin Anlamı Nedir? Akın Ne Demek?

Akın ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Akın isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Akın isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Akın isminin anlamı nedir? Akın ne demek?

Akın isminin anlamı nedir?
  • Akın isminin cinsiyeti: Erkek
  • Akın isminin kökeni: Türkçe
  • Akın isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Akın ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Akın ismindeki harf sayısı: 4
  • Akın isminin rengi: Mavi
  • Akın isminin nitelikeri: İnatçı, Hayalperest, Zeki, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Akın

Akın isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Akın ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Akın isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Akın İsmiyle Uyumlu İsimler

Akın İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Balkın

Akın İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Sarpkın, Yalkın, Taşkın, Alpkın, Aykın, Taçkın, Özakın, Akıner, Özarkın, Akıncıbay

Akın ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Akın İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Akın İsmi Konulabilir Mi?

Akın isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Akın isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Akın İsmi Caiz Mi?

Akın ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Akın isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Akın İsminin Özellikleri

Akın isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Akın İsminin Sayı Analizi

Akın isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
K: 14
I: 11
N: 17

Akın isminin numerolojik değeri: 43

Akın İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Akın İsmi İle Akrostiş Şiirler

Aşk dolu bir hayat istersen eğer
Kollarını açıp bana koş artık
İçinden at tüm hüzünleri
Fark et artık seni seven bu insanı

Akın İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Akın isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Akın

Akın İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Akın isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Akın

Akın İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Akın isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Akın

Akın İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Akın Saatçi: Akın Saatçi, 26 Nisan 1982 tarihinde Londra’da doğmuştur. İstanbul Boğaziçi üniversitesinden 2005 yılında mezun oldu. Gaye Sökmen ajansına bağlı olarak modellik yapmaktadır. 2007 yılında altı ay kadar2002 Dünya Güzeli Azra Akın’ın erkek arkadaşı oldu.2007 yılında, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Ebru Cündübeyoğlu, Ebru Kocaağa, Kürşat Alnıaçık,Itır Esen, Kadir İnanır, Çağla Kubat'ın başrollerini paylaştıkları, Show TV'de yayınlanan televizyon dizisi “Kuzey Rüzgarı” dizisi ile de dizi hayatına baş...
  • Akın İpek: Koza Davetiye, Bugün Gazetesi ve Bergama altın madeninin sahibidir.Akın İpek, 3 Mart 1963 tarihinde Adana’da doğmuştur. Tam adı Hamdi Akın İpek'dir. Annesi Melek İpek, babasının adı Ali İpek’dir. Kardeşinin adı Tekin İpek’dir. Babası aslen Kahramanmaraşlıdır. Akın İpek, Ankara TED mezunu, ardından İngiltere’de 4 yıl ekonomi okudu. İngiltere'deki University Of Evansville'nin Ekonomi bölümünü ve Hacettepe Üniversitesi’nin İşletme bölümünü bitirdi. Askerlik görevini Ankara'da Kara Harp Okulu'nda pr...
Akın İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Akın ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Romantik, Hassas, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Akın İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Akın ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Kıskanç, Polyanacı, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Akın isminin Notasyonları Nelerdir?

Akın isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
K: Kars
I: Isparta
N: Niğde

Akın Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
K: Kadri
I: Irmak
N: Nizam

Akın isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
K: Kilo
I: India
N: November

Akın isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
K: Kalyon
I: Irmak
N: Neptün

Akın İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Akın ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Akın ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Akın ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Akın İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.