İsim Arama

Zafer İsminin Anlamı Nedir? Zafer Ne Demek?

Zafer ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Zafer isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Zafer isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Zafer isminin anlamı nedir? Zafer ne demek?

Zafer isminin anlamı nedir?
  • Zafer isminin cinsiyeti: Uniseks
  • Zafer isminin kökeni: Arapça
  • Zafer isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Zafer ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Zafer ismindeki harf sayısı: 5
  • Zafer isminin rengi: Pembe/Mavi
  • Zafer isminin nitelikeri: Uyumsuz, İnatçı, Sinirli, Çalışkan, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Zafer

Zafer isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Zafer ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Zafer isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Zafer İsmiyle Uyumlu İsimler

Zafer İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Zafaran, Leylifer, Muzaffer, Günfer, Ulufer, İncifer, Cihanfer, Goncafer, Gülfer, Ezfer

Zafer İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Tanfer, Fer, Ofer, Sefer, Ülfer, Safer, Gazanfer, Cafer, Zafira, Lucifer

Zafer ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Zafer İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Zafer İsmi Konulabilir Mi?

Zafer isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Zafer isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Zafer İsmi Caiz Mi?

Zafer ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Zafer isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Zafer İsminin Özellikleri

Zafer isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Sokakta bile gölge olan taraf yerine güneşli tarafı tercih edecek kişilerdir. Yüksek standartlara sahip, lüksü seven insanlardır. Sevecen, sempatik, sağduyuludurlar. Zeki insanlardır. Çabuk düşünür ve düşüncelerini hayata geçirmeyi severler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Zafer İsminin Sayı Analizi

Zafer isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

Z: 29
A: 1
F: 7
E: 6
R: 21

Zafer isminin numerolojik değeri: 64

Zafer İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Zafer İsmi İle Akrostiş Şiirler

Zehir içsem işlemez
Asılsız değil gerçek bu sevda
Fakat sen erişilmez nede ulaşılmazdım ama hep çekiciydin
Elimden tut sarıl hiç gitme yanımdan yar
Resimlerinde bile sevda kokuyor

Zafer İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Zafer isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Zafer

Zafer İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Zafer isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Zafer

Zafer İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Zafer isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Zafer

Zafer İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Zafer Mete: Survivor 2016 Gönüllüler yarışmacısıZafer Mete, 8 Ocak 1992 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Yonca ve Yeliz adlarında iki kız kardeşi vardır. Yeditepe Üniversitesinden mezun oldu. 2014 yılında Bessına katıldı. Galatasaray taraftarı olan Zafer Mete, Erenköy World Gym (B) takımında kaleci olarak forma giymiştir7 Şubat 2016 tarihinde başlayacak olan “Survivor 2016” yarışmasına Zafer Mete da gönüllüler takımında katılacak.7 Şubat 2016 tarihinde TV8 ekranlarında başlayacak olan ve sunuculuğunu Acun I...
  • Zafer Önen: Zafer Önen,1921 yılında Çorum’da doğdu. 1941 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi sınavlarına girip kazandı. Ankara’ya konservatuar’dagitti. Leyli meccani (parasız yatılı) okuyorken, Üç ay sonra bir çocukla kavga edince okuldan 3 ay uzaklaştırma cezası aldı ve okulu terk etti, İstanbul’a gitti. Avni Dilligil yönetiminde, ilk oyununu 1942'de Ses Tiyatrosu'nda Ekrem Reşit Rey'in "Hava Cıva" operetinde oynadı. Zafer Önen, Muammer Karaca Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Raşit Rıza Tiyatrosu, Mücap Of...
  • Zafer Par: Zafer Par, 1951 yılında Tekirdağ’da doğmuştur. Şair, yazar, edebiyatçı ve araştırmacı Arif Hikmet Par’ın oğludur. 1970 yılında İstanbul i yarıda bırakarak, "Uğur Film"de Memduh Ün’ün asistanlığı ile sinema serüvenine başladı. Zafer Par, yerli-yabancı usta yönetmen ve yapımcılarla 150’yi aşkın filmde yönetmen, yönetmen yardımcısı, genel koordinatör olarak çalıştı.Yeşilçam’da gelmiş geçmiş en iyi yönetmen yardımcısı olmasıyla tanınan, Yeşilçam'ın en zor yıllarında birçok filmde görev yapan Zafer P...
  • Zafer Akıncı: Televizyon kanallarında sempatik ve hoş sohbet kişiliği ile kısa zamanda çok sevilmiştir.Zafer Akıncı, 1974 yılında Malatya’da doğmuştur. 1998 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizik öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitim hayatına İlk önce fizik ve bilgisayar programcılığı eğitimleri alarak başlayan Zafer AKINCI psikolojiye olan ilgisini fark ederek psikolojiye yönelmiştir. 2005 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Uygulamalı Psikoloji üzerine yüksek lisans eğitimi yaptı. Prof. D...
  • Zafer Ergin: Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Za2de Ankara’da doğmuştur. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunudur. Ankara Deneme Sahnesi'nden yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır. 1961 yılında Devlet Tiyatrosu ailesine katıldı ve 1983'e kadar Ankara Devlet Tiyatrosu’nda, daha sonra da İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.1988-1990 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi ve 2005 yılında Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı. Devlet Tiyatros...
  • Zafer Çağlayan: Siyasetçi, bakan, Makine Mühendisi ve SanayiciMehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957 tarihinde mus’ta doğmuştur. Babasının adı M. Salih, annesinin adı Muhlise'dir. Kürt kökenli olan Zafer Çağlayan'ın ailesi önce İzmit'e oradan da Ankara'ya göç etti. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversiteyi bitirmesinin hemen ardından iş hayatına atılan Çağlayan, uzun bir süre sanayici olarak çalıştıktan sonra 1987 yılında girdiğiAnkara Sanayi Oda...
  • Zafer Algöz: Zafer Algöz, 30 Ağustos 1961 tarihinde Kars’da doğdu. Aslen Erzurum’ludur. Babası YSE'de çalışıyordu. 1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu’nda açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi aldı. 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazanarak orada okudu ve 1985 yılında mezun olup, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. 1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'na tayin oldu.Amedeus, Çok Yaşa Komedi, Macbeth, Ay Işığında Şamata, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükseli...
  • Zafer Mutlu: Zafer Mutlu, Ağustos 1956 tarihinde İzmit'te, Petrol Ofisi'nde memurluk yapan bir babanın iki çocuğundan biri olarak doğmuştur. Çocukluk yıllarını Malatya'da geçti. Ankara Üniversitesi'ndan 1977 yılında mezun olduktan sonra “Yeni Ortam” gazetesinde gazetecilik hayatına başladı. Daha sonra Vatan, Dünya, Günaydın ve Sabah gazetelerinde devam etti.1980 yılının haziran ayındaAnkara’dan ayrılarak İstanbul’a geldi. Günaydın gazetesinden ayrılarak,1985 yılında yayın hayatına başlayan Sabah gazetesinde ...
  • Zafer Peker: 1993 yılında çıkardığı albümde yer alan "Diyemedim" adlı parça ile arabesk dünyasında hızlı bir çıkış yapan sanatçı. Zafer Peker, 4 Ekim 1959 tarihinde istanbul, Bakırköy’de doğmuştur. Funda ve Ebru adında iki kız kardeşi ile şarkıcı Hakan Peker (d.1963) adında erkek kardeşi vardır.1992 yılının Ocak ayında kardeşi Hakan Peker ile beraber “Peker Müzik” şirketini kurdu.Hakan Peker'in "Hey Corç " adlı albümünden sonra, Zafer Peker ilk albümü “Sensiz Olmaz”ı 1992 yılı Temmuz ayında çıkardı. Albümde ...
Zafer İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Zafer ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Bilimsel, Girişken, Uysal, Duygusal, Maceracı olmalarıdır.

Zafer İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Zafer ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Hurafeci, Agresif, Güven Vermeyen, Gereksiz İnatçı, Gaddar olmalarıdır.

Zafer isminin Notasyonları Nelerdir?

Zafer isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

Z: Zonguldak
A: Adana
F: Fatsa
E: Edirne
R: Rize

Zafer Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Z: Zühtü
A: Ahmet
F: Fatih
E: Ekrem
R: Rasim

Zafer isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Z: Zulu
A: Alfa
F: Foxtrot
E: Echo
R: Romeo

Zafer isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Z: Zuhal
A: Aydın
F: Felenk
E: Engin
R: Reis

Zafer İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Zafer ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Zafer ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Zafer ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Zafer İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Gizli Hayran Afl
10.01.2019

Gıral.